Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
impozitul minim - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 11

Salt la continut

impozitul minim

593 replies to this topic

#201 Dana42

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:

Postat 04 August 2009 - 02:15 PM

Codul CAEN se refera la activitatea principala, asa cum a spus si Gasil, dar se pot desfasura si orice alte activ.cuprinse in doc. constitutive, deci pt. comertul cu amanuntul, daca asta s-a facut, trebuia calculat impozitul forfetar.

Dana

#202 francesca2009

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 113 Postari:

Postat 07 August 2009 - 07:45 AM

In trim al III lea, la calculul impozitului pe profit, cheltuiala cu impozitul minim din trim II va fi considerat deductibila sau nedeductibila?

#203 vics

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 209 Postari:
  • Interests:IT

Postat 07 August 2009 - 07:53 AM

Din exemplul III din norme OG34, rezulta ca-i deductibila
Din total impozit calculat la septembrie se scade impozitul minim platit in trim 2 (plus cel obisnuit din trim 1 desigur)

#204 a.d.n.

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 537 Postari:

Postat 07 August 2009 - 09:01 AM

S-a mai discutat problema. Nu mai trebuia deschis alt topic.

Cheltuiala cu impozitul pe profit, fie el cel "clasic" sau "minim/forfetar", NU ESTE DEDUCTIBILA, in sensul ca se aduna la calculul profitului impozabil, la fel ca si cheltuielile nedeductibile.

Aceasta postare a fost editata de a.d.n.: 07 August 2009 - 09:06 AM

#205 a.d.n.

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 537 Postari:

Postat 07 August 2009 - 09:13 AM

Dupa determinarea impozitului, din suma care a iesit de plata, se scade impozitul constituit la trim. anterioare.
Valoarea ramasa, reprezinta impozitul pe profit din trimestrul de referinta.
Daca aceasta valoare este mai mica decat impozitul "minim", atunci acesta este impozitul de constituit si de plata.

#206 Dana42

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:

Postat 07 August 2009 - 09:58 AM

Are dreptate Alina, NU este deductibila cheltuiala cu imp.pe profit/ forfetar sau cum i se spune sau i se va mai spune; este " aceeasi Marie cu alta palarie ".

Citeaza

Vics : Din exemplul III din norme OG34, rezulta ca-i deductibila
Codul fiscal precizeaza care sunt chelt. deductibile integral, partial si nedeductibile.

Dana

#207 vics

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 209 Postari:
  • Interests:IT

Postat 07 August 2009 - 11:33 AM

Vezi postareaDana42, la Aug 7 2009, 10:58 AM, a spus:

Are dreptate Alina, NU este deductibila cheltuiala cu imp.pe profit/ forfetar sau cum i se spune sau i se va mai spune; este " aceeasi Marie cu alta palarie ".

Citeaza

Vics : Din exemplul III din norme OG34, rezulta ca-i deductibila
Codul fiscal precizeaza care sunt chelt. deductibile integral, partial si nedeductibile.

Corect, m-a furat viteza intrebarii.
Am pus "conguenta" intre scazut (din noul cumulat) si deductibil :lostit (13):

#208 francesca2009

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 113 Postari:

Postat 07 August 2009 - 12:24 PM

Vezi postareaa.d.n., la Aug 7 2009, 10:01 AM, a spus:

S-a mai discutat problema. Nu mai trebuia deschis alt topic.

Cheltuiala cu impozitul pe profit, fie el cel "clasic" sau "minim/forfetar", NU ESTE DEDUCTIBILA, in sensul ca se aduna la calculul profitului impozabil, la fel ca si cheltuielile nedeductibile.

Tind sa-i dau dreptate lui vics, in sensul ca si eu tot asa am inteles din exemplele din OUG 34, ca sa nu mai zic ca l-am auzit si pe Pogea la tv spunand odata ca e deductibil, dar cum in tara asta numai aerul mai e pe gratis (dar oricum de proasta calitate) si prin OUG 34 au mai scos si alte cheltuieli care inainte de 1 mai erau deductibile, nu m-ar mira. Daca cineva poate sa ne spuna concret articolul de lege......

#209 Dana42

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:

Postat 07 August 2009 - 12:35 PM

Concret, Codul Fiscal stabileste care sunt cheltuielile deductibile si nedeductibile fiscal, citeste acolo unde se incadreaza cheltuiala cu impozitul pe profit .

Dana

#210 Dana42

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:

Postat 07 August 2009 - 02:25 PM

Citeaza

Francesca: Tind sa-i dau dreptate lui vics

Francesca, vezi ca Vics s-a corectat, a raspuns asa doar din cauza grabei, eram si convinsa de altfel, ni se poate intampla tuturor.
:lostit (13):

Dana

#211 francesca2009

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 113 Postari:

Postat 07 August 2009 - 02:46 PM

Vezi postareaDana42, la Aug 7 2009, 01:35 PM, a spus:

Concret, Codul Fiscal stabileste care sunt cheltuielile deductibile si nedeductibile fiscal, citeste acolo unde se incadreaza cheltuiala cu impozitul pe profit .

Impozitul pe profit e totuna cu impozitul minim?

#212 Dana42

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:

Postat 07 August 2009 - 02:53 PM

Da, din punct de vedere al tratamentului fiscal.

Aceasta postare a fost editata de Dana42: 07 August 2009 - 02:57 PM

Dana

#213 Dana42

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:

Postat 07 August 2009 - 03:52 PM

Vezi postareafrancesca2009, la Aug 7 2009, 04:03 PM, a spus:

Vezi postareaDana42, la Aug 7 2009, 03:53 PM, a spus:

Da, din punct de vedere al tratamentului fiscal.
Unde scrie? A, am uitat ca m-ai trimis la Codul fiscal.
La un topic despre concediul de maternitate am scris pentru cei care nu erau siguri fiecare articol si fiecare lege ca sa citeasca fiecare si sa se convinga. Si nu am dat replici rautacioase.
Eu sunt mai tampitica si vreau sa stiu exact unde scrie, ca n-am gasit, daca poti si vrei sa ma ajuti, bine, daca nu -nu.
CF:
"Cheltuieli
ART. 21
(1) Pentru determinarea profitului impozabil sunt considerate cheltuieli deductibile numai cheltuielile efectuate în scopul realizării de venituri impozabile, inclusiv cele reglementate prin acte normative în vigoare.
(4) Următoarele cheltuieli nu sunt deductibile:
a) cheltuielile proprii ale contribuabilului cu impozitul pe profit datorat, inclusiv cele reprezentând diferenţe din anii precedenţi sau din anul curent, precum şi impozitele pe profit sau pe venit plătite în străinătate. Sunt nedeductibile şi cheltuielile cu impozitele nereţinute la sursă în numele persoanelor fizice şi juridice nerezidente, pentru veniturile realizate din România;"

Nu este prima data cand incerc sa te ajut, sau mai bine zis sa lamurim o problema impreuna care poate fi benefica multora, dar o stii, sau probabil ai uitat, cauta printre postari, sa vezi cum te contrazici... oricum iti multumesc pt. aprecieri !
Nu a fost nici o replica rautacioasa trimiterea la CF, nu te-a facut nimeni tampitica si chiar ca nu imi vine sa cred ca ce ai scris este adevarat sau ca asa gandesti. Nu voi intra in polemica cu tine pt. ca nu suntem la piata si nici nu imi sta in caracter.
Oricum in privinta legilor si a articolelor de lege, voi incerca sa fac ca si tine si sa postez si eu macar un articol de lege si macar de acum incolo, noroc ca ai observat ca nu am facut-o pana acum.
De aceasta data chiar poti considera ca am dorit sa fiu ironica cu tine si o meriti din plin.

Aceasta postare a fost editata de Otilia Alupei: 17 August 2009 - 09:49 PM

Dana

#214 jenifer

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 74 Postari:

Postat 11 August 2009 - 11:36 AM

Vezi postareaa.d.n., la Aug 7 2009, 10:13 AM, a spus:

Dupa determinarea impozitului, din suma care a iesit de plata, se scade impozitul constituit la trim. anterioare.
Valoarea ramasa, reprezinta impozitul pe profit din trimestrul de referinta.
Daca aceasta valoare este mai mica decat impozitul "minim", atunci acesta este impozitul de constituit si de plata.
Deci daca la trim 1 am calculat si platit un impozit pe profit de 7161.La 30.06.09 ,cumulat de la inceputul anului am impozit pe profit 2373,deci de plata 0.In declaratia 100 am trecut impozit pe profit 0 si impozitul forfetar de 1434(conform CA) si in contab am inregistrat impozitul forfetar,e corect?

#215 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
  • Interests:gradinarit..de apartament, deocamdata
    calatorii

Postat 11 August 2009 - 11:58 AM

da, e corect sa inregistrezi impozitul forfetar. In plus trebuie sa faci nota contabila 691=4411 in rosu cu suma diferenta intre 7161 si 2373 (dar mai fa o data calculul, inclusiv nedeductibil impozit forfetar). Mai trebuie sa si platesti impozitul forfetar.

Aceasta postare a fost editata de mihaela_cva: 11 August 2009 - 12:02 PM

#216 jenifer

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 74 Postari:

Postat 11 August 2009 - 04:50 PM

Mihaela de unde reiese ca trebuie sa fac 691=4411 in rosu cu diferenta?In hotararea 488/28.04.09 se spune clar la art18 plata impozitului la nivelul sumei celei mai mari,deci si inregistrarea lui in contabilitate si nimic altceva .Altfel nu mai bate balanta cu fisa platitorului...In balanta am de recuperat in fisa de plata... :lostit (13):

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 15 August 2009 - 05:10 PM

#217 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
    calatorii

Postat 12 August 2009 - 11:43 PM

Intai aplici Codul fiscal si principiile contabilitatii si apoi forfetarul, Asta scrie si in OG34 cu toate modif.ei.
Adica la trim al II-lea faci calculul impozitului pe profit corect, si ajungi la 2373 lei.
-Strict in trim II, per apr. mai iun ai obtinut pierdere, impozitul profit -4788lei, suma pe care o inreg. in ctb.
-Datorita OG34 esti obligata sa declari, platesti si inreg forfetarul 1434 lei (eu am analitic distinct, tu poti sa faci in acelasi cont)
In final de an, prin decl 101 se va regla totul (si va aparea si ce ti-am spus eu anterior).

O alta opinie pe care am intalnit-o aici pe forum este sa inreg doar forfetarul si sa compltezi reg.evid.fiscala, reglarea facandu-se prin 101 la final an.

#218 DENISA GRIGORITA

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 641 Postari:
  • Interests:INFORMARE

Postat 13 August 2009 - 07:08 PM

Vezi postareajenifer, la Aug 11 2009, 12:36 PM, a spus:

Deci daca la trim 1 am calculat si platit un impozit pe profit de 7161.La 30.06.09 ,cumulat de la inceputul anului am impozit pe profit 2373,deci de plata 0.In declaratia 100 am trecut impozit pe profit 0 si impozitul forfetar de 1434(conform CA) si in contab am inregistrat impozitul forfetar,e corect?
jENIFER, ai facut bine. Nu trebuie sa ,,inrosesti nimic".;)
%%%

#219 jenifer

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 74 Postari:

Postat 14 August 2009 - 06:40 AM

Multumesc DENISA.

Aceasta postare a fost editata de Otilia Alupei: 14 August 2009 - 09:50 AM
eliminare citare integrala post anterior !!

#220 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
    calatorii

Postat 14 August 2009 - 11:02 PM

Alte pareri?

Similar Topics Collapse

10 useri citesc topicul

0 membri, 10 vizitatori, 0 utilizatori anonimi