Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
la ce pozitie din decont declar - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

la ce pozitie din decont declar

2 replies to this topic

#1 oana456

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 18 April 2010 - 09:39 PM

buna,
deranjez si eu cu o intrebare,
am un transport rusia-romania pe care il facturez cuiva din franta cu cod valid de tva, factura o fac cu optiune de tva Neimpozabil, pt ca beneficoarul e din UE.
si nu declar transp in decl 390, intrebarea este la ce pozitie din decont declar factura?
tot la rd 3 unde imi intra si celelalte transp neimpozabile dar care sunt declarate in declar 390?
sau la ce rand? banuiesc ca la poz 3 ar trb sa am aceeasi suma cu declar 390 nu?

multumesc!

#2 anuszka

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 150 Postari:

Postat 19 April 2010 - 06:30 PM

Daca facturezi in Franta se declara in 390 ca prestare servicii intracomunitara, impozabila in Franta, rd.3 decont.

#3 cmfarkas

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 36 Postari:

Postat 20 April 2010 - 07:14 AM

Buna,

Transportul de Rusia-Romania NU este neimpozabil ci scutit cu drept de deducere. Optiunea de "Neimpozabil" se foloseste in cazul in care prestezi un transport intracomunitar. Transportul Rusia-Romania este transport international.

"Art. 143: Scutiri pentru exporturi sau alte operatiuni similare, pentru livrari intracomunitare si pentru transportul international si intracomunitar
(1)Sunt scutite de taxa:
d)prestarile de servicii, inclusiv transportul si serviciile accesorii transportului, altele decât cele prevazute la art. 141, daca acestea sunt direct legate de importul de bunuri si valoarea acestora este inclusa în baza de impozitare a bunurilor importate potrivit art. 139;"

Atentie: trebuie sa ai documentele justificative pentru scutire: CMR, copie Carnet TIR sau T1 cf. Ordiul 2222/2006.

Transporturile scutite eu le declar la rd.13 din decont.

O zi buna.

Similar Topics Collapse

1 useri citesc topicul

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL