Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
PFA vs CIM - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

PFA vs CIM

2 replies to this topic

#1 elenka

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 5 Postari:

Postat 18 September 2010 - 05:31 PM

Buna ziua,

Sunt PFA in sistem real.

In "lumina" ultimei OG care o modifica pe penultima imi pun urmatoarea intrebare: Daca ma angajez pe un salariu modic si mi se platesc toate angaralele de catre angajator, inteleg ca pe PFA nu mai trebuie sa mai platesc nimic, indiferend daca angajatorul este principalul (daca nu chiar singurul) client al PFA-ului?
Ma gandesc ca peste un anumit un nivel al venitului PFA-ului s-ar putea sa fie mai avantajos sa se plateasca numai contributiile pe cartea de munca.....Sau nu am inteles eu bine cum sta treaba?

Va multumesc

Aceasta postare a fost editata de Otilia Alupei: 25 September 2010 - 04:54 PM

#2 Popu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 130 Postari:

Postat 18 September 2010 - 07:01 PM

Vezi postareaelenka, la Sep 18 2010, 06:31 PM, a spus:

Buna ziua,

Sunt PFA in sistem real.

In "lumina" ultimei OG care o modifica pe penultima imi pun urmatoarea intrebare: Daca ma angajez pe un salariu modic si mi se platesc toate angaralele de catre angajator, inteleg ca pe PFA nu mai trebuie sa mai platesc nimic, indiferend daca angajatorul este principalul (daca nu chiar singurul) client al PFA-ului?
Ma gandesc ca peste un anumit un nivel al venitului PFA-ului s-ar putea sa fie mai avantajos sa se plateasca numai contributiile pe cartea de munca.....Sau nu am inteles eu bine cum sta treaba?

Va multumesc
Nu iesi mai bine ca angajat + PFA! Angajat + PFA platesti la salar toate contributiile, pe venitul de pe PFA platesti 16% + 5.5% sanatate OBLIGATORIU.
Daca esti doar PFA platesti 16% impozit, 5.5% sanatate, 31.3% la casa de pensii din VENITUL ASIGURAT ALES DE TINE. Eu am venitul asigurat 318 RON / Luna, platesc 100 RON la pensii.
Pentru PFA-uri se revine la ce era inainte de OUG 58, ce am spus mai sus e ce era inainte, 31.3% din cat vrei tu la casa de pensii, 16% impozit, 5.5% sanatate.

#3 ionutlatcan

Nou

• Members
  • Pip
  • 7 Postari:

Postat 21 September 2010 - 09:48 AM

In aceeasi situatie sunt si eu. Diferenta este ca eu sunt angajat si as fi vrut sa stiu sigur daca in afara de contributiile platite de unitate ca angajat va trebui sa mai platesc doar cei 16% impozit pe venit si cei 5,5% sanatate.

Aceasta postare a fost editata de ionutlatcan: 21 September 2010 - 09:48 AM

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL