Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
concediul de maternitate - topic 2009-2010 - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 5

Salt la continut

concediul de maternitate - topic 2009-2010

129 replies to this topic

#81 costin_mentor

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 122 Postari:

Postat 28 August 2009 - 03:53 PM

Nu se iau in calcul unui concediu medical veniturile obtinute din dividende.

Pentru camilucaci : programul de salarii iti calculeaza corect, asa este legea .
TotalSal - un program complet de salarii!

#82 doinanicole

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 27 Postari:

Postat 28 August 2009 - 06:10 PM

Se iau in calculul unui concediu medical veniturile obtinute din indemnizatia pentru cresterea copilului?
De la data de 01 oct. 2008 am mers la serviciu, iar din data de 01 mai 2009 am reintrat in cresterea copilului.
In data de 10 august, primul copil a implinit 2 ani, iar pe 13 august am nascut pe cel de al doi-lea copil. Cum se calculeaza in acest caz concediul medical?

#83 simonella2009

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 02 September 2009 - 09:22 PM

Buna seara!
Am si eu cateva nelamuriri. Poate ma ajutati sa inteleg mai bine.
Sunt angajata permanent de 10 ani la o firma. In vara am avut un concediu de odihna mai prelungit si m-am angajat la o alta firma cu contract de munca. Fiind insarcinata, prin nov. vreau sa intru in concediu de maternitate(in cele 126 de zile).

Intrebari:
1. La calculul indemnizatiei concediului de maternitate intra si cele 2 salarii primite de la cea de-a 2-a firma? sau doar la cea a concediului de ingrijire copil? :lostit (13):

2. :smile: :thumbup: :frusty: Daca intru mai devreme in concediu de risc maternal, la baza de calcul a indemnizatiei concediului de crestere copil intra doar cele 6 luni lucrate la cele 2 firme sau intra in calcul si lunile din concediu de risc maternal?

3. Care sunt modalitatile de calcul pentru cele 3 tipuri de indemnizatii? :frusty:

Multumesc mult!

#84 saammy

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 06 September 2009 - 04:04 PM

Ma intereseaza exact daca la calculul indemnizatiei de crestere a copilului se iau in calcul urmatoarele:
- am un contract cu o firma de asigurari de un an si jumatate si platesc impozit pe veniturile din incheierea de asigurari, am depus decizia de impunere pe 2008 la finante
- am autorizatie pe persoana fizica cu o norma de venit fixa
Eu am un loc de munca stabil si m-am interesat la primarie si la fortele de munca daca se iau in calcul cele 2 venituri suplimentare si mi s-a spus ca da, dar aud tot felul de lucruri
Am rugamintea daca se poate sa ma informati corect

#85 mariblana

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 7 Postari:

Postat 07 September 2009 - 03:46 PM

Buna ziua
Am intrat in concediu de sarcina si lehuzie de la 01.09.2009 .
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1.Cu ce data ar trebui sa se suspende CIM si daca este vreun termen de depunere la ITM a deciziei de suspendare a CIM.
2.Concret ce acte se depun la dosarul pentru restituirea sumei de la sanatate( in cazul in care rezulta suma de recuperat de la FNUASS) caci am intrebat la ei si ma tot trimit la legislatie si nu mi-e deloc clar caci sunt o mie de anexe. Si probabil ar trebui sa depun dosarul cu cererea de restituire dupa ce depun declaratia pentru luna septembrie , nu? :lostit (13): :smile:

Multumesc.

#86 Nicolett

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 19 Postari:

Postat 21 October 2009 - 08:50 AM

La sarcina si lauzie se calculeaza impozit???, sau doar cas?

#87 Dana42

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:

Postat 21 October 2009 - 11:15 AM

Doar CAS la nivelul unui salar minim garantat in plata, raportat la nr. de zile lucratoare de prestatie.

Dana

#88 Nicolett

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 19 Postari:

Postat 21 October 2009 - 11:59 AM

Deci impozit nu se retine....

Aceasta postare a fost editata de MIKY2010: 22 October 2009 - 03:17 PM

#89 Dana42

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:

Postat 21 October 2009 - 12:02 PM

Nu se retine impozit pentru indemnizatia de maternitate.

Dana

#90 Nicolett

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 19 Postari:

Postat 22 October 2009 - 07:17 AM

Multumesc mult!!

Aceasta postare a fost editata de MIKY2010: 22 October 2009 - 03:17 PM

#91 vasiugiorgia

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 20 November 2009 - 10:58 AM

buna,
am si eu o problema privind calculul concediului de maternitate pe care l-am inceput in data de 19.10.2009
Iata datele mele:
luna / brut / net / zile concediu medical

aprilie/ 2190 / 1554
mai / 1272 / 927
iunie / 1695 / 1270/ 5 zile concediu medical
iulie / 1397 / 1013
august/ 1320/ 1000 / 6 zile concediu medical
sept/ 1315/ 986 / 4 zile concediu medical

Mai mentionez ca pt aprilie- 20 zile lucratoare
mai- 20 zile lucratoare
iunie- 21 zile lucratoare
iulie- 23 zile lucratoare
august- 21 zile lucratoare
septembrie-22 zile lucratoare

Va rog ajutati-ma la rezolvarea acestei probleme. Multumesc

#92 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
  • Interests:gradinarit..de apartament, deocamdata
    calatorii

Postat 20 November 2009 - 12:54 PM

dati o cautare pe forum, s-a mai explicat modul de calcul de "n" ori. Se face media zilnica = Total sal / total nr.zile si se inmulteste cu 85% =>val.indemniz CM zilnica pe care o inmultiti cu nr.zile lucrat de CM din luna in care aveti CM.
sau vreti sa vi-l calculam noi?

#93 beatrice1971

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 519 Postari:

Postat 22 November 2009 - 12:39 AM

Da Mihaela, cred ca asta se doreste, totul pe tava.
Eu cu manuta mea am tot calculat pentru diverse persoane concediul de sarcina si lauzie, apoi am postat un fisier frumusel in excel.
Numai ca este foarte greu sa cauti, mai bine le primesti de-a gata.
Cred ca sunt zeci de topice deschise pe tema concediului medical de sarcina si lauzie!
Oameni buni, dar e chiar asa de greu sa dati o cautare? Si pentru cei care va raspund la intrebarile repetitive timpul este pretios, nu numai pentru voi!

Si o paranteza, acum multi ani, cand am descoperit acest forum m-am bucurat extrem de mult. Mi-am petrecute nopti intregi bantuind pe aici, am incercat singura pe baza cunostintelor existente sa separ raspunsurile corecte de cele incorecte, nu am adresat niciodata intrebari fara sa ma asigur ca nu au mai fost puse, am rasfoit paginile forumului pana ma prindea dimineata si am incercat sa deranjez cat mai putin. Cred ca de cand am cont aici am deschis doar 2-3 topice la care asteptam un raspuns (si fie vorba intre noi nu am primit prea multe raspunsuri). Si chiar daca pe moment am fost cam necajita, mi-a trecut si am continuat sa intru cu aceeasi placere.

Cand vad insa atatia oportunisti care asteapta totul mura in gura si nu ofera nimic in schimb ma apuca disperarea, dezgustul, deprimarea. In ultima perioada am intrat din ce in ce mai putin, si de fiecare data am observat ca forumul este plin de aceleasi intrebari adresate la nesfarsit.

Incet, incet, forumul tinde sa devina un forum doar de intrebari si raspunsuri. Dezbaterile incep sa devina o amintire.

Toata stima pentru moderatorii care de ani de zile se lupta cu morile de vant.

Ou sont les neiges d'antan?
Viata e ceea ce ti se intampla in timp ce esti ocupat sa faci alte planuri.

#94 vasiugiorgia

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 22 November 2009 - 07:42 PM

Vezi postareamihaela_cva, la Nov 20 2009, 12:54 PM, a spus:

dati o cautare pe forum, s-a mai explicat modul de calcul de "n" ori. Se face media zilnica = Total sal / total nr.zile si se inmulteste cu 85% =>val.indemniz CM zilnica pe care o inmultiti cu nr.zile lucrat de CM din luna in care aveti CM.
sau vreti sa vi-l calculam noi?

Multumesc pentru raspuns insa , referindu-ma la zilele de concediu de boala obisnuita din lunile anterioare fac abstractie?
Credeam ca daca postand o problema cu toate datele "mura-n gura" puteti sa-mi oferiti si un raspuns pe masura problemei.... Asta e, nu am vrut sa enervez pe nimeni

#95 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
  • Interests:gradinarit..de apartament, deocamdata
    calatorii

Postat 22 November 2009 - 08:50 PM

multumim si apreciem "datele mura-n gura"

#96 cristibotze

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 181 Postari:

Postat 09 January 2010 - 08:16 PM

Tot referitor la indemnizatia pentru sarcina am si eu o situatie ceva mai delicata la care va rog sa ma ajutati.
O salariata cu contract de munca cu timp partial are CM sarcina si lehuzie pe decembrie pentru care mi-a adus copie a certificatului medical (originalul fiind la functia de baza).
1.Salariata nu a efectuat CO pe anul 2009. Cum sa procedez in acest caz avand in vedere ca se accepta compensarea cu bani decat in cazul incetarii CIM iar efectuarea in urmatorii 2-3 ani se pare ca nu va fi posibila (codul muncii prevede in situatii exceptionale efectuarea in urmatorul an a concediului de odihna neefectuat)
2. Conform normelor de aplicare OUG158/2005, salariata beneficiaza de indemnizatie la fiecare din locurile de munca. Pe un forum am vazut ca trebuie sa imi prezinte copii legalizate dupa cele doua exemplare ale certificatului pentru a beneficia de indemnizatie si la al doilea loc de munca. Este corect? Daca imi da decat o copie simpla ce sa fac?
3. Contributia la asigurarile sociale se calculeaza la nivelul sal minim 600 lei (conf OUG 158) sau la nivelul de 150 lei corespunzator fractiunii de timp cu care este angajata?

Va multumesc anticipat.

Aceasta postare a fost editata de cristibotze: 09 January 2010 - 08:18 PM

#97 Florian2005

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 392 Postari:

Postat 27 January 2010 - 09:00 AM

Cam tarziu!
1. Parerea mea! Compensare in bani a CO neefectuat la suspendarea CIM pentru crestere copil!
2. Da! Trebuie copie legalizata!Nu e scumpa, se ocupa beneficiarul! Daca nu se da, nu se acorda indemnizatia!
3. Calculul se face identic pt.oricare situatie! Nu am vazut nimic prevazut, in cazul normei partiale! Avantaj salariat, plata Angajator, de cele mai multe cazuri, pana la recuperare din fond!

Aceasta postare a fost editata de MIKY2010: 12 February 2010 - 10:32 AM

#98 alinutza_conta

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 28 January 2010 - 02:19 PM

Vezi postareanilufera, la Jan 29 2009, 05:07 PM, a spus:

se calculeaza in felul urmator: (total salarii brute din ultimele 6 luni/ nr de zile lucratoare din ultimele 6 luni) X 85% X nr de zile de concediu din luna( numai zilele lucratoare) din aceasta suma se scade pensia 600x9.5% iar rezultatul e concediul medical pe care il vei primi;asta in cazul in care esti toata luna in concediu, altfel se mai oprestie si somaj angajat; modul de calcul este cf ordonantei 158

deci....se aplica la salariul pe ultimele 6 luni sau 12 luni? :lostit (13):
daca e pe ultimele 6 ... :thumbup: :notworthy: :good:
multumesc!!!

#99 ETIC

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 169 Postari:

Postat 12 February 2010 - 10:14 PM

Am urmatoarea situatie la o firma :
- anagajare salariata cu 01.01.2010;
- in 25.01.2010 salariata naste ( normal la 9 luni... );
- imi aduce concediu medical de maternitate pentru perioada 25.01.2010 - 31.01.2010
Deci stagiu de cotizare = nu are = 0
Cum fac eu statul in perioada cat are concediu de maternitate dar nu poate fi acordat ca nu are stagiu?
Sau nu trebuie sa-i primesc concediul medical?
Sau ce fac ?

#100 deea77

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 118 Postari:

Postat 13 February 2010 - 10:56 AM

Inainte de a se angaja la tine nu a mai lucrat la alta firma?

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 14 February 2010 - 12:18 PM

Similar Topics Collapse

1 useri citesc topicul

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL