Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
bilant 31.12.2009 - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 6

Salt la continut

bilant 31.12.2009

136 replies to this topic

#101 Cristina Grigoras

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 610 Postari:
  • Interests:Hmmmmm!!!

Postat 27 May 2010 - 03:48 PM

Decat sa nu-l depuneti, mai bine achitati taxa de 14 lei in contul ONRC si trimiteti prin posta bilantul.

Contul este: RO72 TREZ 7035 032X XX01 1591 - Trezorerie Sector 3
Cod fiscal ONRC: 14942091

Adresa postala: Str. Intrarea Sectorului nr. 1, 030353 - Bucuresti
Nu te certa niciodata cu un idiot: te aduce la nivelul lui, apoi te bate cu experienta !

#102 irina_ciurla

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 89 Postari:

Postat 27 May 2010 - 07:11 PM

Asadar e sigur? Depunem si luni? Cineva mi-a spus ca cei de acolo nu stiau inca sigur daca fac greva sau nu...

irina

#103 Dana42

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:

Postat 27 May 2010 - 07:31 PM

Asa este Otilia :frusty: , luni 31.05.2010 este ultima zi de depunere a sit. financiare. Am gasit si un anunt acum pe net de la Finante Valcea : http://www.finantevalcea.ro/31-mai-2010-te...le24052010.html
Asa am gandit si spus si eu, dar clientul care m-a intrebat a mers la Reg. Com. sa-si plateasca taxa si de acolo i s-a spus ca ei nu stiu data limita, dar dupa logica lor ar fi vineri, 28.05., si de fapt nici nu-i intereseaza pentru ca ei preiau oricand se aduc sit. financiare, deci si dupa termen, transmit datele la Finante si Finantele dau amenzi pt. nedepunerea in termen, deci este treaba Finantelor si de aceea au postat doar textul cu ...150 de zile...
Persoana respectiva a mers si la Finante si m-a sunat sa-mi spuna ca doamnele de acolo au spus ca nu este treaba lor si nu le intereseaza atata timp cat se preiau acum la Registru... :laugh:
Eu am fost astazi la Finante si au spus : 31.05. si am fost si la Registru sa-i intreb de greva de luni, iar raspunsul a fost ca nu sunt afiliati la nici un sindicat si NU fac greva.

Aceasta postare a fost editata de Dana42: 27 May 2010 - 07:32 PM

Dana

#104 Lexiroxi

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2080 Postari:

Postat 27 May 2010 - 08:39 PM

Daca nu lucreaza luni depunerea Situatiilor financiare anuale se amana pentru prima zi lucratoare in care se lucreaza.
Conform Codului de procedura civila
Art. 101
(5) Termenul care se sfarseste intr-o zi de sarbatoare legala, sau cand serviciul este suspendat, se va prelungi pana la sfarsitul primei zile de lucru urmatoare.

#105 Cristina Grigoras

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 610 Postari:
  • Interests:Hmmmmm!!!

Postat 27 May 2010 - 08:42 PM

Inarmati-va cu rabdare. Azi a fost o coada infernala :frusty:
Nu te certa niciodata cu un idiot: te aduce la nivelul lui, apoi te bate cu experienta !

#106 Claudia87

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 17 Postari:

Postat 28 May 2010 - 09:57 AM

Am fost si eu ieri, am ajuns pe la ora 16:00 m-am asezat la o coada la casierie, la 19:30 am reusit sa platesc pentru cele 11 bilanturi pe care le aveam de depus.M-am asezat la o alta coada la depunere, mi-am dat seama tarziu ca nu se mai tinea cont la ora aia de nr de bilanturi, asa ca primeau idiferent de ghiseu. Am avut nesansa de a avea in fata mea 3 persoane dintre care un domn avea vreo 50 de bilanturi. La ora 21:30 ramasesera 4 ghisee unde se mai lucra. Ne-au spus sa plecam pentru ca nu se mai poate. La insistente noastre, doamnele au fost de acord sa completam borderouri si sa lasam bilanturile sa le proceseze in urmatoarele zile, urmand sa ne luam confirmarile dupa 31.
Apropo, luni se lucreaza, ei nu fac greva, mia-u confirmat 2 angajate de acolo.
Chiar daca fluxul este mare si am stat cateva ore la coada, vreau sa subliniez faptul ca resgistrul comertului s-a mobilizat foarte bine, imaginati-va daca le depuneam la dministratii...

#107 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 28 May 2010 - 12:54 PM

woooww, ce-i acolo ... iti cade clorofila (te ingalbenesti) !! :laugh:

Oameni buni, era de asteptat sa fie cozi infernale in ultimile zile, din cateva motive :

1. asa-i la noi - prea multi isi lasa depunerile pe ultimele 2-3 zile, desi termenul e f generos - 150 de zile :frusty: fratilor, nu zic 5 luni cat e tot termenul, zic 2-3 luni - adica de prin martie incepand si tot este timp ... Slava Domnului ! Chiar si saptamana trecuta era mult mai leger de depus, v-am povestit doar ...
2. ganditi-va ca tot Bucurestiul e acum intr-un singur loc, pe cand in anii trecuti ne imparteam la 6 sectoare
3. la adm. fin. nu mai incarcau dischetele pe loc in sistem si nici nu se mai uita nimeni in dosare - doar le primeau asa cum erau si apoi ne chemau daca gaseau ceva in neregula, deci mergea incomparabil mai repede depunerea
4. la AF nu exista' operatiunea de plata a unei taxe, deci inca o coada la caserie
5. inca nu se ia in considerare, la justa valoare, posibilitatea trimiterii prin posta, inca suntem prea mult tributari stampilei pe bilant/declaratii ... adica depusului la sediul institutiei direct

asa-i la noi, dragilor ... lucrez conta din 1992 si mereu sunt cozi infernale in ultimele 2-3 zile, din acest pdv nu s-a schimbat absolut nimic in cei aprox 20 de ani care au trecut :laugh: si nici nu cred ca se va schimba curand, ca sa nu zic mai mult.

#108 dacron

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 95 Postari:

Postat 29 May 2010 - 08:55 AM

Vezi postareaClaudia87, la May 28 2010, 10:57 AM, a spus:

Am fost si eu ieri, am ajuns pe la ora 16:00 m-am asezat la o coada la casierie, la 19:30 am reusit sa platesc pentru cele 11 bilanturi pe care le aveam de depus.M-am asezat la o alta coada la depunere, mi-am dat seama tarziu ca nu se mai tinea cont la ora aia de nr de bilanturi, asa ca primeau idiferent de ghiseu. Am avut nesansa de a avea in fata mea 3 persoane dintre care un domn avea vreo 50 de bilanturi. La ora 21:30 ramasesera 4 ghisee unde se mai lucra. Ne-au spus sa plecam pentru ca nu se mai poate. La insistente noastre, doamnele au fost de acord sa completam borderouri si sa lasam bilanturile sa le proceseze in urmatoarele zile, urmand sa ne luam confirmarile dupa 31.
Apropo, luni se lucreaza, ei nu fac greva, mia-u confirmat 2 angajate de acolo.
Chiar daca fluxul este mare si am stat cateva ore la coada, vreau sa subliniez faptul ca resgistrul comertului s-a mobilizat foarte bine, imaginati-va daca le depuneam la dministratii...

Mi-a spus cineva care a trecut pe acolo ca a vazut postat un anunt ,prin mai multe locuri , prin care eram informati ca s-a prelungit termenul de depunere pana joi , 03.06.2010.Sa fie adevarat ? A -ti vazut ceva in acest sens ?

#109 anamanole

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 52 Postari:

Postat 30 May 2010 - 11:38 AM

Mai am doua bilanturi de depus din cauza ca cei care trebuiau sa semneze nu sunt in tara decat luni . Stau aproape de registru si azi la 12 am fost pana acolo. Din pacate nu exista acest afis cu prelungirea pentru 3 iunie. :frusty: . NU cred ca vor prelungi termenul decat daca maine se va lasa cu scandal. Daca cineva are informatii referitor la prelungire , va rog, sa le postati.

#110 Claudia87

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 17 Postari:

Postat 31 May 2010 - 08:01 AM

Nu, din pacate nu era nici un anunt de genul acesta si banuiesc ca daca ar lua o astfel de decizie ar afisa ceva si pe site. Oricum se poate depune si prin posta, iar plata se poate face prin OP sau mandat.

#111 cont-conta-ro

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 28 Postari:

Postat 31 May 2010 - 09:25 AM

Metoda "ideala" de a depune bilanturile si a evita nebunia de la cozi:

- la inceputul anului te duci si platesti la casierie taxa de depunere, e suficient sa mergi cu CUI-ul firmei pt asta. Nu e nici o coada atunci.
- depui bilanturile online, pe baza de semnatura digitala. http://e-forms.onrc.ro . Pierzi putin timp cu scanatul, in comparatie cu statul la coada, va spun asta din experienta proprie :frusty:

Bilanturile se valideaza rapid, eu am primit acum cateva minute email anuntul de validare pentru niste bilanturi depuse in acest weekend.

succes !

PS intr-un caz disperat, ultima solutie decenta ramane posta romana.

#112 dacron

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 95 Postari:

Postat 31 May 2010 - 10:41 AM

Va rog frumos , daca a predat cineva bilanturi astazi ne puteti spune cum era pa acolo ? Eu pot sa merg pe la 16 si nu stiu daca mai apuc sa le mai depun.Nu imi convine sa le trimit prin posta.

#113 cornel1979

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 39 Postari:

Postat 31 May 2010 - 10:55 AM

am fost astazi la ora 07.40 si deja era coada de 50 de persoane ( mentionez ca am fost la registru cometului pt ilfov, dar unde primeau si pt bucuresti). norocul meu a fost ca eu aveam pt ilfov si ne-a despartit in 2 coji asa ca am scapat in 20 de minute ....

vineri la registrru comertului de la alba iulia s-a stat 6 ore la coada!!!!!

#114 HANDA76

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 261 Postari:

Postat 31 May 2010 - 01:22 PM

si ce se intampla daca depunem dupa 31 mai?

#115 magda2000

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 56 Postari:

Postat 31 May 2010 - 02:26 PM

amenda 1500ron

#116 dacron

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 95 Postari:

Postat 31 May 2010 - 08:07 PM

Vezi postareacornel1979, la May 31 2010, 11:55 AM, a spus:

am fost astazi la ora 07.40 si deja era coada de 50 de persoane ( mentionez ca am fost la registru cometului pt ilfov, dar unde primeau si pt bucuresti). norocul meu a fost ca eu aveam pt ilfov si ne-a despartit in 2 coji asa ca am scapat in 20 de minute ....

vineri la registrru comertului de la alba iulia s-a stat 6 ore la coada!!!!!

Multumesc mult pentru raspunsUL prompt.Eu, din pacate nu am ajuns sa le preadau.Le depun maine dimineata prin posta.Poate totusi am noroc sa scap de amenda.

#117 ingrid

Nou

• Members
  • Pip
  • 8 Postari:

Postat 31 May 2010 - 08:07 PM

Am nevoie de un sfat,va rog...Nu am reusit sa duc bilanturile astazi...ce ma sfatuiti sa fac,sa le depun la ONRC si sa astept sa vina amenda la firma sau sa ma duc de buna voie la administratie sa spun ca am intarziat si sa platesc amenda?
Va multumesc!

#118 cont-conta-ro

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 28 Postari:

Postat 31 May 2010 - 08:18 PM

te duci de urgenta si le depui la posta cu confirmare de primire. e important sa ai pe stampila data de expediere azi 31.

#119 ingrid

Nou

• Members
  • Pip
  • 8 Postari:

Postat 31 May 2010 - 08:26 PM

Vezi postareacont-conta-ro, la May 31 2010, 09:18 PM, a spus:

te duci de urgenta si le depui la posta cu confirmare de primire. e important sa ai pe stampila data de expediere azi 31.

Nu am cum inca lucrez la ele,mi s-a stricat hard disk-ul :frusty:

#120 Lexiroxi

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2080 Postari:

Postat 31 May 2010 - 09:37 PM

Situatiile financiare se transmit la Reg.com prin posta cu scrisoare cu valoare declarata, nu cu confirmare de primire, data depunerii este considerata data depunerii la Oficiu postal.

HG 627 din 17 august 1995 privind imbunatatirea disciplinei depunerii bilanturilor contabile si a altor documente cu caracter financiar-contabil si fiscal, de catre agentii economici si alti contribuabili , publicata in MO 226 din 2 octombrie 1995
ART. 1
Agentii economici, indiferent de forma de organizare si tipul de proprietate , incepind cu luna august 1995 vor depune bilanturile contabile anuale si situatia privind "Rezultatele financiare si obligatiile fiscale", prevazute la art. 27 si art. 32 din Legea contabilitatii nr. 82/1991, la registratura unitatilor teritoriale ale Ministerului Finantelor de care apartin sau la oficiile postale, prin scrisori cu valoare declarata.
Data depunerii bilanturilor contabile si a altor documente cu caracter financiar-contabil si fiscal este data inregistrarii acestora la registratura unitatilor teritoriale ale Ministerului Finantelor sau cea de depunere la oficiile postale. In cazul in care ultima zi de depunere este zi nelucratoare, aceste documente sunt considerate depuse in termen, daca s-au depus in ziua lucratoare imediat urmatoare acesteia.
Agentii economici au obligatia asigurarii intocmirii corecte a bilanturilor contabile si a situatiei privind "Rezultatele financiare si obligatiile fiscale" pe baza balantelor de verificare, care trebuie sa corespunda cu datele inscrise in registrele de contabilitate obligatorii, parafate la organele fiscale si cu respectarea normelor metodologice de intocmire, verificare si centralizare elaborate de Ministerul Finantelor.
ART. 2
Sistemul de depunere la registratura unitatilor teritoriale ale Ministerului Finantelor sau la oficiile postale, prin scrisori cu valoare declarata, va fi folosit de catre toti contribuabilii in cazul declaratiilor de impunere, al deconturilor fiscale, al contestatiilor si al altor situatii privind impozitele si taxele, daca legea nu prevede altfel.
Personalul de specialitate al directiilor generale ale finantelor publice si controlului financiar de stat va acorda, in cadrul programului de lucru cu publicul, afisat la loc vizibil, lamuririle necesare in legatura cu problemele ce fac obiectul prezentei hotariri.

Similar Topics Collapse

16 useri citesc topicul

0 membri, 16 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL