Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
cod CAEN 9200- activitati din jocuri de noroc - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

cod CAEN 9200- activitati din jocuri de noroc

5 replies to this topic

#1 marix2008

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 6 Postari:

Postat 06 April 2010 - 07:28 PM

tin contabilitatea unei firme care are ca obiect principal de activitate- activitati din jocuri de noroc si pariuri.
firma este neplatitoare de tva si a depasit plafonul de 35000 euro din venituri. venituri ce se inregistreaza in contul 708.
nelamurirea mea este urmatoarea: trebuie sa ma inregistrez ca platitor de tva de acum inainte chiar daca veniturile mele sunt scutite de tva?
sau ma inregistrez pe o perioada limitata de un an si anul viitor revin la vecorul fiscal neplatitor de tva?
sau ma inregistrez ca platitor de tva, inregistrez acel tva in decontul 300 dar nu am voie sa l deduc?
ce credeti?
nu ma lamurit nici un ispector de la fisc, cred ca nu vor sa mi spuna.
multumesc anticipat

#2 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
  • Interests:gradinarit..de apartament, deocamdata
    calatorii

Postat 07 April 2010 - 07:19 PM

citeste capitolul cu tva.
pana atunci depune solicitarea de inreg ca platitor tva. Nu e o optiune. Nici perioada (un an da, un an nu)

#3 marix2008

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 6 Postari:

Postat 07 April 2010 - 08:37 PM

esti sigura ca trebuie sa depun solicitarea? codul fiscal l am citit din scoarta in scoarta, oi fii eu cam prost de nu inteleg nimic din el,
ma duce de la un articol la altul :frusty:

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 08 April 2010 - 07:59 PM

#4 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
  • Interests:gradinarit..de apartament, deocamdata
    calatorii

Postat 07 April 2010 - 11:05 PM

citeste art 152, 153 si 127
ce fel de activitati ai?
ART. 141 Scutiri pentru operațiuni din interiorul țării
(2) Următoarele operațiuni sunt, de asemenea, scutite de taxă:
c) pariuri, loterii și alte forme de jocuri de noroc efectuate de persoanele autorizate, conform legii, să desfășoare astfel de activități;

Aceasta postare a fost editata de mihaela_cva: 07 April 2010 - 11:13 PM

#5 marix2008

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 6 Postari:

Postat 10 April 2010 - 08:51 AM

Vezi postareamihaela_cva, la Apr 8 2010, 12:05 AM, a spus:

citeste art 152, 153 si 127
ce fel de activitati ai?
ART. 141 Scutiri pentru operațiuni din interiorul țării
(2) Următoarele operațiuni sunt, de asemenea, scutite de taxă:
c) pariuri, loterii și alte forme de jocuri de noroc efectuate de persoanele autorizate, conform legii, să desfășoare astfel de activități;

merci de ajutor, intre timp am rezolvat-o, pot avea si peste 35000 euro venituri. nu platesc tva,
doar daca o sa mai am venituri din alte activitati atunci platesc. si intervine prorata de calculat la sfarsitul anului.

#6 emy96

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 12 Postari:

Postat 10 April 2010 - 09:01 AM

sigur nu trebuie sa te inregistrezi ca si platitor de tva deoarece jocurile de noroc nu sunt purtatoare de tva

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL