Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Proiectul de modif. a legii conta scoate contabilii cu part time din carti - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 18

Salt la continut

Proiectul de modif. a legii conta scoate contabilii cu part time din carti

415 replies to this topic

Poll: Contabil cu part time sau expert contabil (192 membri au votat)

Este o masura buna?

Nu puteti vedea rezultatele acestui sondaj, pana cand nu votati . Va rugam sa va logati si sa va exprimati votul dvs. pentru a vedea rezultatele acestui sondaj.
Voteaza

#341 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 10 March 2010 - 08:46 PM

"Scutirile de întocmire a situațiilor financiare anuale se vor aplica companiilor care îndeplinesc două din următoarele criterii:
au un bilanț mai mic de 500.000 de euro, cuantumul net al cifrei de afaceri este inferior sumei de 1 milion de euro sau au o medie de zece angajați pe durata anului financiar."

astea-s micro in acceptiunea lor

Aceasta postare a fost editata de Otilia Alupei: 10 March 2010 - 08:47 PM

#342 vioreld

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 166 Postari:
  • Interests:Informare

Postat 10 March 2010 - 08:48 PM

Vezi postareaOtilia Alupei, la Mar 10 2010, 06:03 PM, a spus:

:smile:

na ! sa vedem ce mai face acum CECCAR, cum mai obliga firmele mici sa-si certifice sit. fin. - care sit. fin ??? :thumbup:

ASTA INSEAMNA INTRARE IN NORMALITATE !! :ok:

SA VEDEM ACUM CUM O DAU DOMNII DUPA BOSCHETI CU DIRECTIVELE EUROPENE, sa vedem daca le da "mana" sa le ignore, fiindca aici e "din 2 una" : ori DA ori BA !

http://www.europarl.europa.eu/meetdocs/200...85/791785ro.pdf

,,Justificare
Reducerea sarcinii administrative reprezintă o condi?ie esen?ială în vederea stimulării
economiei ?i a cre?terii, având în vedere în special beneficiile poten?iale pentru IMM-uri.
Totu?i, propunerea Comisiei nu con?ine următorul aspect: op?iunea de a scuti microentită?ile
de obliga?ia de a elabora ?i de a publica conturile anuale nu constituie un plus, întrucât
statele membre vor introduce noi cerin?e contabile pentru microentită?i ?i vor trebui colectate
noi date statistice. Aplicarea neuniformă de către statele membre a op?iunii de scutire a
microentită?ilor va conduce la fragmentarea pie?ei unice.''

Aceasta postare a fost editata de Otilia Alupei: 11 March 2010 - 09:22 PM
eliminare citare dubla

vioreld

#343 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 10 March 2010 - 08:54 PM

nu cred ca va fi asa usor .. ca doar nu sunt singuri in Romania

#344 Lexiroxi

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2080 Postari:

Postat 10 March 2010 - 09:42 PM

„În raport se specifică faptul că statele membre ar trebui să fie libere să decidă dacă vor acorda sau nu aceste scutiri pentru microîntreprinderi, “ținând cont de situația specifică la nivel național în ceea ce privește numărul de întreprinderi în cazul cărora se aplică pragurile definite”.”
Avand in vedere numarul mare de microintreprinderi active la nivel local si regional si cu activitati reduse transfrontaliere, vom vedea in ce masura se vor putea aplica la noi prevederile raportului aprobat in Parlamentul European.

#345 ISA

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 369 Postari:

Postat 10 March 2010 - 10:39 PM

Pe cit punem pariu ca in Romanica nu se aplica ???!!! :smile:
" Sansa favorizeaza o minte pregatita "

#346 newold

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 335 Postari:

Postat 10 March 2010 - 10:52 PM

Eu cred ca CECCAR se va ocupa cu profesionalismul sepecific de alinierea contabilitatii din Romanica la Directivele Europene :smile:

#347 ISA

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 369 Postari:

Postat 10 March 2010 - 10:54 PM

Nu pot sa zic decit atit : :smile:
" Sansa favorizeaza o minte pregatita "

#348 ghola

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 46 Postari:

Postat 11 March 2010 - 09:42 AM

Vezi postareaOtilia Alupei, la Mar 10 2010, 10:54 PM, a spus:

nu cred ca va fi asa usor .. ca doar nu sunt singuri in Romania

Vedeti ce face CECCAR????????????
http://www.ceccar.ro/?P=A1180

#349 almcomp

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 265 Postari:

Postat 11 March 2010 - 09:55 AM

Da. Vedem foarte bine ce face dl CECCAR. Editeaza carti pe banda rulanta.

Numai un exemplu ilustrativ. Standardele internationale de contabilitate au fost editate de cateva ori pana acuma cu toate ca revizuirea standardelor de contabilitate nu se face asa peste noapte.
Va dati seama cata maculatura pe oamenii acestia.
Pe urma cartea de evaluare a lui Toma a parut in 7-8 editii desi contine aceleasi lucruri.
Parca traim un vis urat. Parca suntem inca in vremea facultatii cand trebuia sa ne incolonam constiiciosi la Librarie sa cumparam aparitiile recente ale eminentilor nostri profesori. Te doar capul... :smile:

Daca te duci la CECCAR sa cumperi ceva nici nu stii ce sa iei. Editia a 5-a revizuita sau a patra sau poate a sasea. Zau chiar ne cred dobitoci oamenii astia. :thumbup:

Aceasta postare a fost editata de Otilia Alupei: 11 March 2010 - 09:23 PM
eliminare citare inutila

#350 vioreld

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 166 Postari:

Postat 11 March 2010 - 10:25 AM

Vezi postareaalmcomp, la Mar 11 2010, 09:55 AM, a spus:

Daca te duci la CECCAR sa cumperi ceva nici nu stii ce sa iei. Editia a 5-a revizuita sau a patra sau poate a sasea. Zau chiar ne cred dobitoci oamenii astia. :smile:
Oare ? De ce ? Pentru ca editeaza carti ? Daca tu crezi ca sunt inutile poti sa nu le cumperi. Crezi ca e asa de usor sa scoti o carte ? E un vis urat sa citesti ? Te doare capul ? Zau ... chiar mi se pare grav daca te duci la CECCAR sa cumperi ceva si nu stii ce sa iei. Sau ... poate un lucru bun.

Aceasta postare a fost editata de Otilia Alupei: 11 March 2010 - 01:57 PM

vioreld

#351 Dana42

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:

Postat 11 March 2010 - 03:17 PM

BladHaund, scuze pentru ca te-am "botezat", dar nu a fost cu intentie, te asigur !
Foarte pe scurt : si eu am fost de la inceput inca, impotriva acestui proiect, cu toate ca nu ma afecteaza in mod direct, pentru ca nu este legal, corect si motivatiile aduse nu stau in picioare si sper ca aceasta Asociatie sa reuseasca sa functioneze.
Multumesc pt. sfaturi, dar nu este cazul si oricum alta era ideea.
Iti respect parerea, dar nu pot fi de acord cu dreptul legal de a tine o evidenta contabila de catre persoane care nu au nimic in comun cu contabilitatea si cu autoprestarea in acest caz. Dupa parerea mea, este adevarat ca "meseria este bratara de aur" si chiar stiu despre ce vorbesc. Respecta-mi si tu parerile !
Numai bine !

Almcomp, cu scuzele de rigoare, daca te vei simti ofensat, sensul spuselor tale la adresa colegului vioreld, adica vorba ta, ce ti-a iesit din gura, este o jignire clara...nimic de calitate, imi permit sa te citez; ironia as fi inteles-o, pentru ca da putina sare si piper unei conversatii.
Ceea ce transmiti prin mesaj nu prea vrea nimeni sa mai simta si nu va fi de folos celor care se muncesc pentru gasirea unei alternative. Voba lui Viorel, am incercat sa fiu si eu cat de subtila am putut din respect pentru munca altora.
Si tie, numai bine !

PS : daca se va continua in acest mod, eu cu siguranta nu voi mai intra pe anumite topice, am altceva mai bun de facut decat sa ma enervez !

Otilia draga, nu te supara, dar daca era vorba de pupaturi nu era asa grav, sunt virtuale :thumbup: ...ne-ai si ne-am obisnuit cu respectul reciproc si mici picanterii...dar totusi... ?! :smile:

Aceasta postare a fost editata de Dana42: 11 March 2010 - 03:20 PM

Dana

#352 almcomp

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 265 Postari:

Postat 11 March 2010 - 08:02 PM

Nu membrii CECCAR au o vina.

Problema sta in optica cu care sunt privite lucrurile de catre toti (contabili, membri CECCAR, economisti, patroni, autoritati, etc).

Eu personal cred ca nu exista nici un fel de coeziune intre aceste entitati. Exista in schimb tertipuri, interpretari, "lasa-ma sa te las", "lasa ca merge si asa".
Fiecare incearca in felul sau sa supravietuiasca si din aceasta cauza nu cred ca se va intampla ceva bun in viitorul apropiat.

Daca doar interesele primeaza nu vom avea o piata a acestor servicii linistita asa de curand.

#353 vioreld

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 166 Postari:

Postat 11 March 2010 - 08:37 PM

Parerea mea este :

Coeziunea intre aceste entitati ar trebui sa fie data de lege. Ori ... ce spune legea ? Spune ca de regula contabilitatea se organizeaza in compartimente distincte. Tot legea precizeaza si excceptia: contract de prestari servicii cu membru CECCAR. aaaaa ca acum incearca unii sa interpreteze ca vezi doamne ce imi trebuie mie doi contabili la o gogoserie ... e o chestie de exceptie. Si se apuca sa inventeze tot felul de exceptii, peste cele precizate de lege. Pe care le si justifica: e mai scump sa platesti o persoana fara a vira nici macar un leu contributie la CAS, sanatate, somaj, etc, decat sa platesti doua persoane care fac acelasi lucru. Si e mult mai comod sa se vaite ca cine imi mai face mie documentele primare, ca doar eu sunt patron. De gogoserie.
Si mai cred ca piata, trebuie sa functioneze intr-un cadru legal. Tocmai, acest fapt este ceea ce nu convine. Faptul ca la terminarea facultatii nu poti sa profesezi independent si e musai sa ai contract de munca. Adica sa faci parte dintr-un compartiment distinct. De contabilitate. Unde nu sa profesezi independent ci sa fii salariat. Ca si cum, dupa obtinerea licentei in comert sau turism ai dobandi instantaneu competente de contabil. Ca si cum e suficient sa stii ca impozitul pe salariu e 16 % si ca si cum nu mai e necesar sa stii nimic altceva. Ca si cum nu ar mai fi nevoie sa sustii niciodata un examen toata viata. Si atunci apare si solutia: hai sa infiintam o asociatie in care, odata intrati, devenim, asa cum ii spune numele, ,,profesionisti''. Sau ,,practicieni''. Contra modicei sume de 100 de lei. Nu va sustine nimeni examen. Nici la intrare, nici la iesire. Dar vom apara interesul toturor celor interesati. Din patru in patru ani. Si ne vom vaita ca interesele noastre nu sunt aparate. Pe rand. E loc pentru toti.

Aceasta postare a fost editata de Otilia Alupei: 11 March 2010 - 09:25 PM
eliminare citare inutila

vioreld

#354 John2008

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 105 Postari:

Postat 12 March 2010 - 12:34 PM

Mai bine hai sa intram toti intr-o asociatie/corp, in care, odata intrati sa devenim experti.... Sa ne facem firma de conta, sa angajam absolventi (sau puradei dupa cum bine zicea Septimiu) care lucreaza aprope gratis, sa ii punem sa faca toate lucrarile, in timp ce noi, expertii patroni de firma de conta, ne relaxam pe plaiurile mioritice.

#355 ghola

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 46 Postari:

Postat 12 March 2010 - 12:59 PM

Vezi postareavioreld, la Mar 11 2010, 10:37 PM, a spus:

Parerea mea este :

Coeziunea intre aceste entitati ar trebui sa fie data de lege. Ori ... ce spune legea ? Spune ca de regula contabilitatea se organizeaza in compartimente distincte. Tot legea precizeaza si excceptia: contract de prestari servicii cu membru CECCAR. aaaaa ca acum incearca unii sa interpreteze ca vezi doamne ce imi trebuie mie doi contabili la o gogoserie ... e o chestie de exceptie. Si se apuca sa inventeze tot felul de exceptii, peste cele precizate de lege. Pe care le si justifica: e mai scump sa platesti o persoana fara a vira nici macar un leu contributie la CAS, sanatate, somaj, etc, decat sa platesti doua persoane care fac acelasi lucru. Si e mult mai comod sa se vaite ca cine imi mai face mie documentele primare, ca doar eu sunt patron. De gogoserie.
Si mai cred ca piata, trebuie sa functioneze intr-un cadru legal. Tocmai, acest fapt este ceea ce nu convine. Faptul ca la terminarea facultatii nu poti sa profesezi independent si e musai sa ai contract de munca. Adica sa faci parte dintr-un compartiment distinct. De contabilitate. Unde nu sa profesezi independent ci sa fii salariat. Ca si cum, dupa obtinerea licentei in comert sau turism ai dobandi instantaneu competente de contabil. Ca si cum e suficient sa stii ca impozitul pe salariu e 16 % si ca si cum nu mai e necesar sa stii nimic altceva. Ca si cum nu ar mai fi nevoie sa sustii niciodata un examen toata viata. Si atunci apare si solutia: hai sa infiintam o asociatie in care, odata intrati, devenim, asa cum ii spune numele, ,,profesionisti''. Sau ,,practicieni''. Contra modicei sume de 100 de lei. Nu va sustine nimeni examen. Nici la intrare, nici la iesire. Dar vom apara interesul toturor celor interesati. Din patru in patru ani. Si ne vom vaita ca interesele noastre nu sunt aparate. Pe rand. E loc pentru toti.

Citind cele de mai sus, ma vad nevoit sa precizez urmatoarele:
- sunt economist,
- dar sunt si membru CECCAR,
OK! acum urmeaza intrebarea:
Cand sunt mai destept? :smile:
-cand sunt economist ????? sau,
- cand sunt expert contabil ????

O intrebare grea, chiar foarte grea. Si atunci ce imi ramane de facut? :notworthy: :thumbup:

Ca expert contabil ce fac?
1. Am o firma de contabilitate,.... OK! ...am o cifra de afaceri de 24000 lei si platesc la stat urmatoarele:
- Impozit (profit, forfetar, 3% ) dupa caz.
- TVA,
- toate contributiile salariale pentru un salariu de 1000 lei lunar (sanatate, pensii, somaj,etc)

dar mai platesc si la CECCAR anual, cota fixa de 900 lei si variabila de 1,2%, la veniturile realizate adica 288 lei. Mai nou se plateste anual si cursuri de pragatire profesionala, altfel nu ai viza anuala.

Ma intreb de ce platesc eu anual 1188 lei, plus pregatirea profesionala la CECCAR??.........
De ce muncesc un an de zile pentru CECCAR????........

Ca economist ma angajez la 4 societati comerciale cu 2 ore zilnic. Nu ma mai intereseaza impozitul (profit, forfetar, 3% ) si nici TVA-ul.
Am aceeasi responsabilitate un salariu decent, pe viitor o pensie frumoasa si scap de plata a 1700 lei la CECCAR.

DECI intrebarea mea este cand sunt mai destept? :lnr (1):
- cand muncesc pentru CECCAR ca expert (oul de mine) sau,
- cand sunt doar economist?

VA ROG LAMURITI-MA SI PE MINE ! :notworthy: :angry:

Aceasta postare a fost editata de Otilia Alupei: 12 March 2010 - 02:18 PM
eliminare mesaj dublat

#356 ValentinaSg

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 68 Postari:

Postat 12 March 2010 - 01:17 PM

Vezi postareaJohn2008, la Mar 12 2010, 12:34 PM, a spus:

Mai bine hai sa intram toti intr-o asociatie/corp, in care, odata intrati sa devenim experti.... Sa ne facem firma de conta, sa angajam absolventi (sau puradei dupa cum bine zicea Septimiu) care lucreaza aprope gratis, sa ii punem sa faca toate lucrarile, in timp ce noi, expertii patroni de firma de conta, ne relaxam pe plaiurile mioritice.

Dupa lejeritatea cu care faci afirmatiile urmatoare, inteleg ca nu esti in cunostinta de cauza.
Prin urmare, trebuie sa facem putina educatie organizationala.

Corpul, actualmente CECCAR este un organism de regelementare si certificare a profesiei. Punct.
Asociatia profesionala = organizatie cu personalitate juridica, cu scop nepatrimonial, constituita de persoane fizice, denumite membri, ce apartin aceleiasi profesiuni sau unor profesiuni inrudite, care contribuie atat material, cat si prin cunostintele si munca lor la realizarea obiectivelor specifice. Constituirea asociatiei profesionale se face prin libera asociere a membrilor ei in baza unei autorizatii date in prealabil de organele si in conditiile prevazute de lege, adoptandu-se in acest scop, de catre adunarea generala a asociatilor, actul constitutiv si statutul.

Prin urmare, daca intri in asociatia profesionala, nu inseamna ca devi expert. Clar pana aici?

Mai departe, daca indeplinesti conditiile legale, nu te opreste nimeni sa iti faci firma de conta, sa inchei asigurare de risc profesional, sa iti platesti cotizatiile la corp, sa faci cursuri de pregatire anual, (a se tine minte, profesia contabila este o profesie cu pregatire continua) sa iti asumi responsabilitatea pentru faptele tale (daca ai facut o greseala, platesti banuti din buzunar, clientul nu are chef sa o suporte), sa iti innoiest avizul de functionare in fiecare an, cu tot ce implica lucrul acesta (cazier juridic, cazier fiscal, certificat fiscal, examen psihiatric etc)

Am facut o data greseala sa angajez o proaspata absolventa si licentiata de facultate de contabilitate si ajunsesem precum in legende, ce lucra ea ziua, eu corectam noaptea (cont, data, numar document, suma, pana cand actele unei firme le-a bagat in alta firma). Tare, nu?

Ai idee cat munceste un patron de firma de conta? Nu cunosc patroni de firma de conta care sa isi incheie ziua de lucru mai devreme de ora 20-21, pentru care ziua de munca are minim 12 ore, pentru care nu exista week-end-uri, sau care pleaca in concedii printre picaturi intre raportari.

Ce zici? Relaxare maxima pe plaiuri mioritice, nu-i asa?
Nu-l invidiati niciodata pe celalalt, daca nu ii cunoasteti realitatea.
Invidia si egoismul innegresc sufletul, mai bine avem initiativa de a face ceva in folosul altora..

#357 Dana42

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:

Postat 12 March 2010 - 01:40 PM

Pai Ghola, tu esti mai destept ca mine de platesti 900 lei cotizatie fixa ? :smile: Eu am platit 800 lei, parca Mihaela scria de 800 si ceva...Concluzie : EC sunt departajati si in functie de judet, asta-i discriminare, fratilor ! :thumbup:

Acum, lasand gluma la o parte, as dori sa te corectez putin:

Citeaza

Cand sunt mai destept?
-cand sunt economist ????? sau,
- cand sunt expert contabil ????

EC=economist, cu mentiunea ca acel economist si-a dorit sa lucreze independent, intr-o forma autorizata de lege, fie SC, fie PFA. Nu are nimic de-a face cu inteligenta si stiu ca stii asta, am subliniat doar aspectul.
In atingerea scopului final intervine, intre el si stat o organizatie, care conditioneaza dreptul la munca libera in domeniul financiar-contabil, prin afilierea la acea organizatie.
Pe langa acest lucru, se conditioneaza si codurile CAEN. Dai un examen... cum il dai, faci practica...cum o faci...mai dai examene...tot asa, cum le dai... si in final obtii patalamaua, pt. care platesti iar . Platesti taxe pt. examen, protocolul pentru examinatori si iar platesti...si iar platesti...in final, platesti toata viata, scuze cat timp ramai membru... si nu sume decente, ci sume mari. Ce obtii ? Dreptul de a profesa meseria aleasa, in mod independent.
Fara reclama si publicitate in presa, sa nu uiti ! Sunt anumite conditii stricte in acesata privinta, trebuie respectate ! :notworthy:
Asa era cand am dat eu examenul, daca s-a schimbat ceva, sunt convinsa ca voi fi corectata.
Ce mai obtii ? Doar obligatii...si o mare sila de tot si toate.
Am vazut f. multe, am auzit f. multe , vad, aud si...ma ingrozesc ! As mai scrie...dar ma cam grabesc, altadata, poate...
:notworthy:

Aceasta postare a fost editata de Dana42: 12 March 2010 - 01:42 PM

Dana

#358 ghola

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 46 Postari:

Postat 12 March 2010 - 01:42 PM

Valentina te rog sa nu te superi dar, de ce muncesti o luna si 1/2 degeaba???? sa platesti la CECAR ???
Cu ce te ajuta in activitatea ta CECCAR-ul????
Tu esti buna in meseria ta, nu contest acest lucru. Ma deranjeaza ca platesc si nu stiu pentru CE........ 1700 lei anual la CECCAR.

Aceasta postare a fost editata de Otilia Alupei: 12 March 2010 - 02:22 PM
eliminare citare inutila

#359 ghola

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 46 Postari:

Postat 12 March 2010 - 01:48 PM

Dana42,
Multumesc! dar, nu m-am lamurit de ce lucrez o luna si jumatate anual pentru CECCAR???
De ce sunt suparati membrii CECCAR pe economistii independenti???? :thumbup:
De ce accepta aberatiile conducerii CECCAR ????
Asta nu inteleg.

Aceasta postare a fost editata de Otilia Alupei: 12 March 2010 - 02:23 PM
eliminare citare inutila

#360 ValentinaSg

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 68 Postari:

Postat 12 March 2010 - 02:22 PM

Vezi postareaghola, la Mar 12 2010, 01:48 PM, a spus:

Multumesc! dar, nu m-am lamurit de ce lucrez o luna si jumatate anual pentru CECCAR???
De ce sunt suparati membrii CECCAR pe economistii independenti???? :thumbup:
De ce accepta aberatiile conducerii CECCAR ????
Asta nu inteleg.

Cred ca totul este gresit inteles.
Membrii CECCAR nu ar trebui sa fie suparati pe economistii independenti.
Poate ar trebui sa vorbesc numai in numele meu: eu nu sunt suparata pe economistii independenti.
De asemenea, legat cu munca de 1 1/2 luna pentru CECCAR, este alegerea ta de a lucra pentru ei.
Nu te-a obligat nimeni, cum nici pe mine nu m-a obligat nimeni, m-am dus acolo singurica, pentru ca mi-am dorit lucrul acesta, si am ales in cunostinta de cauza sa ma supun conditiilor si sa imi platesc cotizatia, sa ma inscriu la cursuri.
Puteam foarte bine sa raman sa lucrez la o firma de contabilitate ca si pana atunci.
In momentul de fata de intampla ceva nedrept, adica ne mancam intre noi si ne dam in cap unul altuia.
Economistii spun cat de prosti pregatiti sunt expertii contabili, ca au luat examenele pe pile si spagi, cat au muncit ei dupa un expert sau firma de contabilitate etc (acuzatii neprobate) cu tendinta de generalizare ca toti sunt o apa si un pamant.
Expertii contabili au aere de superioritate ca ei sunt mai calificati si mai destepti decat altii (eu stiu ca nu s-a inventat aparatul de cantarit desteptaciunea)
Eu cand am facut cursurile d epregatire la cECCAR, am retinut de la domnul Toma urmatorul lucru: un expert ar trebui sa se poarte ca atare, ca un expert, sa faca expertize, lichidari, sa dea consultanta, sa porpuna modificari legislative, sa intocmeasca, verifice si certifice bilanturi cu greutate (vezi firme cotate la bursa), nu sa tina evidenta contabila sau sa vanda stampila "la scurt", cum am vazut un anunt al unui coleg: "vizare bilanturi 50-100 lei".
Si avocatii cotizeaza la Barou, si medicii la Colegiul Medicilor, fiecare in alte cuantumuri.
Organismele de reglementare si certificare a profesiei contabile exista atat in Europa, cat si peste ocean.
Promit ca o sa studiez ce forma imbraca in alte locuri.
Dar decat sa ne vaitam ca unii sunt mai buni decat altii si sa ne masuram muschii, mai bine ne unim fortele si facem ceva si anume propunem initiative legislative, avem idei de a modifica legea actuala, de a ne face viata un pic mai buna, nu sa tragem spuza fiecare pe turta lui.
Hai sa stam stram si sa judecam drept, e loc pentru fiecare si nu trebuie sa ne jignim unii pe altii.
Trebuie sa privim lucrurile din toate punctele de vedere si sa cantarim obiectiv.

Si ma e un lucru: nu CECCAR a scos proiectul de lege, pe el este semnatura a 41 de parlamentari PDL. Spre ei sa fie indreptat protestul sau amendamentele.
Parerea mea.

Aceasta postare a fost editata de ValentinaSg: 12 March 2010 - 02:23 PM

Similar Topics Collapse

11 useri citesc topicul

0 membri, 11 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL