Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
OBIECTE DE INVENTAR - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 10

Salt la continut

OBIECTE DE INVENTAR

275 replies to this topic

#181 iulie012006

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 431 Postari:

Postat 05 January 2009 - 07:07 PM

Buna ziua,
in cazul obiectelor de inventar date in folosinta(de exemplu scaune ergonomice) se mai poate proceda la vanzarea acestora catre alta firma? Tin cont de faptul ca scaunele respective sunt in stare buna de functionare. Ati avut asemenea cazuri?
Multumesc anticipat

#182 miti

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 172 Postari:

Postat 07 January 2009 - 03:36 PM

Buna ziua tuturor si La Multi Ani !

- legat de inventariere am o mica problema : acum cateva luni , un control de rutina al politiei pe parte de licente software , s-a soldat cu confiscarea unor calculatoare; acestea au fost duse la sediul lor pt verificare soft-uri si nu au mai fost restituite nici pana in prezent
- intrebarea mea este cum procedez la inventar ? ( o parte din ele sunt mai vechi de un an , iar altele chiar noi noute .... )
.... asa ca va rog un sfat :thumbup:

cu multumiri

#183 madalinab

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1733 Postari:

Postat 07 January 2009 - 06:34 PM

Pai la momentul confiscarii nu s-a facut un proces verbal? Fiind vorba de obiecte de inventar pot fi 2 situatii: date in folosinta, deci trecute deja pe cheltuieli si nedate in folosinta, existente in soldul lui 303. In orice caz ele exista intr-o lista de date sau nedate in folosinta (respectiv evidenta extrabilantiera sau bilantiera) iar acum vei mai avea o lista cu cele confiscate.
Madalina

#184 miti

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 172 Postari:

Postat 07 January 2009 - 06:52 PM

inca nu am vazut pv ( sper sa fie explicit ).... oricum ideea este ca ar trebui sa se regasesca pe o lista separata , dublata de o copie a pv !

multumesc madalina
o seara buna :thumbup:

#185 mihutu

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 7 Postari:

Postat 12 January 2009 - 01:35 PM

Buna ziua.
Am o problema legata de ob inventar. La 31.12.2008 am sold in contul 303. Acest sold este compus din valoarea ob de inventar achizitionate in anii precedenti. Asadar nu s-a facut si inregistrarea 603=303.
Ce pot sa fac in aceasta situatie.
Multumesc tuturor care au amabilitatea de a-mi raspunde.

#186 mariana07

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 256 Postari:

Postat 13 January 2009 - 08:24 AM

Nu e nicio problema ca ai sold la 303 la 31.12.2008. Poti sa dai in folosinta obiectele de inventar respective (603=303) si in 2009!

#187 mariana07

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 256 Postari:

Postat 13 January 2009 - 08:35 AM

Vezi postareaiulie012006, la Jan 5 2009, 09:07 PM, a spus:

Buna ziua,
in cazul obiectelor de inventar date in folosinta(de exemplu scaune ergonomice) se mai poate proceda la vanzarea acestora catre alta firma? Tin cont de faptul ca scaunele respective sunt in stare buna de functionare. Ati avut asemenea cazuri?
Multumesc anticipat
Nu am avut un astfel de caz, dar cred ca situatia ta este similara vanzarii mijloacelor fixe, chiar mai simplu, avand in vedere ca la obiecte de inventar nu vorbim de amortizare integrala sau partiala. Cred ca daca faci venit si colectezi TVA la vanzare, concomitent cu credit 8035 e de-ajuns.

#188 mihutu

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 7 Postari:

Postat 13 January 2009 - 11:00 AM

Vezi postareamariana07, la Jan 13 2009, 09:24 AM, a spus:

Nu e nicio problema ca ai sold la 303 la 31.12.2008. Poti sa dai in folosinta obiectele de inventar respective (603=303) si in 2009!
Multumesc de raspuns. Dar in Decembrie as putea sa le scot pe toate?

#189 iulie012006

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 431 Postari:

Postat 13 January 2009 - 10:20 PM

Multumesc frumos mariana! Asa o sa fac. Creez venti si colectez TVA.

#190 mariana07

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 256 Postari:

Postat 14 January 2009 - 08:09 AM

Vezi postareamihutu, la Jan 13 2009, 12:00 PM, a spus:

Da, daca nu ai inchis inca decembrie.

#191 mihutu

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 7 Postari:

Postat 16 January 2009 - 12:45 PM

Vezi postareamariana07, la Jan 14 2009, 09:09 AM, a spus:

Vezi postareamihutu, la Jan 13 2009, 12:00 PM, a spus:

Da, daca nu ai inchis inca decembrie.
Dar daca eu le scot in decembrie asta nu inseamna ca afectez rezultatul curent? Nu ar trebui sa fac inregistrari prin 117? Daca da cum? Nu am mai facut astfel de inregistrari.

#192 monicao

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 43 Postari:

Postat 27 January 2009 - 10:40 AM

Salut! Am vazut ca s-a mai discutat cate ceva despre subiect, insa eu tot nu sunt lamurita...

Ce inregistrari se fac in conta pentru urmatoarea situatie: am un scaun prins ca obiect de inventar in ct. 303 la valoarea de 100 lei, il vand cu suma de 60 lei. In momentul achizitiei scaunului, am trecut suma pe cheltuieli, ca la orice ob. de inv (603%303). Care sunt inregistrarile contabile de transformare in marfa si de vanzare si cum reglez contul 303? Multumesc pentru ajutor!

#193 Bea

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 546 Postari:

Postat 27 January 2009 - 11:38 AM

daca ai sold 0 pentru acest scaun in contul 303, nu ai ce trece pe marfuri.
scaunul tii in evidenta extracontabil, probabil.
eu zic, ca in situatia asta sa utilizezi 7583. Venituri din vanzarea activelor si alte operatii de capital :
461=%
7583 60lei
4427 11.4lei
sa faci un PV de scoatere din gestiune pentru scaun.
Bea

#194 Dana42

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:

Postat 27 January 2009 - 02:20 PM

Vezi postareaBea, la Jan 27 2009, 11:38 AM, a spus:

daca ai sold 0 pentru acest scaun in contul 303, nu ai ce trece pe marfuri.
scaunul tii in evidenta extracontabil, probabil.
eu zic, ca in situatia asta sa utilizezi 7583. Venituri din vanzarea activelor si alte operatii de capital :
461=%
7583 60lei
4427 11.4lei
sa faci un PV de scoatere din gestiune pentru scaun.
Eu as zice 401 in loc de 461 si 7588 in loc de 7583 pt.ca scaunul este un mat.de nat.ob.de inventar evidentiat extrabilantier la 8035 nu este un activ imobilizat si nu are loc o operatiune de vanzare de capital.

Dana

#195 Bea

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 546 Postari:

Postat 27 January 2009 - 02:31 PM

7583: venituri din vanzarea activelor si alte operatii de capital (nu se specifica active imobilizate, ci ACTIVE)
411 vroiai sa scrii ma gandesc, si nu 401.
am pus 461 fiindca e putin probabil ca acest obiect de inventar sa fie vandut la unul din clientii firmei, mai degraba va fi o operatiune "unica" fara a repeta in continuare. si ca in cazul activelor imobilizate, care nu sunt cumparate pentru a fi vandute clientilor, se foloseste 461.
Bea

#196 Dana42

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:

Postat 27 January 2009 - 03:32 PM

Vezi postareaBea, la Jan 27 2009, 02:31 PM, a spus:

7583: venituri din vanzarea activelor si alte operatii de capital (nu se specifica active imobilizate, ci ACTIVE)
411 vroiai sa scrii ma gandesc, si nu 401.
am pus 461 fiindca e putin probabil ca acest obiect de inventar sa fie vandut la unul din clientii firmei, mai degraba va fi o operatiune "unica" fara a repeta in continuare. si ca in cazul activelor imobilizate, care nu sunt cumparate pentru a fi vandute clientilor, se foloseste 461.
Da, ai dreptate 4111 am vrut sa pun nu 401 :frusty:. Daca te uiti la functionalitatea lui 461 scrie, printre altele, ca in debit se inregistreaza pretul de vanzare al imobilizarilor vandute (7583,4427), de aceea am spus 4111.

Dana

#197 Bea

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 546 Postari:

Postat 27 January 2009 - 03:45 PM

"Functiunea conturilor prezentata in acest capitol nu este limitativa, fiind exemplificat modul de inregistrare contabila a principalelor operatiuni economico-financiare."
si daca te uiti, nici la 411 nu este trecuta evidentierea creantelor din operatiuni de vanzare a obiectelor de inventar.

dupa logica mea, are aceeasi natura ca vanzarea unui bun apartinand capitalului imobilizat.

dar, obiceiurile sunt diferite.
cel putin, monicao are de unde alege. :frusty:
Bea

#198 Dana42

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:

Postat 27 January 2009 - 07:19 PM

Vezi postareaBea, la Jan 27 2009, 03:45 PM, a spus:

"Functiunea conturilor prezentata in acest capitol nu este limitativa, fiind exemplificat modul de inregistrare contabila a principalelor operatiuni economico-financiare."
si daca te uiti, nici la 411 nu este trecuta evidentierea creantelor din operatiuni de vanzare a obiectelor de inventar.

dupa logica mea, are aceeasi natura ca vanzarea unui bun apartinand capitalului imobilizat.

dar, obiceiurile sunt diferite.
cel putin, monicao are de unde alege. :frusty:
Asa este cum spui, nici la 4111 nu este trecuta operatiunea si oricum teoria este teorie dar "practica ne omoara" si imi aduc aminte ca mai demult am avut un caz similar si am inregistrat 4111 in corespondenta cu 708 si 4427. Oricum tot venituri din expl.sunt si se impoziteaza, taxa se colecteaza, asa ca ramane la latitudinea fiecaruia cum inregistreaza. Astea sunt mizilicuri fata de alte probleme pe care le avem.
:sad:

Dana

#199 camir

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 37 Postari:

Postat 03 February 2009 - 05:11 PM

Va rog sa ma ajutati si sa-mi dati un sfat cu privire la modalitatea in care pot face marcarea la inventarul moale intr-un spital, tinand cont de faptul ca , cearceafurile, de exemplu sunt spalate la temoeraturi de 90 grade C, iar marcarea trebuie sa fie pe termen lung.Multumesc

Vreau sa va spun ca am incercat cu o solutie de nitrat de argint dar este destul de slaba, nu tine la spalatla temperaturi atat de mari, praful din care se prepara costa 260 lei/100 grame si nu rezulra decat 200 ml solutie, total insuficienta pentru marcarea intregului inventar ( paturi, cearceafuri, pijamale, fete de perna etc )
Ce pot sa fac?

#200 nopris

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1575 Postari:
  • Interests:A invata mai mult unii de la altii si a deveni mai priceputi si mai buni.

Postat 03 February 2009 - 05:35 PM

Din punct de vedere a inserierii (sau etichetarii) obiectelor de inventar, exista trei feluri de obiecte:
- care se inseriaza ca obiecte distincte (fiecare obiect primeste o serie distincta);
- care se inseriaza ca agregate, ca set, ca obiect compus (ex.:calculatorul cu tastatura, mouse, pad);
- obiecte care nu se inseriaza caci nu se pot inseria sau nu merita sa se piarda timp cu inserierea, sau nu e cazul sa murdarim obiectul cu o eticheta (indiferent ca sunt moi sau tari). De exemplu: cesti de cafea pt.protocol, tacamuri, telefon mobil, mocheta etc. In cazul acesta evidenta se tine ca denumie obiect, numar obiecte de acelasi fel, model obiect si persoana la care exista in folosinta.
Drumul catre fericire nu se afla in a face ceea ce iti place, ci in a-ti place ceea ce trebuie sa faci! (Sai Baba)

Similar Topics Collapse

26 useri citesc topicul

0 membri, 26 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL