Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
ORDONANTA 34 / 2009 - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 22

Salt la continut

ORDONANTA 34 / 2009

508 replies to this topic

#421 a.d.n.

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 537 Postari:

Postat 09 June 2009 - 03:57 PM

Iata ce-i cu circulara:

http://infotva.mfinante.ro/wps/portal/!...bsd0P9:v9jbjpn1

S-a mai discutat si in alt topic.

#422 Danutzaa

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 78 Postari:

Postat 09 June 2009 - 04:08 PM

va atasez discutii din cadrul cursului cu cei de la minister ref. la mo 34

succesuri maxime!

Fisiere atasate

#423 amihut

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 20 Postari:

Postat 15 June 2009 - 06:22 AM

Cheltuielile de funcționare, întreținere și reparații, aferente autoturismelor CARE NU SUNT folosite de persoanele cu funcții de conducere și de administrare SUNT DEDUCTIBILE SAU NU?
Multumiri

#424 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
  • Interests:gradinarit..de apartament, deocamdata
    calatorii

Postat 15 June 2009 - 07:38 AM

de cine sunt folosite? ce face firma?

#425 amihut

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 20 Postari:

Postat 15 June 2009 - 07:56 AM

E firma de productie.
Masinile sunt dirijate de catre Biroul Aprovizionare transport pentru: transport persoane in deplasare, achizitii marunte (uleiuri, piese de schimb, rechizite), transport salariati la Posta, Finante, ITM, etc.
Multumiri

#426 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
    calatorii

Postat 15 June 2009 - 08:34 AM

initial: Art. 21. –
(1) Pentru determinarea profitului impozabil sunt considerate cheltuieli deductibile numai cheltuielile efectuate în scopul realizării de venituri impozabile, inclusiv cele reglementate prin acte normative în vigoare.
(3) Următoarele cheltuieli au deductibilitate limitată:
n) cheltuielile de funcționare, întreținere și reparații aferente autoturismelor folosite de angajații cu funcții de conducere și de administrare ai persoanei juridice, deductibile limitat la cel mult un singur autoturism aferent fiecărei persoane fizice cu astfel de atribuții. Pentru a fi deductibile fiscal, cheltuielile cu parcul de autoturisme trebuie justificate cu documente legale.

articolul 21, litera n)a alineatului (3) va avea următorul cuprins:
œn) cheltuielile de functionare, întretinere si reparatii, exclusiv cele privind combustibilul, aferente autoturismelor folosite de persoanele cu functii de conducere si de administrare ale persoanei juridice, deductibile limitat la cel mult un singur autoturism aferent fiecărei persoane cu astfel de atributii.œ

decat combustibilii nu se deduc, daca ai un auto de persoana
vezi si circulara

#427 amihut

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 20 Postari:

Postat 15 June 2009 - 08:49 AM

Draga mea, Circulara nu are NICIO treaba cu intrebarea mea....
Are cineva vreo parere pertinenta?
Multumiri

#428 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
    calatorii

Postat 15 June 2009 - 09:07 AM

pentru cine mai urmareste subiectul, un articol interesant:http://www.financiarul.ro/2009/06/12/avocatul-poporului-impozitul-forfetar-incalca-prevederile-codului-fiscal/

#429 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
    calatorii

Postat 15 June 2009 - 09:21 AM

Paralela intre nedeductibilitatea TVA si nedeductibilitatea impozitului pe profit pentru achizitiile de vehicule destinate exclusiv transportului de persoane, inclusiv pentru combustibilul necesar functionarii acestor vehicule
(...)
Din punct de vedere al impozitului pe profit:
- pentru vehiculele cumparate, cheltuiala cu amortizarea este deductibila fiscal, inclusiv pentru leasingul financiar;
- in ceea ce priveste activitatea de exploatare: nu se deduce cheltuiala pentru combustibilii necesari functionarii vehiculelor aflate in posesia sau in folosinta contribuabilului, cu exceptia celor prevazute de lege;

Imi pare rau ca incercand sa iti fie util un raspuns, ma simt in acelasi timp jignita de "parerea nepertinenta"

La o intalnire cu reprezentanti ai finantelor s-au pus aceleasi intrebari iar raspunsul (verbal) a fost ca sunt cheltuieli deductibile, dar trebuie dovedite cu doc.legale (foi parcurs etc)

#430 amihut

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 20 Postari:

Postat 15 June 2009 - 09:28 AM

"Din punct de vedere al impozitului pe profit:
- pentru vehiculele cumparate, cheltuiala cu amortizarea este deductibila fiscal, inclusiv pentru leasingul financiar;
- in ceea ce priveste activitatea de exploatare: nu se deduce cheltuiala pentru combustibilii necesari functionarii vehiculelor aflate in posesia sau in folosinta contribuabilului, cu exceptia celor prevazute de lege;"
Asta mi-ai raspuns...
Intrebarea mea era despre cheltuieli de functionare, reparatii, intretinere.
(NU trebuia sa te simti jignita, eu am intrebat ceva iar tu mi-ai raspuns altceva).
Multumesc.

#431 oana31

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 11 Postari:

Postat 15 June 2009 - 10:39 AM

De cand cu minunatul impozit forfetar mi-am cam pierdut somnul...............Poate ma poate ajuta cineva cu un sfat........

Societatea la care lucrez se incadreaza, conform veniturilor totale la 31.12.2008, in ultima transa de venituri, cea mai mare. Problema este ca anul acesta am inregistrat venituri foarte mici, facturile le incasez la 60 - 90 de zile si pentru trimestrul al II, estimez deja pierdere. Abia am bani de salarii de la o luna la alta.

Nu vad nici o solutie pt plata impozitului minim anual, mai ales ca ma incadrez in transa cea mai mare.

Ceva sugestii??? :sad:

#432 rdelia

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 59 Postari:

Postat 15 June 2009 - 11:36 AM

Vezi postareaoana31, la Jun 15 2009, 11:39 AM, a spus:

Ceva sugestii??? :sad:

Nu platesti si, cand se face regularizarea, la sf de an, te rogi ca penalizarile sa nu acopere in totalitate suma de recuperat de la onor MF. :lnr (51): Acum vin cu completarea ca raspunsul acesta e haz de necaz...

Aceasta postare a fost editata de a.d.n.: 15 June 2009 - 04:28 PM

#433 alinz

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 15 June 2009 - 06:40 PM

buna ziua,

am si eu o nelamurire in ceea ce priveste vestita og 34 si in speta COMBUSTIBILUL.
intrebarea mea este urmatoarea:

La societate exista dube mari de peste 3,5 t - 2 la numar vreo 5 furgonete de carat marfa, si restul autoturisme vreo 10 la numar - si nici un sofer pe post de sofer, problema este urmatoarea si este de interpretare.
cum o privesc eu :
in lege spune: sa ai completata foaie de parcurs si ordin de deplasare, soferul masinii sa fie incadrat pe post de agent de vanzari sau curier, (restul exceptiilor pica)
problema mea este urmatoarea: aici se refera la agent de vanzari pe masina mica-autoturism nu dubita, sau si pe una si pe alta?
concluzionand eu asa de final, si sa fiu pe placul vostru, daca am 10 bucati autoturisme si 10 agenti, ii trec pe toti pe autoturisme, iar pe menegeri ii trec pe furgonete si asa decontez si pe unul si pe altul, nu?
daca intelegeti altceva sau ati gasit alta solutie astept recomandarii.
cu bine
si halal meserie mi-am ales.

#434 a.d.n.

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 537 Postari:

Postat 15 June 2009 - 07:22 PM

Vezi postareaalinz, la Jun 15 2009, 07:40 PM, a spus:

1.in lege spune: sa ai completata foaie de parcurs si ordin de deplasare, soferul masinii sa fie incadrat pe post de agent de vanzari sau curier, (restul exceptiilor pica)

Ce cod CAEN ai? Ex.: daca e firma de constructii, nu merge "curier"... Zic eu.

2.
Problema mea este urmatoarea: aici se refera la agent de vanzari pe masina mica-autoturism nu dubita, sau si pe una si pe alta?

Deductibil pentru ag.vanzari si pe una si pe alta. (N-am prea inteles intrebarea.)

3.
concluzionand eu asa de final, si sa fiu pe placul vostru ( ?! :sad: ), daca am 10 bucati autoturisme si 10 agenti, ii trec pe toti pe autoturisme, iar pe menegeri ii trec pe furgonete si asa decontez si pe unul si pe altul, nu?

Nu cred ca sta in picioare... Te crede cineva la control?

4.

Cu asta cred ca suntem cu totii de acord.... :lnr (51):

#435 rdelia

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 59 Postari:

Postat 16 June 2009 - 08:15 AM

Vezi postareaalinz, la Jun 15 2009, 07:40 PM, a spus:

buna ziua,

am si eu o nelamurire in ceea ce priveste vestita og 34 si in speta COMBUSTIBILUL.
intrebarea mea este urmatoarea:

La societate exista dube mari de peste 3,5 t - 2 la numar vreo 5 furgonete de carat marfa, si restul autoturisme vreo 10 la numar - si nici un sofer pe post de sofer, problema este urmatoarea si este de interpretare.
cum o privesc eu :
in lege spune: sa ai completata foaie de parcurs si ordin de deplasare, soferul masinii sa fie incadrat pe post de agent de vanzari sau curier, (restul exceptiilor pica)
problema mea este urmatoarea: aici se refera la agent de vanzari pe masina mica-autoturism nu dubita, sau si pe una si pe alta?
concluzionand eu asa de final, si sa fiu pe placul vostru, daca am 10 bucati autoturisme si 10 agenti, ii trec pe toti pe autoturisme, iar pe menegeri ii trec pe furgonete si asa decontez si pe unul si pe altul, nu?
daca intelegeti altceva sau ati gasit alta solutie astept recomandarii.
cu bine

In afara de dube si furgonete, poti uita de deducere.

#436 DR

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 639 Postari:

Postat 16 June 2009 - 04:47 PM

[quote name='rdelia' date='Jun 16 2009, 08:15 AM' post='204515']
[quote name='alinz' post='204477' date='Jun 15 2009, 07:40 PM']buna ziua,
Eu am la o firma o masina si pe talon scrie asa : ,,autoturism cu utilizari multiple,, si este descris asa :
Kangoo este mai lung cu 18 centimetri fata de varianta anterioara de Kangoo, astfel că portbagajul, în varianta cu 5 locuri pentru persoane, ajunge la 660 litri. Versiunea de marfă are un volum de încărcare util de 3,5 metri cubi.Pentru mine aceste ,,utilizari multiple ,,si ,,versiunea de marfa,, inseamna ca, se incadreaza la exceptii si pot deduce TVA si chelt.combustibil.Eu asa inteleg.
Sa fie asa _
Multumesc

#437 catypelihaci

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 6 Postari:

Postat 17 June 2009 - 11:02 AM

Buna ziua,
O firma de transport poate deduce combustibilui pentru un autoturism?
Firma are in proprietate o dubita pe care o foloseste pentru transporturi mari, iar autoturismul (contract de comodat) il foloseste pentru transporturi mai mici,
Multumesc anticipat pentru raspunsuri,

#438 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
    calatorii

Postat 17 June 2009 - 08:52 PM

da, categoric
Sa aveti toate documentele necesare, foi parcurs comenzi/contracte etc

#439 Andreea Vali

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 20 Postari:

Postat 19 June 2009 - 09:17 AM

Buna Ziua,
Stiu ca e cam tarziu,dar eu abia am aflat despre legea care s-a dat privind inregistrarea bonurilor de benzina si motorina incepand cu 1 Mai. Am inteles ca vor trebui justificati la sange kilometrii parcursi de catre o masina din dotarea firmei. Intrebarile mele sunt:
1. Daca am o masina in leasing pe firma,bonurile fiscale sunt deductibile de tva? adica imi pot lua tva-ul din ele?
2. Am inteles ca daca seful are o masina luata in leasing tot pe firma,si care a terminat leasingul anul acesta,poate deconta benzina din bonurile fiscale aduse de el. E adevarat?
3. Cum se evidentiaza aceasta justificare a kilometrilor parcursi de ambele masini? Pe un centralizator? Pe o foaie de parcurs?
4. Daca inregistrez bonurile care nu au justificare si mi se deduce tva-ul,platesc impozit pe profit?

Va rog frumos,cine ma poate ajuta sa-mi raspunda la intrebarile de mai sus si sa ma lamureasca pt ca eu nu prea inteleg.
Va multumesc frumos

#440 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
    calatorii

Postat 19 June 2009 - 10:06 AM

de ce nu dai o cautare pe forum?
nu depinde de cine e proprietar, ci cum te incadrezi in prevederile og34

Similar Topics Collapse