Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
contract de munca pt persoana cu gradul 2 de handicap - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

contract de munca pt persoana cu gradul 2 de handicap

4 replies to this topic

#1 claudiacl

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 21 Postari:

Postat 11 August 2010 - 01:58 PM

Buna ziua!

Spuneti-mi, va rog, pot fae un contract d emunca pt o persoana cu gradul 2 de handicap?
In cazul acesta pt darile aferente salariului respectiv sunt anumite scutiri?
Persoana are 47 de ani si ma intreb daca ar beneficia de conventie la somaj, avand in vedere varsta.

#2 razvyrazvy

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 66 Postari:

Postat 11 August 2010 - 03:16 PM

Nu mai este grad 2 de handicap, ci usor, mediu, accentuat si grav. Contractul de munca il faci ca la orice persoana obisnuita, iar cei cu grad accentuat si grav beneficiaza de scutire pe impozit pe venit. Cum este contractul, cu timp partial sau norma intreaga? Pentru conventie se incadreaza si la varsta si la handicap, totul este sa vezi unde este mai avantajos pt firma.

Aceasta postare a fost editata de MIKY2010: 13 August 2010 - 08:05 AM

#3 claudiacl

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 21 Postari:

Postat 11 August 2010 - 09:24 PM

Multumesc mult pt raspuns. Inca nu am facut contractul, dar ma gandesc ca daca s e incadreaza la subventia d e la somaj ar fi bine sa fie pe norma intreaga, astfel firma primeste 500 lei /luna si fiind si post nou infiintat darile firmei aferente salariului persoanei respective sunt 0 timp d e6 luni.

Aceasta postare a fost editata de MIKY2010: 13 August 2010 - 08:06 AM

#4 razvyrazvy

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 66 Postari:

Postat 12 August 2010 - 11:26 AM

Eu stiam ca perioada pt care primesti aceasta suma este un an. Oricum calculele sunt mai complicate, sa fi atenta....

#5 claudiacl

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 21 Postari:

Postat 12 August 2010 - 01:09 PM

Vezi postarearazvyrazvy, la Aug 12 2010, 12:26 PM, a spus:

Eu stiam ca perioada pt care primesti aceasta suma este un an. Oricum calculele sunt mai complicate, sa fi atenta....

Intradevar perioada pt care primeste suma este 1 an, dar pt post nou infiintat societatea nu plateste timp de 6 luni contributiile angajatorului aferente salariului respectiv (plateste doar ce este pe statul de plata).

Intre timp amn fost la somaj si mi s-a spus ca pt grad 2 de handicap nu se poate face contract de munca, ci doar pt grad 3.
Atasez si legislatia privitoare la subventie somaj pt pers. peste 45 de ani.

Fisiere atasate

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL