Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
cazare externa - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

cazare externa

4 replies to this topic

#1 jenny_ro

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 12 Postari:

Postat 28 July 2009 - 03:23 PM

dragelor imi prind urechile cu facturile de cazare. poate ma ajuta cineva :(

suntem o societate civila si tinem contabilitatea in partida simpa (suntem si platitori de tva)
colegii mei circula destul de des in strainatate.
facturile de cazare din ue se inregistreaza in contabilitate cu tva = 0 sau sunt scutite cu drept de deducere? :lostit (13):
dar cele care nu sunt din ue?

pls poate imi explica cineva cum sta treaba cu facturile de cazare....

#2 susu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 44 Postari:

Postat 01 August 2009 - 07:48 PM

la orice factura, emisa UE, ai tva=0, in nici un caz nu ai "scutit cu drept de deducere"

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 03 August 2009 - 10:04 AM

#3 madalinab

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1733 Postari:

Postat 03 August 2009 - 10:11 AM

Parerea mea este urmatoarea: intrucat serviciul de cazare se presteaza in UE, se datoreaza TVA in statul respectiv. Deci, daca firma partenera din UE este platitoare de TVA factura de cazare va contine TVA-ul statului respectiv si se va plati acolo, daca firma nu este platitoare de TVA nu va factura cu TVA. In ctb firmei romanesti factura de cazare se va inregistra la valoare integrala (cu tot cu TVA - dupa caz). TVA-ul platit in state membre UE se recupereaza in statele respective.
Madalina

#4 jenny_ro

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 12 Postari:

Postat 03 August 2009 - 03:14 PM

multumesc madalinab

1. asta inseamna ca eu daca nu am un cod de tva valid trebuie sa imi deduc tva-ul dupa factura? tva 9%?

2. as fi vrut sa stiu care este diferenta dintre tva = 0 si SDD (dpdv al jurnalului de cumparari), amandoua intra pe col 10, dar trebuie sa fie si o diferenta intre ele...

spun asta pentru ca m-am ars cu o factura de servicii transport (bilete avion bucuresti-viena) pe care scria tva inclus (programul meu de contabilitate in partida simpla l-a trecut pe col 10 in JC) iar cand am facut declaratia 394 mi-a iesit la baza suma de 1.500 (cat era totalul facturii) iar la tva 0. bineinteles ca nu mi-a dat cu JC :lostit (13):

#5 florya

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 03 September 2009 - 07:30 PM

Vezi postareamadalinab, la Aug 3 2009, 11:11 AM, a spus:

Parerea mea este urmatoarea: intrucat serviciul de cazare se presteaza in UE, se datoreaza TVA in statul respectiv. Deci, daca firma partenera din UE este platitoare de TVA factura de cazare va contine TVA-ul statului respectiv si se va plati acolo, daca firma nu este platitoare de TVA nu va factura cu TVA. In ctb firmei romanesti factura de cazare se va inregistra la valoare integrala (cu tot cu TVA - dupa caz). TVA-ul platit in state membre UE se recupereaza in statele respective.

am si eu o intrebare.
o firma care ofera cazare, platitoare de tva, si la care s-au cazat si straini trebuie sa faca ceva anume cu tva?
trebuie sa faca vreo declaratie anume? cum se inregistreaza factura in contabilitate?
se trece tva intracomunitar sau din afara tarii? are vreo importanta daca se acestia au platit pe loc?

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL