Sunt PFA la norma de venit neplatitor de TVA si as avea 3 intrebari:
1. Stiu ca daca depasesc suma de 35.000 EUR (echivalent in RON) trec automat la plata TVA. Intrebarea mea este: daca eu in luna septembrie imi desfiintez PFA-ul si mi-l refac, se "cumuleaza" sumele incasate pe PFA-ul vechi cu sumele incasate pe PFA-ul nou pentru anul in curs pentru calcularea chestiei cu TVA-ul?
2. Daca prestezi servicii pentru o firma din strainatate ca si PFA, nefiind platitor de TVA si la norma de venit, trebuia sa ma inregistrez la finante la chestia aia cu TVA-ul intracomunitar?
3. Norma de venit mi-a fost stabilita la inceputul anului la 12.000 RON dar in luna august am primit o noua decizie de impunere prin care norma de venit mi se modifica incepand cu 1 iulie (sau augusut nu mai stiu) la 15.000 RON. As dori sa stiu cat de legala e aceasta modificare tinand cont de legislatia curenta? Stiu ca in OUG 58 zicea ceva de genul ca norma de venit anuala nu poate sa fie mai mica decat 5 salarii medii nete pe economie, dar la mine 12.000 RON era deja mai mult decat 5 salarii nete. Ma gandesc sa-i actionez in instanata...
Multumesc anticipat!