Obiectii:
(text pg.3),,Pentru încadrarea vehiculelor în aceste categorii exceptate nu se va analiza fiecare deplasare sau utilizare în parte, tocmai datorită faptului că legea stabilește că utilizarea trebuie să fie exclusivă pe destinațiile exceptate.
......
Utilizarea exclusivă a vehiculului pe activitățile exceptate de lege va rezulta din: obiectul de activitate al persoanei impozabile, dovada faptului că persoana impozabilă are personal angajat cu calificare în domeniile prevăzute de excepții, foile de parcurs din care să rezulte că numai personalul calificat în aceste scopuri utilizează vehiculele în cauză, precum și orice alte dovezi suplimentare care pot fi furnizate.
Având în vedere prevederea expresă a legii care nu permite deducerea TVA decât în cazul în care se poate dovedi utilizarea exclusivă pe categoriile exceptate, rezultă că acele vehicule care sunt parțial utilizate pentru activitățile exceptate și parțial pentru activități care nu se regăsesc pe excepțiile stipulate de lege, nu vor beneficia de deducerea TVA potrivit art. 1451din Codul fiscal."
Adica cum? Se lucreaza in 3schimburi - in doua am agenti si in al treilea am pe un altul, necalificat pe exceptii. Deci daca ultimul se urca in masina, s-a dus pe apa sambetei deductibilitatea mea!
Concluzii: in rest din exemplele date in circulara, ne-au prajit pe termen scurt cu TVA aferent ,,achizitie" autoXXX iar cea mai avantajoasa forma de achizitie ramane leasingul.
Din pg.8 =>la combustibili
%=401
6022 (neded)
4426 (neded)
658 (deductibil) = 4426
In rest, trebuie sa recunoastem ca e aproape satisfacatoare :biggrin: circulara (nu si ordonanta). Deci, cine nu a citit-o, s-o faca!
Succese!!!