Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
contabilitate restaurant - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

contabilitate restaurant

1 reply to this topic

#1 bebe nede

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 30 Postari:

Postat 27 April 2009 - 07:49 PM

Buna!
Am si eu o intrebare: considerati ca este corecta tinerea unei contabilitati la restaurante folosind adaosul comercial la materii prime si materiale? Deci toate mat prime si mat sunt considerate marfuri si se pune adaos comercial la ele, fara a mai face bonuri de consum, fise de magazie, sau alte doc de contabilitate de gestiune..
Ce parere aveti?
La mine in oras aceasta este metoda folosita de toti ...

#2 SoIT

Nou

• Members
  • Pip
  • 9 Postari:

Postat 28 April 2009 - 08:37 AM

Se foloseste metoda adaosului comercial pentru marfuri la restaurant, dar automat implica evidenta 378 si 4428, insemnad ca intrarea de marfa o faci la pret de vanzare. Problema este ca trebuie sa ti evidenta cantitativ-valorica la aceste marfuri , acest lucru putand fi facut doar cu sisteme informatice de restaurant care fac scaderea(consumul) automat in baza vanzarilor zilnice , pe baza de reteta de productie. In cazul prezentat ai si fisa de magazie si consumul si nu ai nevoie de contabilitate de gestiune. Mie imi place exemplul cu coniacul: Cumperi coniac pentru bar , care este marfa dar foloseste din el si bucatarul cand iti flambeaza clatitele. Cum il imparti , care este marfa si care este materie prima :). Eu personal recomand evidenta la pret de achizitie care reflecta mai exact in contabilitate valoarea stocului de marfa si este mai usor sa stabilesti rezultatul inventarierii.

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 01 May 2009 - 02:02 PM

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL