Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
acte necesare pt obtinerea indemnizatiei - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

acte necesare pt obtinerea indemnizatiei

12 replies to this topic

#1 sandupop03

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 4 Postari:

Postat 19 May 2009 - 01:55 PM

buna ziua
:lnr (51):
am si eu o nelamurire cu actele care trebuiesc depuse pt obtinerea indemnizatiei de crestere a copilului
pe data de 12.05.2009 sotia mea a nascut,in aceeiasi zi am fost la munca sa demarez actele azi 19.05.2009 m-au anuntat ca trebuie sa astept 42 zile pina sunt gata actele pt a le depune la primarie,intrebarea mea este : daca mie m-i se intrerupe activitatea cu data de 12.05 si astept cele 42 de zile pina obtin actele pt a le depune la primarie ,cu ce data o sa m-i se ia in considerare cu 12.05 sau 23.06?????si pina in ce data o sa beneficiez de dreptul salarial de la firma la care am lucrat????? :sad:
va multumesc anticipat!

#2 MIKY2010

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 609 Postari:

Postat 20 May 2009 - 08:08 AM

societatea trebuie sa-i dea persoanei care intra in CIC: o adeverinta tip, completata cu date referitoare la periodele in care salariata a fost angajata si a avut concediu de sarcina si lauzie, si cu salariile avute pe ultimele 12 luni, o copie dupa cartea de munca si o copie dupa decizia de suspendare a contractului de munca la care se anexeaza cererea salariatei de a intra in cic.
in afara de ce-ti da societatea, dosarul mai cuprinde si certificat de nastere copil, declaratia sotului ca nu beneficiaza el de cic, etc.
dar ti se spune acolo tot ce-ti trebuie.

dar am o nelamurire..daca sotia ta in 12.05 a nascut, tu cu aceeasi zi vrei sa-i faci actele? ma gandesc ca acele 42 de zile la care s-au referit cei de la firma, sunt acele zile de concediu de lauzie, care sunt obligatorii. abia la expirarea lor incepi sa faci actele. asa e normal.

Aceasta postare a fost editata de MIKY2010: 20 May 2009 - 08:14 AM

#3 sandupop03

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 4 Postari:

Postat 20 May 2009 - 06:26 PM

ACESTA ESTE CEL DE AL2LEA COPIL,NICI LA PRIMUL NU AM BENEFICIAT DE INDEMNIZATIE,ACUM SOTIA STA ACASA CU COPII DE 1AN SI 2 LUNI RESPECTIV CEL MIC DE 8ZILE,EU INTREBAM CA TATA NU AM CUM SA FIU "LAUZA" SI NU STIU DE CE TREBUIE SA ASTEPT 42 DE ZILE?????MULTUMESC

Aceasta postare a fost editata de MIKY2010: 21 May 2009 - 08:41 AM

#4 Florentina.n

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 12 Postari:

Postat 03 June 2009 - 03:17 PM

buna ziua! intrebarea mea face referire la completarea adeverintei pentru indemnizatia de crestere a copilului. am vazut ca trebuie trecut venitul pe ultimile 12 luni anterior date nasterii copilului,de ex:

copilul meu s-a nascut pe 28.02.2009...teoretic,ma gandesc,prima luna ar fi februarie 200*9,ultima martie 2008,corect? intreb pentru ca angajatorul mi-a trecut pe adeverita martie 2009,respectiv aprilie 2008 si nu as vrea sa merg la serviciul de alocatii si indemnizatii cu aceasta adeverinta si sa mi se spuna ca nu e buna.e pierdere de vreme.

multumesc

#5 MIKY2010

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 609 Postari:

Postat 04 June 2009 - 07:40 AM

da, prima luna este luna nasterii copilului(in cazul tau, februarie 2009). asa si scrie in adeverinta:
1. Luna _________ anul______
(luna nasterii copilului)
2. Luna _________ anul______
(luna anterioara nasterii copilului)
3. Luna _________ anul______
(luna a 2-a anterioara lunii nasterii copilului)
s.a.m.d
12. Luna ________ anul______
(luna a 11-a anterioara lunii nasterii copilului)

#6 mariblana

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 7 Postari:

Postat 24 June 2009 - 01:29 PM

Buna ziua
As dori sa aflu raspunsul la cateva intrebari care ma framanta:
*Sunt insarcinata in22 saptamani si angajata cu norma intreaga la o firma si 2 part-time la alte firme. In curand pot beneficia de concediu medical pentru sarcina si lehuzie. Una din intrebari este concediul medical il duc la firma unde sunt angajata cu norma intreaga dar la celelalte part-time-uri trebuie sa lucrez pana nasc ca sa pot beneficia de venit mai mare in cei doi ani de ingrijire copil?
*Un alt aspect ar fii: mai am fost in aceeasi situatie (insarcinata) acum 4 ani si fiind singura angajata a unei firme a trebuit sa depun o serie de documente la casa de pensii pentru ca nu aveam de unde scade venitul meu .(anexa 39 si alte documente doveditoare de venituri , etc.) Am intrebat zilele trecute la casa de pensii ce acte trebuie sa depun din nou si mi s-a spus ca nimic , m-au trimis la sanatate. M-am conformat si am intrebat si la sanatate unde am primit acelasi raspuns ca nu trebuie sa fac nimic in plus fata de depunerea declaratiei lunare si a CM. Cea de-a doua intrebare este : si netul care mi se cuvine calculat in urma concediului de sarcina si lehuzie din ce-l scad daca sunt singura angajata sau mi-l plateste pur si simplu firma (desi nu cred asa ceva)? Mentionez ca firma nu este la zi cu datoriile catre stat din cauza crizei actuale si anume lipsa banilor ( si deci as putea sa scad venitul ce mi se cuvine din ce ar trebui firma sa plateasca la sanatate fara sa mai depun alte documente la sanatate?)
*O alta nelamurire o am in legatura cu ITM -ul . Stiam ca ar fi trebuit sa depun o hartie sa-i instiintez ca sunt insarcinata si ca urmeaza suspendarea contractului individual de munca si deasemeni mi s-a spus de catre inspectoare ca nu trebuie sa aduc nici o hartie ci doar dupa ce nasc o copie dupa certificatul de nastere al copilului. Si intrebarea : cand trebuie sa depun o decizie referitoare la suspendarea contractului meu de munca?
*Si o ultima intrebare dar nu ultima care ma apasa este: cand trebuie sa demarez construirea dosarului pentru concediu ingrijire copil pana la 2 ani(care am inteles ca se depune la Primaria de unde apartii de domiciliu)?
Fiind singura care se ocupa de toate hartogaraiele ma intereseaza sa fiu in regula si din punct de vedere al angajatului si din punct de vedere al angajatorului, si peste tot trebuie sa-i tragi de limba ca cica, noi, angajatii, trebuie sa stim tot.

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.

#7 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
  • Interests:gradinarit..de apartament, deocamdata
    calatorii

Postat 24 June 2009 - 02:58 PM

1. Concediul medical se duce la firma unde aveti norma intreaga in original, iar la celelalte part-time-uri trebuie sa duceti copii legalizate ale aceluiasi concediu medical si veti beneficia de indemnizatie de concediu de la toate trei
2. La Casa de Sanatate faceti o cerere de restituire a sumei aferente si o veti primi in cont. Se face un dosar intreg-uitat-va pe site la ei ce documente va trebuie. In declaratia 100 si in cerere specificati contrib CIC compensata pana la nivelul sumei de recuperat, pentru ca banii vin tarziu (eu am asteptat din octombrie pana in aprilie)
3. La ITM faceti act aditional de suspendare de drept a CIM-parca art 55 Codul Muncii. La toate trei firmele. Eu depun cand pesoana aduce primul concediu medical de sarcina si lahuzie, dupa care depun alt act aditional cu schimbarea incadrarii-in concediu ingrijire copil, in baza certif nastere copil.
4. Dupa ce nasteti, atunci se depune dosarul. Puteti sa pregatiti din timp adeverinta -si sa completati ulterior ultima luna de salariu.

#8 beatrice1971

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 519 Postari:

Postat 24 June 2009 - 10:12 PM

Vezi postareamihaela_cva, la Jun 24 2009, 03:58 PM, a spus:

2. La Casa de Sanatate faceti o cerere de restituire a sumei aferente si o veti primi in cont. Se face un dosar intreg-uitat-va pe site la ei ce documente va trebuie. In declaratia 100 si in cerere specificati contrib CIC compensata pana la nivelul sumei de recuperat, pentru ca banii vin tarziu (eu am asteptat din octombrie pana in aprilie)

Nu cred ca este obligatia ei ca angajat sa intocmeasca dosar. Angajatorul este obligat sa-i dea banii pentru concediul medical urmand ca tot angajatorul sa intocmeasca dosar pentru recuperarea ulterioara a sumelor.
Viata e ceea ce ti se intampla in timp ce esti ocupat sa faci alte planuri.

#9 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
    calatorii

Postat 24 June 2009 - 10:36 PM

da, dar nu ai citit tot :
"Fiind singura care se ocupa de toate hartogaraiele ma intereseaza sa fiu in regula si din punct de vedere al angajatului si din punct de vedere al angajatorului"
"Stiam ca ar fi trebuit sa depun o hartie sa-i instiintez ca sunt insarcinata si ca urmeaza suspendarea contractului individual de munca si deasemeni mi s-a spus de catre inspectoare ca nu trebuie sa aduc nici o hartie ci doar dupa ce nasc o copie dupa certificatul de nastere al copilului. Si intrebarea : cand trebuie sa depun o decizie referitoare la suspendarea contractului meu de munca? "
etc

#10 mariblana

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 7 Postari:

Postat 26 June 2009 - 10:18 PM

Multumesc mult , mult MIHAELA_CVA . Asta inseamna ca o sa am ceva de lucru si de umblat .

#11 beatrice1971

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 519 Postari:

Postat 27 June 2009 - 07:20 AM

Ai dreptate Mihaela, cred ca ultimul rand mi-a scapat.
Viata e ceea ce ti se intampla in timp ce esti ocupat sa faci alte planuri.

#12 flore-tina

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 04 July 2009 - 11:12 PM

Vreau sa stiu ce acte cer Casele de Sanatate din tara pentru recuperarea indemnizatiei de conc medical.
Anul trecut am avut dosar si a fost cum a fost sa vedeti ce mi s-a cerut anul acesta la BRASOV:
-OP din anul 2006 pana in prezent cu cei 0,85%
-Declaratile 102 de cand se fac pana in prezent
-OP cu platile in conturile unice
-Copii dupa concedile medicale si dupa declaratii.

CE PARERE AVETI?
AU INNEBUNIT SI CER ACTE DIN 2006 PENTRU O CERERE DIN 2009?
:sad:

#13 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
    calatorii

Postat 04 July 2009 - 11:29 PM

poti sa intri pe net si cauti casa sanatate a fiecarui judet, acolo specifica si documente necesare pentru recup banilor din CM.
La Dolj pot sa spun ca lista doc. e lunga, dosarul trebuie numerotat, opis documente, stampila inclusiv pe copia CUI, CI a administratorului, si difera fata de cea de pe net. Nu se mai cer docum din 2006, ci pe ultimele 6 luni anterioare CM.
Intreaba persoana care se ocupa strict de plata acestor indemnizatii si iti va spune ce lista e valabila.
Altfel, eu iti pot spune lista de aici din Dj:
Opis documente depuse dosar restituire LUNA IUNIE 2008
CASA ASIGURARI SANATATE

1. Solicitarea scrisa conform modelului prevazut in anexa nr.1; pag.1
2. Declaratia privind obligatiile de plata prevazuta la art.1 si depusa in perioada de raportare a lunii iunie 2008; pag.2-6
3. Dovada achitarii contributiei pentru concedii si indemnizatii perioada decembrie 2007-iunie 2008 (dupa caz :ordin de plata cu viza trezoreriei/bancii, foaie de varsamant, chitanta pentru incasare impozite-taxe si contributii sau borderou de plata); pag. 7-13
4. Extrasul de cont prin care se reflecta plata contributiei pentru concedii si indemnizatii virata la F.U.N.A.S.S.; pag. 14-18
5. Codul unic de inregistrare fiscala (C.U.I.); pag. 19
6. Baza de calcul pentru fiecare certificat de concediu medical care se suporta din F.U.N.A.S.S.; pag. 20
7. Stat de plata; pag.21-23
8. Certificatele de concedii medicale depuse, pentru care se solicita restituirea (copie xerox); pag. 24
9. Declaratia 100, 102 depusa la Administratia Finantelor Publice de la ianuarie 2006 pana in prezent; pag.25-102
10. Dovada eliberata de catre Banca/Trezorerie pentru contul in care se va face restituirea sumei solicitate; pag.103
11. Date de identificare ale reprezentatntului legal al unitatii(societatii)(copie carte identitate). pag.104
12. Opis cu numar de pagini continute la dosar. pag.105

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 05 July 2009 - 10:32 AM

Similar Topics Collapse

12 useri citesc topicul

0 membri, 12 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL