Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
decl. 010 - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

decl. 010

10 replies to this topic

#1 victor1965

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 15 Postari:

Postat 02 June 2010 - 01:31 PM

Am o mare problema am transmis posta declaratia 010, recomandata cu confirmare de primire, nu e operata la finante si pentru a o opera d-na de la finante imi cere in afara de confirmarea de primire si nota de inventar(e obligatorie in cazul scrisorii cu valoare declarata) :frusty: . Mi-a spus ca fara nota de inventar confirmarea de primire nu are valoare si e obligata sa-mi dea amenda.
E corect??????????????????
In legislatie scrie ca se transmit prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire.
Nu mai inteleg nimic. :laugh:

Ati patit asa ceva? Va rog mult sfatuiti-ma ce as putea sa fac, trebuie s-o rezolv urgent ca ma preseaza sefu", mi-a zis "daca nu rezolvi platesti amenda".

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 11 November 2010 - 05:26 PM

#2 Lexiroxi

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2080 Postari:

Postat 03 June 2010 - 07:09 PM

In cazul in care ai transmis prin posta cu confirmare de primire, nu poti face dovada ca in plic era Declaratia 010 (putea fi orice document). In cazul scrisorii cu valoare declarata ai inventarul in care se inscriu documentele trimise. Depune din nou la adm.financiara Declaratia pe care spui ca ai trimis-o iar ei nu au inregistrat-o, poate scapi doar cu avertisment.

HG 627 din 17 august 1995 privind imbunatatirea disciplinei depunerii bilanturilor contabile si a altor documente cu caracter financiar-contabil si fiscal, de catre agentii economici si alti contribuabili , publicata in MO 226 din 2 octombrie 1995
ART. 2
Sistemul de depunere la registratura unitatilor teritoriale ale Ministerului Finantelor sau la oficiile postale, prin scrisori cu valoare declarata, va fi folosit de catre toti contribuabilii in cazul declaratiilor de impunere, al deconturilor fiscale, al contestatiilor si al altor situatii privind impozitele si taxele, daca legea nu prevede altfel.
Personalul de specialitate al directiilor generale ale finantelor publice si controlului financiar de stat va acorda, in cadrul programului de lucru cu publicul, afisat la loc vizibil, lamuririle necesare in legatura cu problemele ce fac obiectul prezentei hotariri.

#3 victor1965

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 15 Postari:

Postat 14 June 2010 - 01:20 PM

Am mare nevoie de ajutor,
sunt intr-o situatie disperata, prietenul meu cel mai bun are o problema din care eu nu vad nicio iesire si ce e mai greu......trebuie sa-l ajut neaparat, nu am cum sa-i intorc spatele acum (mi-a platit 2 operatii de cancer pentru mama) .
Concret: in 2007 contabila care ii facea actele i-a depus declaratia 010 cu date eronate, in loc sa-i ii treaca luarea in evidenta ca platitor de impozit pe veniturile microintreprinderilor incepand cu octombrie 2001 a trecut data de 01.01.2003, daca nu ar fi avut interzieri la plata impozitului as fi lasat-o asa.
Problema cea mare e ca are restante, si acum, multumita acelei contabile, are vectorul fiscal varza, iar pe fisa sintetica pe platitor sunt multe decizii de accesorii neconfirmate si desi el a efectuat platile in contul restantelor , sumele stau bine merci in contul trezoreriei (in curs de distribuire).
Va rog mult dati-mi un sfat, nu stiu ce sa fac , imi vine sa-mi smulg parul, declaratia 010 nu poate fi modificata, rectificative...stiu ca se primesc doar pentru 5 ani in urma, cum pot sa rezolv?

Ajutorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.........................................Ma aude cineva?

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 11 November 2010 - 05:27 PM

#4 nopris

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1575 Postari:
  • Interests:A invata mai mult unii de la altii si a deveni mai priceputi si mai buni.

Postat 14 June 2010 - 02:42 PM

Datoriile care decurg dintr-o perioada anterioara a lui 1.01.2005 sunt prescrise si nu trebuie luate in nici un calcul (si in nici un caz platite). Si penalitatile de intarziere nu trebuie sa se refera la o perioada anterioara.
Declaratiile 010 vechi ar putea fi refacute cum doriti, daca le-ati trimis prin posta, deoarece cei de la Fisc nu sunt in stare sa le mai gaseasca pe cele vechi in arhiva. Altfel se pot corecta cu o oarecare amenda (daca e caz clar de eroare).
Drumul catre fericire nu se afla in a face ceea ce iti place, ci in a-ti place ceea ce trebuie sa faci! (Sai Baba)

#5 victor1965

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 15 Postari:

Postat 14 June 2010 - 03:13 PM

Nu e depusa prin posta ci direct la ei, cu nr de inregistrare, cum pot sa o corectez?

#6 nopris

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1575 Postari:
  • Interests:A invata mai mult unii de la altii si a deveni mai priceputi si mai buni.

Postat 14 June 2010 - 03:40 PM

Mergeti la Administratia fiscala cu Declaratia eronata din 2007 si cu o declaratie 010 anterioara pentru a demonstra ca e microintreprindere din 2001 si nu din 2003, fiind vorba de o eroare de transcriere la cea din 2007. Luati si o declaratie 010 refacuta corect a celei din 2007 pentru cazul ca reuseste schimbarea celei eronate cu una buna. Sa va asteptati la o amenda conform legii (nu stiu cat este).
Dar tot nu inteleg de ce vreti sa refaceti o declaratie pentru a anula niste penalitati de intarziere din perioada 2001-2003 despre care oricum v-am spus ca sunt prescrise si nu trebuie sa le platiti.
Drumul catre fericire nu se afla in a face ceea ce iti place, ci in a-ti place ceea ce trebuie sa faci! (Sai Baba)

#7 victor1965

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 15 Postari:

Postat 14 June 2010 - 04:37 PM

Nu exista o declaratie 010 anterioara celei din 2007, nu au fost modificari de facut in vectorul fiscal si nu s-a depus 010. Vreau sa corectez inregistrarile din fisa sintetica.

#8 nopris

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1575 Postari:

Postat 14 June 2010 - 08:39 PM

Exista intotdeauna o declaratie 010 de la momentul infiintarii firmei. Daca nu o aveti inseamna ca aceasta a fost facuta de Administratia fiscala locala dupa actele de la ONRC. Cautati prin actele de constituire, de la Registrul Comertului, o mentiune privind faptul ca societatea se infiinteaza ca microintreprindere si tineti cont ca daca ar fi trecut la impozit pe profit nu mai putea (legal) sa revina la statutul de microintreprindere.
In ce priveste fisa platitorului, corectia ei (intemeiata) se face cu o cerere scrisa din partea administratorului firmei, cerere care se depune la registratura administratiei fiscale. De regula cheama imputernicitul firmei ca sa rezolve impreuna problema. In cerere poti mentiona (cu titlu de exemplu): "Va rugam sa anulati inregistrarile din fisa sintetica a platitorului anterioare anului 2005 ca fiind prescrise conform Codului de procedura fiscala".

#9 victor1965

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 15 Postari:

Postat 15 June 2010 - 08:27 AM

Nu exista. Declaratia 010 a fost introdusa o data cu codul fiscal si codul de procedura fiscala la sfarsitul anului 2003, asa ca nu stiu ce sa fac :frusty:

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 11 November 2010 - 05:29 PM

#10 simona_iunie

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 11 November 2010 - 10:23 AM

Buna ziua!
Va rog sa-mi spuneti daca trebuie sa depun decl.010 in cazul unei firme care are doar doi angajati, din care unul pleaca in somaj, iar ce de-al doilea se afla in concediu ingrijire copil. Dupa parerea mea, in acest caz, firma nu mai are angajati, deci ar fi normal sa modific vectorul fiscal.
Multumesc.

#11 Dana42

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:

Postat 11 November 2010 - 01:18 PM

Dupa parerea mea vectorul fiscal nu ar trebui modificat, avand in vedere ca angajata aflata in CIC are raporturile de munca suspendate, nu incetate, deci este angajata societatii pt. perioada CIC. Eu as depune declaratiile cu zero.
Poate colegii au si alte pareri.

Dana

Similar Topics Collapse

6 useri citesc topicul

0 membri, 6 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL