Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Contract asociere - teren si constructie - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

- - - - -

Contract asociere - teren si constructie

4 replies to this topic

#1 72lia

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 11 Postari:

Postat 05 July 2009 - 07:08 PM

Doua societati incheie un contract de asociere. Sc A pune la dispozitia lui B un teren de 300m. Sc B vine in asociere cu un teren de 100m. Sc B construieste cu finantarea proprie, pe tot terenul (300+100), un imobil parter+3etaje. Conform contractului de asociere sc A capata drept de proprietate si de folosinta exclusiva pe parter, iar sc B capata drept de proprietate si de folosinta exclusiva pe et.1-3. Este exclusa vinzarea terenurilor intre cele doua societati. Investitia in imobil este in contabilitatea lui B. La finalizarea investitiei se face evaluarea parterului si se preda/preia de catre A. Cum se inregistreaza in contabilitate aceasta predare a nivelului catre A?

obs: sc A da drept de folosinta a terenului sau lui B, pentru totdeauna si primeste un nivel din cladire. Sc B foloseste un teren, construieste un imobil si cedeaza un nivel al imobilului.

Aceasta postare a fost editata de Otilia Alupei: 06 July 2009 - 09:43 AM

#2 leu50

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 646 Postari:

Postat 05 July 2009 - 10:06 PM

Eu o vad ca si o vanzare cumparare prin schimb. A vinde teren cota indiviza pentru cele trei nivele in schimbul unui nivel cedat din constructie.
Contract de vanzare cumparare, si facturi la aceiasi valoare.

#3 72lia

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 11 Postari:

Postat 10 July 2009 - 10:14 AM

Nu este posibila vanzarea sub nicio forma a terenurilor. Acum se face receptia finala a imobilului, inchiderea autorizatiei de construire si procesul verbal de predare a subsolurilor. In baza documentatiei cadastrale se va face inscrierea in cartile funciare ale proprietarilor. Dpdv contabil, nu stiu cum sa inregistrez acesta predare. Eu am in contul de investitii valoarea totala a imobilului. O vanzare a subsolurilor.. nu consider ca este corecta, pentru ca nu se va plati niciodata... cum sa compensez aceasta valoare a subsolurilor, parte din investiti, cu dreptul de folosinta a terenului??

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 11 July 2009 - 09:18 AM

#4 leu50

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 646 Postari:

Postat 10 July 2009 - 10:40 PM

De ce nu este posibila? Atunci cand se face intabularea constructiei pe terenul respectiv atunci terenul aferent cotei indivize se trece in cartea funciara pentru ca altfel eu stiu ca nu se poate deschide CF.

#5 72lia

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 11 Postari:

Postat 12 July 2009 - 06:44 PM

Conform legii cadastrului, pentru a intabula o constructie realizata pe mai multe carti funciare (3 in acest caz) titularii cartilor trebuie sa devina coproprietari. Eu am formulat subiectul in termeni generali. Concret: 2 carti funciare sunt domeniu public!!! 1 carte societate comerciala. Subsolurile devin proprietate Primariei -domeniu public, iar SC a construit pe tot terenul. Predarea subsolurilor ... este in discutie o valoare de 400.000euro ... juridic/ administrativ este compensata cu dreptul de folosinta al terenului domeniu public. Dpdv fiscal eu vreau sa inregistrez cladirea la valoarea reala parter+etaje (fara cei 400.000eur), iar subsolurile sa le inregistrez intr-un alt cont de activ ... nu vreau sa platesc impozit pe cladire la toata valoarea (cota este de 1.8% val constructie). ideea cu 205... este pina la urma o solutie... desi, cum am spus la inceput eu am contract de asociere cu primaria, nu concesionare ... si nu platesc redeventa... am construit subsolurile, le predau si gata.. Dar, nu stiu alta varianta... nici toata valoarea din 231 inregistrata in cladiri nu este corect....

Revenind la intabulare se va realiza pe toate cele 3 cf cu trimitere de la una la alta.

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 04 August 2009 - 06:45 AM

Similar Topics Collapse

9 useri citesc topicul

0 membri, 9 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL