Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
FACTURI REPARATII AUTO - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

FACTURI REPARATII AUTO

5 replies to this topic

#1 ochidevultur

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 47 Postari:

Postat 24 February 2010 - 10:15 AM

Buna ziua

eu am primit o factura de reparatii auto pe care este facturat astfel:
1.O rubrica cu PIESE AUTO-aici sunt trecute toate piesele care s-au inlocuit
2.O rubrica cu MANOPERA -aici e trecut : montat/demontat , schimbat etc

Pana acum am inregistrat piesele pe 3024 (si le-am dat ulterior in consum pe 6024) si manopera pe 611 si am facut deci receptie pe piese dar nu stiu daca am procedat corect pt ca eu de fapt nu receptionez piesele. Nu ar fii mai corect sa operez toata factuta pe 611?

Multumesc anticipat :biggrin:

#2 G David

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 95 Postari:

Postat 24 February 2010 - 10:41 AM

Pentru ochidevultur:
Este corect sa operezi, asa cum ai precizat la final, toata factuta prin cntul 611, conform Ordinului nr 3055/2009 pentru aprobarea reglementărilor contabile conforme cu directivele
europene, care prevede:
Contul 611 "Cheltuieli cu întreținerea și reparațiile"
Cu ajutorul acestui cont se ține evidența cheltuielilor cu întreținerea și
reparațiile executate de terți.
În debitul contului 611 "Cheltuieli de întreținere și reparații" se înregistrează:
- valoarea lucrărilor de întreținere și reparații executate de terți (401, 408, 471,
512, 542);
- sume în curs de clarificare (473).

Aceasta postare a fost editata de G David: 24 February 2010 - 10:49 AM

#3 newold

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 335 Postari:

Postat 24 February 2010 - 10:50 AM

Intrucat piesele nu au intrat in gestiunea societatii nu se foloseste cont de stoc. Eu le trec direct pe cheltuieli de intretinere. Asta daca nu este prea mare si trebuie marita valoarea mijlocului fix.

#4 ochidevultur

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 47 Postari:

Postat 24 February 2010 - 11:12 AM

Multumesc, asa o sa fac pe viitor.
E o problema daca pana acum am folosit 3024? IN LOC DE 611 PE TOTAL FACTURA?

#5 ochidevultur

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 47 Postari:

Postat 24 February 2010 - 11:27 AM

Multumesc, asa o sa fac pe viitor.
E o problema daca pana acum am folosit 3024? IN LOC DE 611 PE TOTAL FACTURA?

#6 Florin_76

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1877 Postari:

Postat 24 February 2010 - 11:40 PM

Nu, nu e nici o problema doar ca va cam complicati inutil cu introducerea si scoaterea lor din gestiune.

Similar Topics Collapse

4 useri citesc topicul

0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL