ghola, la Mar 12 2010, 01:48 PM, a spus:
Multumesc! dar, nu m-am lamurit de ce lucrez o luna si jumatate anual pentru CECCAR???
De ce sunt suparati membrii CECCAR pe economistii independenti????
De ce accepta aberatiile conducerii CECCAR ????
Asta nu inteleg.
Cred ca totul este gresit inteles.
Membrii CECCAR nu ar trebui sa fie suparati pe economistii independenti.
Poate ar trebui sa vorbesc numai in numele meu: eu nu sunt suparata pe economistii independenti.
De asemenea, legat cu munca de 1 1/2 luna pentru CECCAR, este alegerea ta de a lucra pentru ei.
Nu te-a obligat nimeni, cum nici pe mine nu m-a obligat nimeni, m-am dus acolo singurica, pentru ca mi-am dorit lucrul acesta, si am ales in cunostinta de cauza sa ma supun conditiilor si sa imi platesc cotizatia, sa ma inscriu la cursuri.
Puteam foarte bine sa raman sa lucrez la o firma de contabilitate ca si pana atunci.
In momentul de fata de intampla ceva nedrept, adica ne mancam intre noi si ne dam in cap unul altuia.
Economistii spun cat de prosti pregatiti sunt expertii contabili, ca au luat examenele pe pile si spagi, cat au muncit ei dupa un expert sau firma de contabilitate etc (acuzatii neprobate) cu tendinta de generalizare ca toti sunt o apa si un pamant.
Expertii contabili au aere de superioritate ca ei sunt mai calificati si mai destepti decat altii (eu stiu ca nu s-a inventat aparatul de cantarit desteptaciunea)
Eu cand am facut cursurile d epregatire la cECCAR, am retinut de la domnul Toma urmatorul lucru: un expert ar trebui sa se poarte ca atare, ca un expert, sa faca expertize, lichidari, sa dea consultanta, sa porpuna modificari legislative, sa intocmeasca, verifice si certifice bilanturi cu greutate (vezi firme cotate la bursa), nu sa tina evidenta contabila sau sa vanda stampila "la scurt", cum am vazut un anunt al unui coleg: "vizare bilanturi 50-100 lei".
Si avocatii cotizeaza la Barou, si medicii la Colegiul Medicilor, fiecare in alte cuantumuri.
Organismele de reglementare si certificare a profesiei contabile exista atat in Europa, cat si peste ocean.
Promit ca o sa studiez ce forma imbraca in alte locuri.
Dar decat sa ne vaitam ca unii sunt mai buni decat altii si sa ne masuram muschii, mai bine ne unim fortele si facem ceva si anume propunem initiative legislative, avem idei de a modifica legea actuala, de a ne face viata un pic mai buna, nu sa tragem spuza fiecare pe turta lui.
Hai sa stam stram si sa judecam drept, e loc pentru fiecare si nu trebuie sa ne jignim unii pe altii.
Trebuie sa privim lucrurile din toate punctele de vedere si sa cantarim obiectiv.
Si ma e un lucru: nu CECCAR a scos proiectul de lege, pe el este semnatura a 41 de parlamentari PDL. Spre ei sa fie indreptat protestul sau amendamentele.
Parerea mea.
Aceasta postare a fost editata de ValentinaSg: 12 March 2010 - 02:23 PM