Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Baza legala pentru traducerea fact din alta limga - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

Baza legala pentru traducerea fact din alta limga

2 replies to this topic

#1 DYS2007

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 22 Postari:

Postat 18 January 2010 - 01:56 PM

Buna ziua,
As vrea sa-mi spuneti si mie care este baza legala a cererii de traducere autorizata pentru documentele scrise in alta limba (facturi de achizitii marfuri diverse, transport, contracte, etc,).
Stiu ca se cere acest lucru, dar nu mai stiu exact unde scria. :pullhair: :frusty: :smile:
Va multumesc anticipat celor ce-mi vor raspunde.
Lory

#2 katinca

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 250 Postari:

Postat 18 January 2010 - 08:13 PM

Art. 155 al.5
Norme metodologice

"72. (1) Factura prevăzută la art. 155 alin. (5) din Codul fiscal va fi întocmită în orice limbă oficială a statelor membre ale Uniunii Europene, dar la solicitarea organelor de control trebuie asigurată traducerea în limba română. Baza de impozitare poate fi înscrisă în valută, dar dacă operațiunea nu este scutită de taxă, suma taxei trebuie înscrisă și în lei. Pentru înregistrarea în jurnalele de vânzări, baza impozabilă va fi convertită în lei utilizând cursul de schimb prevăzut la art. 1391 din Codul fiscal."

#3 DYS2007

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 22 Postari:

Postat 19 January 2010 - 12:05 PM

Vezi postareakatinca, la Jan 18 2010, 10:13 PM, a spus:

Art. 155 al.5
Norme metodologice

"72. (1) Factura prevăzută la art. 155 alin. (5) din Codul fiscal va fi întocmită în orice limbă oficială a statelor membre ale Uniunii Europene, dar la solicitarea organelor de control trebuie asigurată traducerea în limba română. Baza de impozitare poate fi înscrisă în valută, dar dacă operațiunea nu este scutită de taxă, suma taxei trebuie înscrisă și în lei. Pentru înregistrarea în jurnalele de vânzări, baza impozabilă va fi convertită în lei utilizând cursul de schimb prevăzut la art. 1391 din Codul fiscal."

Iti multumesc foarte mult pentru rapiditatea raspunsului.
Numai bine :pullhair: :frusty:
Lori

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL