Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
bon fiscal versus bon valoric carburant - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

bon fiscal versus bon valoric carburant

8 replies to this topic

#1 liv

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 25 Postari:

Postat 29 January 2009 - 10:16 AM

va rog poate sa-mi raspunda cineva la urmatoarea intrebare;
am situatia in care cu bon valoric iau carburant de la statie si mi se da un bon fiscaca fac cu bonul fiscal ca si societate comerciala daca am inregistrat odata bonurile valorice,este obligatoriu sa inregistrez si bonul fiscal,asta insemnand o operatiune de lunga durata,si daca da , ce act normativ reglementeaza aceasta "dubla inregistrare"?

#2 mirela 0702

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 920 Postari:

Postat 29 January 2009 - 01:19 PM

Liv, nu am inteles prea bine intrebarea ta, poate te-ai grabit cand ai scris-o, insa....sper ca parerea mea sa te ajute:

Cred ca daca te vei uita atent pe bonul fiscal vei vedea ca nu-ti apare CASH, deoarece tu nu ai dat bani pentru plata combustibilului, ai dat un bon; e ca atunci cand platesti cu cardul, primesti bon fiscal dar vei avea modalitate de plata CARD si nu CASH. (asta doar presupun...dar poate ma insel)

In acest caz vei avea achizitia bonurilor valorice respective inregistrate undeva, banuiesc, in 532 si apoi cand vei achizitiona combustibilul, in loc sa ai 6022=5311 cum e atunci cand platesti cash, vei avea 6022=532, in felul acesta consumandu-se bonul valoric.

#3 liv

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 25 Postari:

Postat 30 January 2009 - 08:33 AM

mersi frumos!

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 19 February 2009 - 10:16 PM

#4 mrir

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 22 October 2009 - 10:04 AM

Buna ziua.
Ma poate lamuri si pe mine cineva in urmatoarea problema?
Pentru facturi luate de la practiker primim in functie de valoarea facturii bonuri de carburant de la petrom. Cu aceste bonuri alimentam masinile si ni se emite bon nefiscal unde la plata apare scris bonuri valorice.
Cum le prind eu in contabilitate avand in vedere ca pe facturile de la practiker nu apare nicaieri ca am fi primit aceste bonuri valorice.
Multumesc mult

#5 Dana42

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:

Postat 22 October 2009 - 11:12 AM

Le inregistrezi prin 5328 in corespondenta cu un venit financiar pentru ca practic este un discount primit si le scazi prin 6022.

Dana

#6 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
  • Interests:gradinarit..de apartament, deocamdata
    calatorii

Postat 22 October 2009 - 04:51 PM

In baza a ce le primesti? Am si eu un caz si spune ca nu i se da nimic..cum inregistrezi primirea bonurilor valorice fara document?

#7 iadryana

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 21 Postari:

Postat 22 October 2009 - 05:34 PM

Vezi postareamihaela_cva, la Oct 22 2009, 05:51 PM, a spus:

In baza a ce le primesti? Am si eu un caz si spune ca nu i se da nimic..cum inregistrezi primirea bonurilor valorice fara document?

Eu ma intreb - daca nu exista pe factura de la Praktiker aceste bonuri valorice primite cadou (cu titlu gratuit) - de ce trebuie sa fie inregistrate in contabilitatea firmei?
Ca sa se umfle cifra de afaceri? Ca sa exista dubii si probleme din partea administratiei referitor la scadea combustibilului prin 6022 ???
Nu se regaseste nicaieri acest bonus/cadou/premiu, cum vreti sa-i spuneti, pentru afi evidentiat in contabilitate.

Pararea mea este ca nu au ce cauta in contabilitatea societatii.

#8 Dana42

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:

Postat 22 October 2009 - 06:58 PM

Eu nu am nici un caz, nici nu stiu cum arata aceste bonuri, dar daca intr-adevar nu apare nimic pe factura si nu exista nici un document legal pe baza caruia sa se poata deconta cnf. CF, atunci intr-adevar nu se pot utiliza in contabilitatea primitorului. Totusi bonurile se acorda societatii X pt. campanii de promovare, publicitate etc. si probabil sunt si cheltuieli deductibile (nu am studiat deloc acest aspect, deci efectiv nu stiu) dar cumparatorul, daca este persoana juridica nu le poate utiliza, mai bine zis nu le poate utiliza pe firma...sau imi scapa mie ceva ?

Dana

#9 DENISA GRIGORITA

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 641 Postari:
  • Interests:INFORMARE

Postat 22 October 2009 - 10:42 PM

Vezi postareamrir, la Oct 22 2009, 11:04 AM, a spus:

......
Pentru facturi luate de la practiker primim in functie de valoarea facturii bonuri de carburant de la petrom. Cu aceste bonuri alimentam masinile si ni se emite bon nefiscal unde la plata apare scris bonuri valorice....
5328. Alte valori =758
6022 =5328
O suntare in cazul in care tii neaparat sa-l inregistrezi si pentru ca bonul e nefiscal iar in factura Praktiker nu se face mentiunea (doar semnezi pe verso)=> ca atat venitul cat si cheltuiala sunt neimpozabile.
%%%

Similar Topics Collapse

6 useri citesc topicul

0 membri, 6 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL