Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
taxare inversa - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

taxare inversa

4 replies to this topic

#1 alinpestean

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 15 Postari:

Postat 18 June 2009 - 11:23 AM

Buna ziua.va rog frumos sa ma lamuriti un lucru.In programul de contabilitate pe care il utilizez cand inregistrez o livrare cu taxare inversa ,imi apare urmatoarea chestiune:
dau exemplu: am o livrare cu taxare inversa de 10 lei + tva 1,9 lei ---> 11,9 lei.
In jurnalul de vanzari imi apare doar baza (10 lei) la rubrica ,, Bunuri si servicii cu taxare inversa,,
In jurnalul de cumparari imi apare baza (10lei) la rubrica ,,Achiz.de bunurisi serv.din tara taxabile cu,cota 19%,, si val TVA (1,9 lei) la rubrica ,,Val.TVA).
Eu am trecut in decontul de TVA baza de 10 lei la rd.11 si la randul 18 am trecut baza din jurnalul de cumparari insa nu imi bate bine pt ca la randul 11 nu are si TVA si atunci imi da o diferenta egala cu val TVA - ului (1,9lei).
Intrebarea mea este unde sa trec in decontul de TVA aceste sume ,pt ca am observat mai multe pareri in legatura cu aceasta problema.
Va multumesc

#2 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
  • Interests:gradinarit..de apartament, deocamdata
    calatorii

Postat 18 June 2009 - 02:18 PM

la livrare cu taxare inversa nu inregistrezi taxa
"am o livrare cu taxare inversa de 10 lei + tva 1,9 lei ---> 11,9 lei'
inregistrezi doar 4111=7xx 10lei

Aceasta postare a fost editata de mihaela_cva: 18 June 2009 - 02:20 PM

#3 alinpestean

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 15 Postari:

Postat 18 June 2009 - 03:59 PM

Pai chiar asta am scris mai sus.Programul meu de contabilitate face urmatoarea inregistrare la livrarea cu taxare inversa :
4111 - 707 10 lei
4426 - 4427 1,9 lei
ma gandeam sa pun in decont si la randul 7 si la randul 18 .

Aceasta postare a fost editata de MIKY2010: 19 June 2009 - 08:57 AM

#4 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
  • Interests:gradinarit..de apartament, deocamdata
    calatorii

Postat 18 June 2009 - 04:48 PM

era si cuvantul"doar"
fara 4426=4427

#5 alinpestean

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 15 Postari:

Postat 19 June 2009 - 07:30 AM

Ok.Va multumesc.Am gasit inca o optiune in program ,,TVA neinregistrata,, >probabil asta trebuie sa folosesc,in loc de ,,TVA compensata,,.
Daca selectez optiunea aia atunci nu mi se inregistreaza TVA-ul aferent.

Aceasta postare a fost editata de MIKY2010: 19 June 2009 - 09:04 AM

Similar Topics Collapse

10 useri citesc topicul

0 membri, 10 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL