Pentru ca in ultima vreme m-au dezamagit foarte tare multe din interpretarile celor care posteaza pe acest forum, sau pe alte forumuri, doresc sa imi spun parerea mea.
Banuiesc ca multora dintre dumneavoastra (sau poate nu) le este cunoscuta luarea de pozitie fata de ANAF, pe care am avut-o in 13 februarie 2010.
Din momentul acela am descoperit ca sunt total neprotejata in profesia pe care o exercit, cea de expert contabil, cat si in demersurile mele de a scoate in evidenta niste nereguli, abuzuri sau cum vreti sa le considerati.
Neregulile nu sunt numai la ANAF, sunt peste tot, la fiecare institutie a statului cu care eu (si de acum voi vorbi numai in numele meu) intru in contact, si anume: ANAF, Garda Financiara, mai nou Garda de Mediu, ITM, CAS, AMOFM, CASS si enumerarea poate continua mult si bine.
Am cautat sprijin, in asa fel incat sa nu urlu la luna de una singura si sa nu ma auda nimeni sau sa ma auda toata lumea dar nimeni sa nu ia pozitie.
Am cautat sprijin la colegii de breasla, si cu toate ca am incercat sa ascund acest lucru, sprijinul nu a venit. IMI E RUSINE!!!
Voua, colegii de breasla, nu va este rusine de acest lucru???
Unii dintre dumneavoastra sunt foarte buni in a critica tot ce se intreprinde, de a critica initiativa oricui. Voi ce faceti pentru a iesi din mocirla in care ne scaldam in fiecare zi???
Sa inteleg ca va complaceti in aceasta mizerie cotidiana?
Prin urmare mi s-a parut importanta infiintarea unei asociatii profesionale, care sa nu tina cont de gradele sau de nivelul de pregatire a acestei meserii.
In mintea mea naiva am visat ca daca cineva semnaleaza o neregula, un abuz, o stare de anormalitate, sa aiba unde sa o spuna.
Si acea asociatie profesionala sa devina un pion activ in viata sociala, sa faca petitii si sa le inmaneze cui trebuie, sa aiba initiative legislative, sa participe la grupurile de dialog social si sa isi puna amprenta in a schima ceva.
Nu mi-am imaginat ca se va ajunge la asemenea interpretari, jigniri si dezbinari.
Asa am dat peste initiativa ISEI de aici, de pe www.conta.ro, initiativa care mi s-a parut ca se potriveste perfect cu nevoia acuta si disperata pe care o simteam.
Poate ca a fost un noroc (am crezut initial), dar acum constat ca a fost un ghinion faptul ca in acelasi timp cu luarea mea de pozitie a aparut proiectul celor 41 PDListi de modificare a Legii Contabilitatii si toata lumea s-a isterizat!!!
O asociatie profesionala nu are cum sa ia locul unui organism de certificare si reglementare a profesiei.
Incep sa cred ca multi asta au vazut in APEC, sau poate asta si-au dorit.
Eu nu mi-am dorit acest lucru.
Am citit tot felul de mesaje radicale sau extremiste aici si sunt consternata!!! Unii chiar vor sa ma faca sa imi fie rusine pentru faptul ca sunt expert contabil, ca nu am ce cauta in aceasta asociatie, care nici macar nu este constituita.
NU IMI ESTE RUSINE!!! Nu are de ce sa imi fie rusine!!! Asta mi-am dorit, am muncit pentru acst lucru pe branci, si nu permit nimanui sa sustina ca mi-am luat titulatura de EC prin alte metode decat prin munca!
Daca aveti de gand sa continuati cu aceste improscari cu noroi, mizerii, eu ma retrag, iar o cine vrea, sa faca ce vrea!!!
E prea multa ura si mitocanie in aceasta profesie!
Ajunge sa imi fie scarba de colegii mei de breasla la care am apelat si le-am solicitat sprijinul, SPRIJIN CARE NU A VENIT!!!
Ce vreti de fapt de la voi, de la viata voastra, de la profesia asta?
Cat aveti de gand sa va dezbinati si sa va rafuiti pe aceste forumuri fara sa se intample nimic bun?
La ce duc aceste magarii la care va dedati?
Va simtiti mai puternici??? Realizati ceva??? Va incalzeste cu ceva?
ASTA E SCOPUL VOSTRU???
IMI ESTE SCARBA!!!
mariana07, la Mar 25 2010, 09:43 AM, a spus:
Isa, spui ca esti stagiara la experti contabili. Avand in vedere initiativa ta privind APEC, mai ai de gand sa termini stagiatura, sa dai examenul de aptitudini si sa devii membru CECCAR?
Chiar nu inteleg sensul acestei intrebari!!!
Ar trebui sa fim omorati toti cei care suntem in CECCAR?
Sa ma duc sa imi tai venele??? Sau sa fiu linsata in piata publica?
Chiar nu sunteti in stare sa intelegeti ca nu au nimic de a face una cu cealalta?
CECCAR e organism de reglementare a profesiei, iar APEC ar FI TREBUIT sa ne ajute pe toti sa ne practicam meseria intr-un stat mai bun!!!
Nu stie nimeni care e treaba intr-o societate normala???
Care sunt metodele de a amenda legislatia???
MI-E SCARBA!!!