Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
livrari intracom-export - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

livrari intracom-export

9 replies to this topic

#1 miti

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 172 Postari:

Postat 28 February 2010 - 07:14 AM

ma puteti lamuri si pe mine daca se calculeaza pro rata tva in cazul livr intracom sau exportului ?
eu m-am contrazis cu cineva care spunea ca ar trebui ; va intreb asta pt ca in CF vad la op scutite fara drept de deducere ca nu figureaza ............sau poate sunt eu prea ametit ????
( deci la achizitia materialelor aferente produselor livrate intracomunitar am deuds tva, la livrare intracom nu am facturat cu tva .....(SDD)............. trebuie sau nu prorata tva ???? )

#2 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
  • Interests:gradinarit..de apartament, deocamdata
    calatorii

Postat 28 February 2010 - 10:28 AM

nu, esti SDD

#3 HANDA76

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 261 Postari:

Postat 11 May 2010 - 01:20 PM

Am de inregistrat un export catre Turcia.
Din ce am citit, nu inreg TVA, fiind scutit.

"Scutiri pentru exporturi sau alte operațiuni similare, pentru livrări intracomunitare și pentru transportul internațional și intracomunitar
(1) Sunt scutite de taxă:
a) livrările de bunuri expediate sau transportate în afara Comunității de către furnizor sau de altă persoană în contul său;"

Ce alte operatiuni sau declaratii mai sunt necesare?
Multumesc mult

#4 Brigante

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 270 Postari:

Postat 11 May 2010 - 02:54 PM

Iti dau un citat dintr-un RIF de rambursare TVA:

Justificarea regimului de scutire TVA s-a facut prin urmatoarele documente prevazute de art. 2 alin (2) din OMFP 2222/2006 pentru aprobarea instructiunilor de aplicare a scutirilor de TVA pentru exporturi si alte operatiuni similare, modificat prin OMF nr.2421/2007 :
- factura fiscala interna
- factura externa
- declaratia vamala de export vizata de organele vamale
- CMR
- Contracte incheiate cu partenerii externi
- Factura fiscala emisa de catre comisionarul vamal

#5 HANDA76

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 261 Postari:

Postat 11 May 2010 - 03:08 PM

multumesc
dar factura interna nu am facut, trebuie intocmita cu aceeasi data?
si cu valoarea din DVE?
si cu TVA, nu?

deci pana la urma nu am scutire, caci TVA il am la factura interna...
eu am inregistrat valoarea cu declaratia de export, daca fac si factura fiscala, se inreg dublu,,,,
nu mai inteleg...

Aceasta postare a fost editata de HANDA76: 11 May 2010 - 03:14 PM

#6 Brigante

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 270 Postari:

Postat 11 May 2010 - 03:13 PM

Da, eu asa am facut.

#7 leu50

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 646 Postari:

Postat 13 May 2010 - 01:22 PM

Vezi postareaHANDA76, la May 11 2010, 04:08 PM, a spus:

dar factura interna nu am facut, trebuie intocmita cu aceeasi data?
si cu valoarea din DVE?
si cu TVA, nu?
Factura interna o faci cu data exportului pentru ca trebuie ca si document fiscal in valuta straina la cursul zilei si fara TVA( art.143 C.F., scutit cu drept de deducere)

Aceasta postare a fost editata de leu50: 13 May 2010 - 01:26 PM

#8 Brigante

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 270 Postari:

Postat 13 May 2010 - 05:35 PM

Ideea era ca operatiunile de export sunt scutite cu drept de deducere.
Factura interna, cea aferenta operatiunii de export, se face fara TVA. Practic, copiezi Invoice-ul si transformi sumele din valuta in lei, la cursul din declaratia vamala de export.
Documentele care trebuie avute in vedere la justificarea operatiunii de export sunt cele pe care le-am enumerat mai sus.

#9 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
  • Interests:gradinarit..de apartament, deocamdata
    calatorii

Postat 14 May 2010 - 03:16 AM

scuze ca intervin, unde scrie ca este obligatorie factura fiscala interna atasata invoice? Stiu ca era mai demult, dar acum?! nu gasesc ...

#10 crisstina

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 78 Postari:

Postat 26 July 2010 - 08:25 AM

Am si eu o intrebare. Efectuez export catre China. Am invoice-ul dupa care intocmesc o factura internafara TVA, in lei, cu val din invoice. Eu am trecut-o in declaratia 300 la randul 3. Este OK? Se mai completeaza o alta declaratie fiscala pentru export? Va rog, cine are astfel de situatii sa ma ajute cu un sfat. Multumesc.

Similar Topics Collapse

7 useri citesc topicul

0 membri, 7 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL