Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
noua decl. 101 / depunere in 2010 - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 8

Salt la continut

noua decl. 101 / depunere in 2010

311 replies to this topic

#141 ETIC

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 169 Postari:

Postat 17 February 2010 - 11:57 PM

Multumesc de postarea documentata marra.
Recunosc ca am dat raspunsul precedent fara sa caut in legislatie.
Imi pare rau doar ca am inceput sa gandesc la fel ca Fiscul :smile:

#142 DENISA GRIGORITA

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 641 Postari:
  • Interests:INFORMARE

Postat 18 February 2010 - 10:47 AM

Fratiloooooor!!!!!
Descarcati de pe ANAF, http://anaf.mfinante...wps/portal/ANAF
NOUTATI ,,Completarea declarației anuale de impozit pe profit (101)", studiati exemplul 6 si 7 si spuneti-mi cine a innebunit???

%%%

#143 Cristina Grigoras

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 610 Postari:
  • Interests:Hmmmmm!!!

Postat 18 February 2010 - 11:19 AM

Prostie pusa pe site-ul ANAF!!! Ai dreptate, Denisa. Exemplele 6 si 7 sunt ilogice...

Dar dupa ei, contabilii nu sunt in stare sa priceapa... ca si salariile bugetarilor tot ei le-au miscorat, ca nu au stiut sa faca incadrarile :smile: si tot asa... si noi ajungem la Socola
Nu te certa niciodata cu un idiot: te aduce la nivelul lui, apoi te bate cu experienta !

#144 irina222

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 18 February 2010 - 04:55 PM

Vezi postareaIaro, la Feb 13 2008, 01:55 AM, a spus:

Nu va mai certati aiurea! Luati programul de Declaratii Fiscale 2008, incepeti sa completati D 101 pentru 2007, iar la final in functie de tipul de impozitul aveti si termenul legal de depunere al declaratiei cu pricina! Succes! :smile:

"http://www.reclama.ro/declaratia-101.html"

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 19 February 2010 - 12:27 AM

#145 irina222

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 18 February 2010 - 04:56 PM

["http://www.reclama/declaratia-101.html"]]

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 19 February 2010 - 12:32 AM

#146 DENISA GRIGORITA

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 641 Postari:
  • Interests:INFORMARE

Postat 18 February 2010 - 06:38 PM

Scuze, Irina ca nu am inteles postarea ta; vrea sa fie reclama pt. o firma de consultanta sau detin secretul completarii D101, doar consultantii fiscali?!
Oricum ai da-o in ppt-ul ANAF, 1+1=3, sau 7 sau 45 dar in nici un caz 2.
%%%

#147 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
  • Interests:gradinarit..de apartament, deocamdata
    calatorii

Postat 18 February 2010 - 07:07 PM

:smile: Bravo Denisa

Rog moderatorii mutarea reclamei sau trimiteti-o la un forum dedicat patronilor, poate vor acorda contabililor recunoasterea necesara si se vor gandi de 2 ori la negociere in minus

#148 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
    calatorii

Postat 18 February 2010 - 07:13 PM

irina22 chiar nu intelegi rolul acestui forum?! Aici se vorbeste, se intreaba si se raspunde, este interzisa reclama!!! e a doua pe care o vad deocamdata... Nu te-am vazut niciodata raspunzand cuiva ..esti consultant fiscal sau esti platita sa faci reclama cuiva ...te rog

Rog moderatorii sa ia atitudine

#149 spot

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 11 Postari:

Postat 19 February 2010 - 09:11 AM

Buna, am o firma nou infiintata in 2009 si doar trimestrul 3 cu impozit 0 , iar la trim 4 am depus 100 cu 0 la impoz profit. La calcule ulterioare am calculat impozit de 1500 lei. Cand trebuie depus 101 si cand platesc? Pentru 2010 la ce aplic indicele de inflatie? :smile:

#150 danutanitulescu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 271 Postari:

Postat 19 February 2010 - 10:37 AM

va rog frumos lamuriti-ma :
firma noua din noiemb 2009,pt care nu exista decat cheltuielile de constituire;a depus la finante decla de inactivitate;trebuiesc inreg facturile pt stampila si consiliere in 2009?trebuie incluse in decl 300?

#151 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
    calatorii

Postat 19 February 2010 - 11:13 AM

da. Oferiti consiliere si nu stiti pentru ce?! Nu sunt rautacioasa, nu interpretati gresit.

#152 danutanitulescu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 271 Postari:

Postat 19 February 2010 - 12:51 PM

nu eu am oferit consiliere,ati inteles gresit :smile:

#153 spot

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 11 Postari:

Postat 19 February 2010 - 01:16 PM

??? Nimeni?

#154 ikki

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 70 Postari:

Postat 19 February 2010 - 01:40 PM

Vezi postareaspot, la Feb 19 2010, 11:11 AM, a spus:

Buna, am o firma nou infiintata in 2009 si doar trimestrul 3 cu impozit 0 , iar la trim 4 am depus 100 cu 0 la impoz profit. La calcule ulterioare am calculat impozit de 1500 lei. Cand trebuie depus 101 si cand platesc? Pentru 2010 la ce aplic indicele de inflatie? :smile:
(1) Contribuabilii au obligația să depună o declarație anuală de impozit pe profit până la data de 25 aprilie inclusiv a anului următor, cu excepția contribuabililor prevăzuți la art. 34 alin. (4), (5), (11), care depun declarația anuală de impozit pe profit până la termenele prevăzute în cadrul acestor alineate.

ART. 34

Plata impozitului

(1) Plata impozitului se face astfel:

a) contribuabilii, societăți comerciale bancare, persoane juridice române, și sucursalele din România ale băncilor, persoane juridice străine, au obligația de a plăti impozit pe profit anual, cu plăți anticipate efectuate trimestrial, actualizate cu indicele de inflație (decembrie față de luna decembrie a anului anterior), estimat cu ocazia elaborării bugetului inițial al anului pentru care se efectuează plățile anticipate. Termenul până la care se efectuează plata impozitului anual este termenul de depunere a declarației privind impozitul pe profit, prevăzut la art. 35 alin. (1);

b) contribuabilii, alții decât cei prevăzuți la lit. a), au obligația de a declara și plăti impozitul pe profit trimestrial până la data de 25 inclusiv a primei luni următoare trimestrului pentru care se calculează impozitul, dacă în prezentul articol nu se prevede altfel. Începând cu anul 2010, acești contribuabili urmează să aplice sistemul plăților anticipate prevăzut pentru contribuabilii menționați la lit. a).

(2) În cazul asocierilor fără personalitate juridică, impozitul datorat de către contribuabilii prevăzuți la art. 13 lit. c) și e) și reținut de către persoana juridică responsabilă se calculează prin aplicarea cotei de impozit asupra părții din profiturile asocierii, care este atribuibilă fiecărui asociat. Persoana responsabilă are obligația de a declara și plăti impozitul pe profit trimestrial, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare trimestrului pentru care se distribuie rezultatul asocierii.

(3) Contribuabilii prevăzuți la art. 13 lit. d) au obligația de a declara și plăti impozit pe profit trimestrial, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare trimestrului.

(4) Organizațiile nonprofit au obligația de a declara și plăti impozitul pe profit anual, până la data de 25 februarie inclusiv a anului următor celui pentru care se calculează impozitul.

(5) Contribuabilii care obțin venituri majoritar din cultura cerealelor și a plantelor tehnice, pomicultură și viticultură au obligația de a declara și plăti impozitul pe profit anual, până la data de 25 februarie inclusiv a anului următor celui pentru care se calculează impozitul.

(6) Contribuabilii prevăzuți la alin. (1) lit. a) au obligația de a declara și efectua trimestrial plăți anticipate, în contul impozitului pe profit anual, în sumă de o pătrime din impozitul pe profit datorat pentru anul precedent, actualizat cu indicele de inflație (decembrie față de luna decembrie a anului anterior), estimat cu ocazia elaborării bugetului inițial al anului pentru care se efectuează plățile anticipate, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare trimestrului pentru care se efectuează plata. Impozitul pe profit pentru anul precedent, pe baza căruia se determină plățile anticipate, este impozitul pe profit datorat conform declarației privind impozitul pe profit pentru anul precedent, fără a lua în calcul plățile anticipate efectuate în acel an.

(7) Prin excepție de la prevederile alin. (6), contribuabilii prevăzuți la alin. (1) nou-înființați efectuează plăți anticipate în contul impozitului pe profit la nivelul impozitului minim anual aferent primei tranșe de venituri totale, prevăzută la art. 18 alin.(3), recalculat în mod corespunzător pentru perioada impozabilă respectivă.

#155 HANDA76

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 261 Postari:

Postat 19 February 2010 - 05:06 PM

am si eu urmatoarea situatie:

imp trim 1=0
imp minim trim 2=376
imp minim trim 3=550
imp minim trim 4=184 (am calculat la o luna, deoarece firma a fost suspendata, pe 27.10)

cum completez in decl 101 , ca sa ramana de plata 184?

eu am pus:
rd 1 =1101
rd 3 =917
rd 4 = 0
rd 13.1 =184

e corect asa?
multumesc mult

#156 abcde

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 75 Postari:

Postat 19 February 2010 - 09:00 PM

cred ca ai asa:
r 1 =1101
r5 =926 (376 +550 )
r8 =175
r9 =160 (pana pe 27.10.2009)
r 10 = 175
r13.1 = 175
deci ai avea de plata 175 ron

#157 HANDA76

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 261 Postari:

Postat 20 February 2010 - 09:34 AM

da, acum am vazut, aici am scris gresit, este 367 lei si nu 376 (imp pe 2 luni)
in declaratii am vazut ca s-a trecut 183 lei impozit la o luna, cred ca e cel mai bine sa calculez cu 183 lei pentru luna oct
si atunci:

rd 1=1100
rd 3=917
rd 5=917 (367+550)
rd 9= 183
rd 13=183

e corect asa?
multumesc mult

#158 Doina P

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1143 Postari:

Postat 20 February 2010 - 02:33 PM

Am fost din nou la ASIS. CONTRIB. S 3;
Cand i-am spus ca la rd.40 unde este 16%, mie -mi iese mult mai mult mi-e spus sa las 16%. Bun...
Urmatoarea intrebare de ce nu se recunosc forfetarele , mi-a spus ca ele sunt asimilate unor "taxe".
Urmatoarea intrebare ,cum regularizez in conta impozitul cu decl 101? . Raspuns :nu ma intereseaza ,intrebati la CECCAR.
Cum nu mai am timp de gandire,voi face asa :
La mine e vorba de o speta care nu e in exeml. din ANAF,si am de recuperat in conta 12758 lei
1. Fac decl.101 cu 16% la rd 40, iar la CII voi avea de recuperat doar 9175.(dif reprez imp forfetar)
2. Voi modifica 6911=4411 in asa fel incat sa-mi ramana in sold 4411 suma de recuperat (9175),deci balanta o fac dupa ce am finalizat 101
Ce parere aveti??

#159 anuszka

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 150 Postari:

Postat 20 February 2010 - 04:01 PM

Am si eu un caz asemanator. Nu mi se pare normal sa "cosmetizez" balanta dupa declaratia 101. Mai ales ca eu am cazuri de pierdere pe cumulat an, iar de platit as fi avut obligatia aceste "taxe" cum o numesc ei mai nou, dar nu mai mult de atat.
Deci, voi cum faceti pana la urma ???

#160 Doina P

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1143 Postari:

Postat 20 February 2010 - 05:53 PM

Cum facem?? Nu mai sunt alte pareri?? Timpul trece si trebuie sa ne hotaram ..
Anuszka eu am tot incercat si mi-ar da cum trebuie in CII (nerespectand metodologia) ,dar mi-e frica ca nu stiu cum se face verificarea ulterioara...
Poate a aflat cineva...

Similar Topics Collapse

62 useri citesc topicul

0 membri, 62 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL