Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
TVA achizitie licenta software pe internet - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

TVA achizitie licenta software pe internet

6 replies to this topic

#1 lorizzy

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 8 Postari:

Postat 19 November 2009 - 02:27 PM

Buna ziua,

Am urmatoarea problema la o firma de software.
Luna trecuta s-a achizitionat pe internet de pe un site din Germania(firma tot din Germania) o licenta de software,
care urmeaza sa fie folosita in crearea altor produse software, deci nu pentru revanzare ca produs de sine statator.
Firma din Germania este platitoare de TVA, a trecut pe factura codul ei de TVA, din Germania, dar a facut factura
in $(era mai ieftin) si a facturat fara TVA.
Licenta respectiva am primit-o pe mail.
In acest caz, eu trebuie sa declar undeva acest import, TVA-ul la el si sa il si platesc?
Ce fel de declaratii trebui depuse in acest caz?
Daca firma era din afara spatiului UE si nu era platitoare de TVA, era mai simplu sau tot se platea TVA?

Multumesc anticipat.

Aceasta postare a fost editata de Otilia Alupei: 16 December 2009 - 01:38 PM

#2 tes

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 315 Postari:

Postat 19 November 2009 - 02:30 PM

e achizitie intracomunitara!!!! daca ambele firme sunt inregistrate in scopuri de TVA se factureaza fara tva, iar cumparatorul face taxare inversa. Ar mai fi si problema withholding tax-ului, dar nu ma pricep foarte bine, ii las pe cei cu mai multa experienta sa-si spuna parerea.

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 08 April 2010 - 11:57 PM

#3 ilaci

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 24 November 2009 - 12:18 PM

Buna ziua,

Am urmatoarea problema .
Am achizitionat un software din afara UE - extracomunitar (am descarcat de pe internet dupa plata prin card bancar) care va fi utilizat in cadrul firmei si nu pentru revanzare .
De la furnizor nu am primit nici un document justificativ, numai o hartie listata de pe site-ul lor . Firma nu are un cod valabil TVA (adica nu am gasit pe net)
Pentru receptia software-ului este de ajuns hartia listata? In acest caz, trebuie sa declar undeva acest import, TVA-ul la el si sa il si platesc?
Ce fel de declaratii trebui depuse in acest caz?

Multumesc anticipat.

#4 mariamarin

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 73 Postari:

Postat 25 November 2009 - 01:16 PM

In legatura cu Vama am urmatorul raspuns de la ANV

Referitor la adresele dvs. prin care solicitați Autorității Naționale a Vămilor informații cu privire la vămuirea unui program de calculator care v-a fost furnizat din SUA prin internet, după achitarea contravalorii lui, vă comunicăm următoarele:

Potrivit dispozițiilor Legii nr. 141/1997 privind Codul vamal al României, reglementările vamale se aplică tuturor bunurilor introduse sau scoase din țară de către persoane fizice sau persoane juridice.
La art. 3 lit. y) din legea menționată la articolul precedent, se definesc bunurile ca fiind mărfuri, vietăți, orice alte produse, precum și mijloace de transport.
În consecință, autoritatea vamală nu efectuează operațiuni de vămuire decât pentru informațiile furnizate pe un suport informatic.

#5 gabif

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 54 Postari:

Postat 04 December 2009 - 06:30 PM

Te incadrezi la art 133 g din codul fiscal ptr ca ai achizitionat servicii intangibile de la o firma din afara UE si treb sa aplici taxarea inversa

#6 matei77

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 12 Postari:

Postat 05 January 2010 - 04:02 PM

Dragi colegi,

Asa cum probabil ati auzit, de la 1 ianuarie 2010 regulile de TVA pt servicii s-au schimbat f mult. S-ar putea sa trebuiasca sa depuneti pentru cumpararea de programe software si 390, care acum e lunar. Vedeti aici mai multe despre cand se depune aceasta declaratie.

Numai bine,
Matei

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 08 April 2010 - 11:58 PM

#7 Doina P

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1143 Postari:

Postat 05 January 2010 - 08:06 PM

multumim Matei 77, f. bune inf. despre TVA

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul