Postat 15 June 2009 - 09:07 AM
Postat 15 June 2009 - 09:21 AM
(...)
Din punct de vedere al impozitului pe profit:
- pentru vehiculele cumparate, cheltuiala cu amortizarea este deductibila fiscal, inclusiv pentru leasingul financiar;
- in ceea ce priveste activitatea de exploatare: nu se deduce cheltuiala pentru combustibilii necesari functionarii vehiculelor aflate in posesia sau in folosinta contribuabilului, cu exceptia celor prevazute de lege;
Imi pare rau ca incercand sa iti fie util un raspuns, ma simt in acelasi timp jignita de "parerea nepertinenta"
La o intalnire cu reprezentanti ai finantelor s-au pus aceleasi intrebari iar raspunsul (verbal) a fost ca sunt cheltuieli deductibile, dar trebuie dovedite cu doc.legale (foi parcurs etc)
Postat 15 June 2009 - 09:28 AM
- pentru vehiculele cumparate, cheltuiala cu amortizarea este deductibila fiscal, inclusiv pentru leasingul financiar;
- in ceea ce priveste activitatea de exploatare: nu se deduce cheltuiala pentru combustibilii necesari functionarii vehiculelor aflate in posesia sau in folosinta contribuabilului, cu exceptia celor prevazute de lege;"
Asta mi-ai raspuns...
Intrebarea mea era despre cheltuieli de functionare, reparatii, intretinere.
(NU trebuia sa te simti jignita, eu am intrebat ceva iar tu mi-ai raspuns altceva).
Multumesc.
Postat 15 June 2009 - 10:39 AM
Societatea la care lucrez se incadreaza, conform veniturilor totale la 31.12.2008, in ultima transa de venituri, cea mai mare. Problema este ca anul acesta am inregistrat venituri foarte mici, facturile le incasez la 60 - 90 de zile si pentru trimestrul al II, estimez deja pierdere. Abia am bani de salarii de la o luna la alta.
Nu vad nici o solutie pt plata impozitului minim anual, mai ales ca ma incadrez in transa cea mai mare.
Ceva sugestii???
Postat 15 June 2009 - 11:36 AM
oana31, la Jun 15 2009, 11:39 AM, a spus:
Nu platesti si, cand se face regularizarea, la sf de an, te rogi ca penalizarile sa nu acopere in totalitate suma de recuperat de la onor MF.
Aceasta postare a fost editata de a.d.n.: 15 June 2009 - 04:28 PM
Postat 15 June 2009 - 06:40 PM
am si eu o nelamurire in ceea ce priveste vestita og 34 si in speta COMBUSTIBILUL.
intrebarea mea este urmatoarea:
La societate exista dube mari de peste 3,5 t - 2 la numar vreo 5 furgonete de carat marfa, si restul autoturisme vreo 10 la numar - si nici un sofer pe post de sofer, problema este urmatoarea si este de interpretare.
cum o privesc eu :
in lege spune: sa ai completata foaie de parcurs si ordin de deplasare, soferul masinii sa fie incadrat pe post de agent de vanzari sau curier, (restul exceptiilor pica)
problema mea este urmatoarea: aici se refera la agent de vanzari pe masina mica-autoturism nu dubita, sau si pe una si pe alta?
concluzionand eu asa de final, si sa fiu pe placul vostru, daca am 10 bucati autoturisme si 10 agenti, ii trec pe toti pe autoturisme, iar pe menegeri ii trec pe furgonete si asa decontez si pe unul si pe altul, nu?
daca intelegeti altceva sau ati gasit alta solutie astept recomandarii.
cu bine
si halal meserie mi-am ales.
Postat 15 June 2009 - 07:22 PM
alinz, la Jun 15 2009, 07:40 PM, a spus:
Ce cod CAEN ai? Ex.: daca e firma de constructii, nu merge "curier"... Zic eu.
2.
Problema mea este urmatoarea: aici se refera la agent de vanzari pe masina mica-autoturism nu dubita, sau si pe una si pe alta?
Deductibil pentru ag.vanzari si pe una si pe alta. (N-am prea inteles intrebarea.)
3.
concluzionand eu asa de final, si sa fiu pe placul vostru ( ?!
Nu cred ca sta in picioare... Te crede cineva la control?
4.
Cu asta cred ca suntem cu totii de acord....
Postat 16 June 2009 - 08:15 AM
alinz, la Jun 15 2009, 07:40 PM, a spus:
am si eu o nelamurire in ceea ce priveste vestita og 34 si in speta COMBUSTIBILUL.
intrebarea mea este urmatoarea:
La societate exista dube mari de peste 3,5 t - 2 la numar vreo 5 furgonete de carat marfa, si restul autoturisme vreo 10 la numar - si nici un sofer pe post de sofer, problema este urmatoarea si este de interpretare.
cum o privesc eu :
in lege spune: sa ai completata foaie de parcurs si ordin de deplasare, soferul masinii sa fie incadrat pe post de agent de vanzari sau curier, (restul exceptiilor pica)
problema mea este urmatoarea: aici se refera la agent de vanzari pe masina mica-autoturism nu dubita, sau si pe una si pe alta?
concluzionand eu asa de final, si sa fiu pe placul vostru, daca am 10 bucati autoturisme si 10 agenti, ii trec pe toti pe autoturisme, iar pe menegeri ii trec pe furgonete si asa decontez si pe unul si pe altul, nu?
daca intelegeti altceva sau ati gasit alta solutie astept recomandarii.
cu bine
In afara de dube si furgonete, poti uita de deducere.
Postat 16 June 2009 - 04:47 PM
[quote name='alinz' post='204477' date='Jun 15 2009, 07:40 PM']buna ziua,
Eu am la o firma o masina si pe talon scrie asa : ,,autoturism cu utilizari multiple,, si este descris asa :
Kangoo este mai lung cu 18 centimetri fata de varianta anterioara de Kangoo, astfel că portbagajul, în varianta cu 5 locuri pentru persoane, ajunge la 660 litri. Versiunea de marfă are un volum de încărcare util de 3,5 metri cubi.Pentru mine aceste ,,utilizari multiple ,,si ,,versiunea de marfa,, inseamna ca, se incadreaza la exceptii si pot deduce TVA si chelt.combustibil.Eu asa inteleg.
Sa fie asa _
Multumesc
Postat 17 June 2009 - 11:02 AM
O firma de transport poate deduce combustibilui pentru un autoturism?
Firma are in proprietate o dubita pe care o foloseste pentru transporturi mari, iar autoturismul (contract de comodat) il foloseste pentru transporturi mai mici,
Multumesc anticipat pentru raspunsuri,
Postat 17 June 2009 - 08:52 PM
Sa aveti toate documentele necesare, foi parcurs comenzi/contracte etc
Postat 19 June 2009 - 09:17 AM
Stiu ca e cam tarziu,dar eu abia am aflat despre legea care s-a dat privind inregistrarea bonurilor de benzina si motorina incepand cu 1 Mai. Am inteles ca vor trebui justificati la sange kilometrii parcursi de catre o masina din dotarea firmei. Intrebarile mele sunt:
1. Daca am o masina in leasing pe firma,bonurile fiscale sunt deductibile de tva? adica imi pot lua tva-ul din ele?
2. Am inteles ca daca seful are o masina luata in leasing tot pe firma,si care a terminat leasingul anul acesta,poate deconta benzina din bonurile fiscale aduse de el. E adevarat?
3. Cum se evidentiaza aceasta justificare a kilometrilor parcursi de ambele masini? Pe un centralizator? Pe o foaie de parcurs?
4. Daca inregistrez bonurile care nu au justificare si mi se deduce tva-ul,platesc impozit pe profit?
Va rog frumos,cine ma poate ajuta sa-mi raspunda la intrebarile de mai sus si sa ma lamureasca pt ca eu nu prea inteleg.
Va multumesc frumos
Postat 19 June 2009 - 10:06 AM
nu depinde de cine e proprietar, ci cum te incadrezi in prevederile og34
Postat 20 June 2009 - 04:37 PM
Obiectii:
(text pg.3),,Pentru încadrarea vehiculelor în aceste categorii exceptate nu se va analiza fiecare deplasare sau utilizare în parte, tocmai datorită faptului că legea stabilește că utilizarea trebuie să fie exclusivă pe destinațiile exceptate.
......
Utilizarea exclusivă a vehiculului pe activitățile exceptate de lege va rezulta din: obiectul de activitate al persoanei impozabile, dovada faptului că persoana impozabilă are personal angajat cu calificare în domeniile prevăzute de excepții, foile de parcurs din care să rezulte că numai personalul calificat în aceste scopuri utilizează vehiculele în cauză, precum și orice alte dovezi suplimentare care pot fi furnizate.
Având în vedere prevederea expresă a legii care nu permite deducerea TVA decât în cazul în care se poate dovedi utilizarea exclusivă pe categoriile exceptate, rezultă că acele vehicule care sunt parțial utilizate pentru activitățile exceptate și parțial pentru activități care nu se regăsesc pe excepțiile stipulate de lege, nu vor beneficia de deducerea TVA potrivit art. 1451din Codul fiscal."
Adica cum? Se lucreaza in 3schimburi - in doua am agenti si in al treilea am pe un altul, necalificat pe exceptii. Deci daca ultimul se urca in masina, s-a dus pe apa sambetei deductibilitatea mea!
Concluzii: in rest din exemplele date in circulara, ne-au prajit pe termen scurt cu TVA aferent ,,achizitie" autoXXX iar cea mai avantajoasa forma de achizitie ramane leasingul.
Din pg.8 =>la combustibili
%=401
6022 (neded)
4426 (neded)
658 (deductibil) = 4426
In rest, trebuie sa recunoastem ca e aproape satisfacatoare :biggrin: circulara (nu si ordonanta). Deci, cine nu a citit-o, s-o faca!
Succese!!!
Postat 24 June 2009 - 05:25 PM
Postat 24 June 2009 - 10:21 PM
De ce n-ati mai cotiza la constructia iubitului nostru stat roman?
In alta ordine de idei, eu nu as plati acelst impozit forfetar, pe riscul meu. Ce sa-mi faca?
Postat 24 June 2009 - 10:41 PM
Oare ce-o sa-ti faca?!!!!!!!!!!!!!!!!
Nu crezi ca dezinformezi bietii oameni care posteaza si ei o problema? Cum, ce sa-ti faca? Incearca!!!!!!!!!!!!!
Impozitul tot va fi platit fortat, cu titlu executoriu, cu dobanzi, cu penalitati. Se ajunge prin a-ti lua lucrurile personale din casa. Asta stiai? Sau daca esti doar contabila, crezi ca ai scapat de raspundere? Nuuuuuuu. Pentru greselile din conta nu mai raspunde firma, ci tu. Pe asta o stiai? Daca nu, lasa pe altii sa raspunda competent si nu de dragul de a posta ceva sa-ti creasca punctele pe forum. Nu esti la prima abatere. Ai mare grija. Am avut o impresie frumoasa despre tine, chiar ti-am scris despre asta, dar nu ma face s-o schimb. Aici nu ne batem joc de oameni. Nu asta e deontologia noastra. Nu stii, TACI!!!!!!!!
Postat 24 June 2009 - 10:57 PM
i-am raspuns si in paralel mi-am exprimat o opinie personala. Care este justificata de OG34 care a incalcat destule legi, constitutia, codul fiscal, dubla impunere...si care sunt convinsa ca va fi atacata in instanta si va fi castigata (daca nu aici atunci in Eu), daca nu cumva se va scoate. Acum, recent s-a sesizat si Avocatul Poporului pe incalcarea principiului din Codul Fiscal, aplicarea imediata nu dupa 6 luni cum este normal si obligatoriu intr-o tara a Uniunii Europene.
Iar speta in sine este clara si omul va ajunge sa nu mai respecte nimic: va plati impozit forfetar dar nu mai are voie sa il declare, sau se duce sa obtina anularea derogarii pentru 2 luni si din nou derogare...mi se pare clar o prostie.
De altfel si taxa radio-tv a fost castigata in instanta..si spuneau ca e obligatorie, si altele. Si cei care au platit-o nu au primit bani inapoi.
A propos, ceea ce ai postat aici a fost un raspuns "competent si nu de dragul de a posta ceva sa-ti creasca punctele pe forum", "asta e deontologia noastra" ? Si amenintarile: "Nu esti la prima abatere. Ai mare grija."
Postat 25 June 2009 - 07:50 AM
simonaluiza, la Jun 24 2009, 06:25 PM, a spus:
Aceasta postare a fost editata de lucis: 25 June 2009 - 07:51 AM
Postat 25 June 2009 - 01:15 PM
daniela pirvulescu, la Jun 24 2009, 10:41 PM, a spus:
Eu stiam ca un SRL raspunde cu Activul Net ( = Total Active - Total Datorii). Adica acopera datorille/pagubele sociale (din societatea omeneasca) cu ce ramane dupa plata tuturor creditorilor, daca mai ramane ceva.
Asociatii/actionarii unui SRL/SA pot sa raspunda cu averea personala ? Atunci , de ce se cheama SRL ?
Aceasta postare a fost editata de dannad001: 25 June 2009 - 01:16 PM
Similar Topics
6 useri citesc topicul
0 membri, 6 vizitatori, 0 utilizatori anonimi