Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Reevaluare teren si vanzare ulterioara - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

- - - - -

Reevaluare teren si vanzare ulterioara

2 replies to this topic

#1 Ciuchi Rodica

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 25 Postari:
  • Interests:contabilitate-fiscalitate

Postat 04 August 2009 - 12:11 PM

Am urmatoarea problema. Luna trecuta am inregistrat in contabilitate reevaluarea unui teren plus constructie (separat pe conturi) conform raportului de evaluare intocmit de un evaluator autorizat, folosind articolul contabil 212-105. Luna aceasta societatea a vandul terenul si constructia aferenta la pretul pietei. Intrebarea mea este cum sting contul 105? El nu ar mai trebui sa figureze in balanta dupa vanzarea terenului in opinia mea. Este cineva de alta parere? Multumesc anticipat pentru raspuns.

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 23 August 2009 - 11:07 AM

#2 leu50

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 646 Postari:

Postat 05 August 2009 - 09:38 AM

Intrucat diferentele din reevalare au fost fructificate prin vanzarea imobilizarilor conform OMFP 1752/2005 le treci in contul de rezerve respectiv 105 = 106

#3 kristinaro

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 21 Postari:

Postat 25 August 2009 - 10:56 AM

Vezi postareaCiuchi Rodica, la Aug 4 2009, 01:11 PM, a spus:

Am urmatoarea problema. Luna trecuta am inregistrat in contabilitate reevaluarea unui teren plus constructie (separat pe conturi) conform raportului de evaluare intocmit de un evaluator autorizat, folosind articolul contabil 212-105. Luna aceasta societatea a vandul terenul si constructia aferenta la pretul pietei. Intrebarea mea este cum sting contul 105? El nu ar mai trebui sa figureze in balanta dupa vanzarea terenului in opinia mea. Este cineva de alta parere? Multumesc anticipat pentru raspuns.

Eu zic sa te adresezi cu un mail la office@[reclama].ro. Ei iti vor da un raspuns corect dupa prevederile Codului Fiscal.

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 31 August 2009 - 01:53 PM

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL