Pentru ca eu am 2 categorii de venituri care nu sunt defel cifra de afaceri dar de scazut din baza de calcul nu sunt scazute:
1 - venituri din vanzarea de active - adica eu le vand ca nu imi aduc venit, normal ca de-abia le vand la valoarea neta contabila, deci profit zero, dar mi se vor include in baza de calcul ca venit pe care platesc impozit pe profit?
2 - la fel - venituri din diferente de curs valutar. Sa fim seriosi. Adica am 7.000.000 lei (RON) venituri din diferente de curs valutar - in urma evaluarii la sf de an a creantelor si datoriilor, si 12.000.000 lei cheltuieli cu diferente de curs valutar. E putin ciudat, insa pana sa folosim banii am avut depozit overnight asa ca inregistram diferentele de curs favorabile odata cu cresterea cursului. Per total pierdere de 5.000.000 lei. Si ei ce spun, includ 7.000.000 lei in baza de calcul si platesc impozit?
Adica cum?
Sa consideram, si de fapt asa e, firma e pe investitii, si o sa mai fie inca doi ani, imi obtin cu chiu cu vai finantari de prin diverse locuri, am diferente de curs valutar, asa ca m-or pune sa platesc 11.000 lei/an pentru ca am luat bani imprumut in euro? Mai absurd decat atat nici nu am auzit