Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
facturare transport client aflat in insolventa - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

facturare transport client aflat in insolventa

3 replies to this topic

#1 Lili Pet

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 22 Postari:

Postat 30 July 2009 - 03:40 PM

Client aflat in procedura de insolventa. Clientul si furnizorul cu sediul in Romania. Eu furnizorul efectuez transport din Romania in Turcia ptr. client in insolventa, normal am la tva scutit cu drept de deducere
acum se aplica masurile de simplificarea cf. art. 160 b) bunurile si/sau serviciile livrate ori prestate de sau catre persoanele pentru care s-a deschis procedura de insolventa, cu exceptia bunurilor livrate in cadrul comertului cu amanuntul
Care e sintagma corecta pentru factura mea de transport catre acest client scutit cu drept deducere sau taxare inversa?

Client si furnizor cu sediul in Romania in mod normal se factureaza transport cu tva dar clientul fiind in proceduri de insolventa se aplica masurile de simplificare cf.art. 160 alin (2) litera b) cod fiscal, confirmat de auditori mei.

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 03 August 2009 - 10:43 AM

Lily

#2 daniela pirvulescu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 139 Postari:

Postat 31 July 2009 - 10:44 AM

Se face factura cu valoarea transportului trecuta si la total valoare factura, iar TVA-ul e cu taxare inversa. Deci, sa zicem ca transportul a fost 1000 lei. Se trece valoarea transportului la col. 5 a facturii, la coloana pt. TVA (col.6) se scrie TAXARE INVERSA si nu se completeaza nimic. La total se trece tot valoarea transportului, iar la total de plata se trece tot val. transp. fara TVA. Nu se completeaza nici cota de TVA.
Tu ca furnizor inregistrezi in felul urmator:

4111 = 704 1000 lei
4426 = 4427 190 lei

El, ca si client va completa pe factura primita de la tine cota TVA = 19%, va scrie valoarea TVA-ului in col. corespunzatoare, dar nu se va inregistra cu TVA-ul in contabilitate. Adica, asa:

624 = 401 1000 lei

Asta a fost tot. :lostit (13):

#3 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
  • Interests:gradinarit..de apartament, deocamdata
    calatorii

Postat 31 July 2009 - 01:37 PM

taxarea inversa se aplica si de client si de furnizor asa:
-cel care emite factura 4111=704 si atat
-cel care primeste factura 624=401, 4426=4427

Aceasta postare a fost editata de mihaela_cva: 31 July 2009 - 01:38 PM

#4 daniela pirvulescu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 139 Postari:

Postat 31 July 2009 - 01:56 PM

Scuze, are dreptate Mihaela. Am gresit, nu cu intentie. Formula contabila 4426=4427 o face clientul nu furnizorul.

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL