Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Sold CREDITOR clienti - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

Sold CREDITOR clienti

2 replies to this topic

#1 OanaLH

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 7 Postari:

Postat 03 February 2010 - 07:18 PM

Ce inregistrare contabila fac daca un client mi-a platit mai mult decat imi datora? Un debitor mi-a platit cu 100 ron mai mult decat avea soldul din cauza faptului ca uitase sa inregistreze o chitanta. Nu a dorit sa-i restitui banii platiti eronat urmand sa ne reglam la o urmatoare comanda pe care o va face? ideea e ca pot trece si 2 - 3 luni pana va dori sa mai faca o comanda. Pana atunci ce pot face? stiu ca pt platile in avans trebuie sa emit factura pana la data de 15 a lunii urmatoare celei in care se face plata? Daca clientul nu mai comanda nimik cum inregistrez plata?
Multumesc!

#2 liana08

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 143 Postari:

Postat 04 February 2010 - 10:07 AM

Poti inregistra suma primita in plus in contul 462, deocamdata. Daca veti mai colabora o vei folosi la factura urmatoare, daca nu sau restitui suma .Daca nu va fi nici unul din cazurile de mai sus suma va fi inchisa prin contul 758.

#3 radu_o

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 267 Postari:

Postat 04 February 2010 - 02:07 PM

Vezi postareaOanaLH, la Feb 3 2010, 07:18 PM, a spus:

Ce inregistrare contabila fac daca un client mi-a platit mai mult decat imi datora? Un debitor mi-a platit cu 100 ron mai mult decat avea soldul din cauza faptului ca uitase sa inregistreze o chitanta. Nu a dorit sa-i restitui banii platiti eronat urmand sa ne reglam la o urmatoare comanda pe care o va face? ideea e ca pot trece si 2 - 3 luni pana va dori sa mai faca o comanda. Pana atunci ce pot face? stiu ca pt platile in avans trebuie sa emit factura pana la data de 15 a lunii urmatoare celei in care se face plata? Daca clientul nu mai comanda nimik cum inregistrez plata?
Multumesc!
ART. 134.2

Exigibilitatea pentru livrări de bunuri și prestări de servicii

(1) Exigibilitatea taxei intervine la data la care are loc faptul generator.

(2) Prin derogare de la prevederile alin. (1), exigibilitatea taxei intervine:

a) la data emiterii unei facturi, înainte de data la care intervine faptul generator;

b) la data la care se încasează avansul, pentru plățile în avans efectuate înainte de data la care intervine faptul generator. Fac excepție de la aceste prevederi avansurile încasate pentru plata importurilor și a taxei pe valoarea adăugată aferente importului, precum și orice avansuri încasate pentru operațiuni scutite sau care nu sunt impozabile. Avansurile reprezintă plata parțială sau integrală a contravalorii bunurilor și serviciilor, efectuată înainte de data livrării sau prestării acestora;

c) la data extragerii numerarului, pentru livrările de bunuri sau prestările de servicii realizate prin mașini automate de vânzare, de jocuri sau alte mașini similare.

(3) Taxa este exigibilă la data la care intervine oricare dintre evenimentele menționate la art. 138. Totuși, regimul de impozitare și cotele aplicabile sunt aceleași ca și ale operațiunii de bază care a generat aceste evenimente.
radu_o

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL