Se foloseste metoda adaosului comercial pentru marfuri la restaurant, dar automat implica evidenta 378 si 4428, insemnad ca intrarea de marfa o faci la pret de vanzare. Problema este ca trebuie sa ti evidenta cantitativ-valorica la aceste marfuri , acest lucru putand fi facut doar cu sisteme informatice de restaurant care fac scaderea(consumul) automat in baza vanzarilor zilnice , pe baza de reteta de productie. In cazul prezentat ai si fisa de magazie si consumul si nu ai nevoie de contabilitate de gestiune. Mie imi place exemplul cu coniacul: Cumperi coniac pentru bar , care este marfa dar foloseste din el si bucatarul cand iti flambeaza clatitele. Cum il imparti , care este marfa si care este materie prima :). Eu personal recomand evidenta la pret de achizitie care reflecta mai exact in contabilitate valoarea stocului de marfa si este mai usor sa stabilesti rezultatul inventarierii.
Aceasta postare a fost editata de madalinab: 01 May 2009 - 02:02 PM