Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Imprumut de la asociat pers. juridica - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

Imprumut de la asociat pers. juridica

6 replies to this topic

#1 andrea

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 116 Postari:

Postat 18 February 2010 - 11:26 PM

Societate care are printre asociati si o persoana juridica are voie sa primeasca imprumut de la asociatul respectiv pentru acoperirea cash-flow-ului negativ? Dar sa plateasca dobanda pentru imprumutul respectiv?

Merci, Andrea

#2 Moraru P

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 19 February 2010 - 09:33 AM

In baza unui contract, da. Dobanda sa nu depaseasca dobanda de referinta a BNR.

#3 cristian0

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 128 Postari:

Postat 19 February 2010 - 09:50 AM

Atentie si la termenul de rambursare.
Treceti initial sub un an ca sa nu fie nevoie de autorizare BNR.

#4 magdafyw

Nou

• Members
  • Pip
  • 5 Postari:
  • Interests:fiscalitate si contabilitate

Postat 19 February 2010 - 01:20 PM

Puteti sa ma ajutati cu ceva reglementari legale? Am fost la Finante si am intrebat si cica atita timp cit firma asociata nu are in obiectul de activitate acordarea de imprumuturi nu are voie sa dea bani. Doar asociatii persoane fizice.

Merci, Andrea

#5 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 22 February 2010 - 11:18 AM

cred ca in legea societatilor comerciale, L31/1990 este scrisa chestia cu aportul numerar asociat (unde altundeva ar putea fi ??) si eu-una nu am vazut sa fie specificat ca numai pers. fizice, voi ati vazut asta ? dupa parerea mea, nu exista aceasta diferentiere intre asociati si, intr-un topic anterior pe tema asta, am explicat pcr. de vedere al garzii financiare care chiar spunea ca daca firma e asociata la alta firma, atunci ii poate transfera sume ca imprumut asociat. chestia e ca sit. a fost acum vreo 8 ani si e posibil sa se mai fi schimbat cava intre timp, de aia nu sunt 100% sigura.

si, magda, s-a mai discutat despre aceasta tema (sunt si posturi scrise chiar de catre mine, asa stiu ca exista), folosirea fct. de cautare e obligatorie, te rog sa citesti regulamentul si sa-l respecti, altfel iti vei pierde mesajele si chiar dreptul de a posta. ai avertisment public (cea mai usoara sanctiune), fara suparare, asa e pt oricine care-i descoperit, prima oara, ca incalca regulamentul.

o zi buna.

Aceasta postare a fost editata de Otilia Alupei: 22 February 2010 - 11:20 AM

#6 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 22 February 2010 - 11:31 AM

uite aici alta sit. similara cu a ta si o parere ( cica a unui mare consultant de la noi) ca se poate .. postul 83 : http://conta.money.ro/forum/index.php?show...rumut&st=80

asta-i topicul mare : http://conta.money.ro/forum/index.php?show...amp;hl=imprumut

ma rog, unul dintre ele .. :smile:

#7 florinmladin

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 110 Postari:

Postat 23 February 2010 - 11:54 PM

Andreea/Magda,

1. Daca imprumuturile de la un asociat firma nu ar fi posibil cum ai aflat tu de la MF, de ce atunci se mai calculeaza gradul de indatorare ( vezi cheltuieli cu dobanzile titlul II CF ) si o sa te dumiresti,
2. Daca faci imprumutul sub 1 an, nu intri la calcul grad de indatorare-tot acolo in CF se specifica ( art.23),
3. Gradul de indatorare se calculeaza pentru stabilirea deductibilitatii, dar numai pentru anumite situatii, cand imprumutatorul nu este un organsim financiar ( banca, IFN etc.), dar daca dobanda stabilita prin contract este nu mai mult decat dobanda de referinta BNR, nu treci la calculul "gradului"- citeste tot art.23 si o sa intelegi, nu este greu.
4. Din cate stiu nu este nevioie de autorizare BNR, cum s-a postat aici- asta era prin anii 90 si pentru anumite sume...
Don't worry! Just panic!

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL