am situatia in care cu bon valoric iau carburant de la statie si mi se da un bon fiscaca fac cu bonul fiscal ca si societate comerciala daca am inregistrat odata bonurile valorice,este obligatoriu sa inregistrez si bonul fiscal,asta insemnand o operatiune de lunga durata,si daca da , ce act normativ reglementeaza aceasta "dubla inregistrare"?
Postat 29 January 2009 - 10:16 AM
am situatia in care cu bon valoric iau carburant de la statie si mi se da un bon fiscaca fac cu bonul fiscal ca si societate comerciala daca am inregistrat odata bonurile valorice,este obligatoriu sa inregistrez si bonul fiscal,asta insemnand o operatiune de lunga durata,si daca da , ce act normativ reglementeaza aceasta "dubla inregistrare"?
Postat 29 January 2009 - 01:19 PM
Cred ca daca te vei uita atent pe bonul fiscal vei vedea ca nu-ti apare CASH, deoarece tu nu ai dat bani pentru plata combustibilului, ai dat un bon; e ca atunci cand platesti cu cardul, primesti bon fiscal dar vei avea modalitate de plata CARD si nu CASH. (asta doar presupun...dar poate ma insel)
In acest caz vei avea achizitia bonurilor valorice respective inregistrate undeva, banuiesc, in 532 si apoi cand vei achizitiona combustibilul, in loc sa ai 6022=5311 cum e atunci cand platesti cash, vei avea 6022=532, in felul acesta consumandu-se bonul valoric.
Postat 30 January 2009 - 08:33 AM
Aceasta postare a fost editata de madalinab: 19 February 2009 - 10:16 PM
Postat 22 October 2009 - 10:04 AM
Ma poate lamuri si pe mine cineva in urmatoarea problema?
Pentru facturi luate de la practiker primim in functie de valoarea facturii bonuri de carburant de la petrom. Cu aceste bonuri alimentam masinile si ni se emite bon nefiscal unde la plata apare scris bonuri valorice.
Cum le prind eu in contabilitate avand in vedere ca pe facturile de la practiker nu apare nicaieri ca am fi primit aceste bonuri valorice.
Multumesc mult
Postat 22 October 2009 - 11:12 AM
Dana
Postat 22 October 2009 - 04:51 PM
Postat 22 October 2009 - 05:34 PM
mihaela_cva, la Oct 22 2009, 05:51 PM, a spus:
Eu ma intreb - daca nu exista pe factura de la Praktiker aceste bonuri valorice primite cadou (cu titlu gratuit) - de ce trebuie sa fie inregistrate in contabilitatea firmei?
Ca sa se umfle cifra de afaceri? Ca sa exista dubii si probleme din partea administratiei referitor la scadea combustibilului prin 6022 ???
Nu se regaseste nicaieri acest bonus/cadou/premiu, cum vreti sa-i spuneti, pentru afi evidentiat in contabilitate.
Pararea mea este ca nu au ce cauta in contabilitatea societatii.
Postat 22 October 2009 - 06:58 PM
Dana
Postat 22 October 2009 - 10:42 PM
mrir, la Oct 22 2009, 11:04 AM, a spus:
Pentru facturi luate de la practiker primim in functie de valoarea facturii bonuri de carburant de la petrom. Cu aceste bonuri alimentam masinile si ni se emite bon nefiscal unde la plata apare scris bonuri valorice....
6022 =5328
O suntare in cazul in care tii neaparat sa-l inregistrezi si pentru ca bonul e nefiscal iar in factura Praktiker nu se face mentiunea (doar semnezi pe verso)=> ca atat venitul cat si cheltuiala sunt neimpozabile.
Similar Topics
| Topic | Forum | Deschis de | Statistici | Ultima postare | |
|---|---|---|---|---|---|
Obligatii fiscale cu termen 07.03.2023 |
Obligatii fiscale, termene | Otilia Alupei |
|
|
|
Un nou cont unic pt. plata obligatiilor fiscale incepand cu 1.07.2018 ? |
CONTURI / CODURI IBAN SI DOCUMENTE DE VIRAMENT | sirius |
|
|
|
OG 16/2023 pentru modificarea si completarea Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala |
Noutati legislatie | Otilia Alupei |
|
|
|
Obligatii fiscale cu termen 28.02.2023 - ATENTIE : Lista lunga ! |
|
|
|
Obligatii fiscale cu termen 27.02.2023 |
|