Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
acoperire pierdere - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

acoperire pierdere

6 replies to this topic

#1 loredana.m

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 18 Postari:

Postat 14 January 2010 - 09:45 PM

Buna ,
am sa va povestesc problema care imi da f mari batai de cap.
am o societate la care sunt 2 actionari, eu si tata.
Aportul in numerar al actionarilor ptr diverse plati s-a facut pana acum de aprox 46000.
Pierderea societatii este de aprox 30.000.
Intrebarea care ma framanta este: Se poate ca acesti bani sa nu-i mai scoatem din societate si sa ramana ptr acoperirea pierderii? dc da ,cum?
As mai avea o intreb. In ce consta mai exact ''hotararea generala a asociatilor''? Adica eu ma intalnesc cu tata si pot hotara dc sa acoperim pierderea din aportul nostru? se poate?

Multumesc,
Loredana

#2 Dana42

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:

Postat 14 January 2010 - 10:58 PM

Citeaza

loredana.m: Se poate ca acesti bani sa nu-i mai scoatem din societate si sa ramana ptr acoperirea pierderii?
Cei 46.000 inteleg ca reprezinta sume imprumutate de catre asociati societatii (credit 4551)
Raspuns :nu, conform L.82/1991:
"ART. 19
(1) În contabilitate, profitul sau pierderea se stabilește cumulat de la începutul exercițiului financiar. Închiderea conturilor de venituri și cheltuieli se efectuează, de regulă, la sfârșitul exercițiului financiar.
(2) Rezultatul definitiv al exercițiului financiar se stabilește la închiderea acestuia.
(3) Repartizarea profitului se înregistrează în contabilitate pe destinații, după aprobarea situațiilor financiare anuale.
(4) Pierderea contabilă reportată se acoperă din profitul exercițiului financiar și cel reportat, din rezerve, prime de capital și capital social, potrivit hotărârii adunării generale a acționarilor sau asociaților."
Daca este primul exer. financiar, veti reporta pierderea, urmand a se recupera in anii urmatori, potrivit destinatiilor legale.

Citeaza

In ce consta mai exact ''hotararea generala a asociatilor''?
Pe scurt: asociatii (in cazul de fata tatal tau impreuna cu tine) hotarasc modul de repartizare a profitului/ pierderii, dupa caz, dar potrivit destinatiilor legale. Vezi Legea31/1990 a societatilor comerciale.

Aceasta postare a fost editata de Dana42: 14 January 2010 - 10:58 PM

Dana

#3 Simy

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 68 Postari:

Postat 15 January 2010 - 05:55 PM

Vezi postarealoredana.m, la Jan 14 2010, 09:45 PM, a spus:

...Aportul in numerar al actionarilor ptr diverse plati s-a facut pana acum de aprox 46000.
Pierderea societatii este de aprox 30.000.Intrebarea care ma framanta este: Se poate ca acesti bani sa nu-i mai scoatem din societate si sa ramana ptr acoperirea pierderii? dc da ,cum?...

Draga Loredana,

Capitalul social subscris si varsat reprezinta pentru societate disponibil financiar si nu cheltuieli sau venituri => nu ai cum sa acoperi pierderea ( din care rezulta ca aveti cheltuieli > veniturile cu 30.000 ) cu ei.
Aceasta va fi reportata si se va acoperi din profitul anilor urmatori.

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 17 January 2010 - 05:42 PM

“Tot ce se intampla o data, poate sa nu se mai intample niciodata. Dar tot ce se intampla de doua ori se va intampla cu siguranta si a treia oara.”

#4 loredana.m

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 18 Postari:

Postat 17 January 2010 - 12:57 AM

dc maresc capitalu din aportul nostru si apoi din capitalu social acopar pierderea se poate?
dc da conform carei legi?

multumesc,
Loredana

#5 Simy

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 68 Postari:

Postat 19 January 2010 - 10:05 AM

Nu se acopera pierderea, daca maresti capitalul social. Pierderea se poate acoperi doar din profit (ani urmatori, in cazul tau).
“Tot ce se intampla o data, poate sa nu se mai intample niciodata. Dar tot ce se intampla de doua ori se va intampla cu siguranta si a treia oara.”

#6 didival

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 26 March 2010 - 10:51 AM

Buna ziua ,
Vin si eu cu o intrebare referitor la pierderea contabila. In anul 2009 fiindca a trebuit sa platesc impozitul forfetar, am inregistrat pierdere, firma neavand activitate (srl). Intrebarea este cum as putea acoperi pierderea , din ce sursa?
Multumesc

#7 Dana42

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:

Postat 26 March 2010 - 12:16 PM

Daca nu ai profit reportat din anii anteriori sau rezerve la dispozitie, din care sa iti acoperi pierderea anului 2009, iti vei reporta pierderea contabila din acest an si o vei acoperi in anii urmatori din profit, potrivit HG a asociatilor.

Dana

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL