Conform legii cadastrului, pentru a intabula o constructie realizata pe mai multe carti funciare (3 in acest caz) titularii cartilor trebuie sa devina coproprietari. Eu am formulat subiectul in termeni generali. Concret: 2 carti funciare sunt domeniu public!!! 1 carte societate comerciala. Subsolurile devin proprietate Primariei -domeniu public, iar SC a construit pe tot terenul. Predarea subsolurilor ... este in discutie o valoare de 400.000euro ... juridic/ administrativ este compensata cu dreptul de folosinta al terenului domeniu public. Dpdv fiscal eu vreau sa inregistrez cladirea la valoarea reala parter+etaje (fara cei 400.000eur), iar subsolurile sa le inregistrez intr-un alt cont de activ ... nu vreau sa platesc impozit pe cladire la toata valoarea (cota este de 1.8% val constructie). ideea cu 205... este pina la urma o solutie... desi, cum am spus la inceput eu am contract de asociere cu primaria, nu concesionare ... si nu platesc redeventa... am construit subsolurile, le predau si gata.. Dar, nu stiu alta varianta... nici toata valoarea din 231 inregistrata in cladiri nu este corect....
Revenind la intabulare se va realiza pe toate cele 3 cf cu trimitere de la una la alta.
Aceasta postare a fost editata de madalinab: 04 August 2009 - 06:45 AM