Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
declaratia 112 / 2011 - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 8

Salt la continut

declaratia 112 / 2011

747 replies to this topic

#141 ec_alin

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 37 Postari:
  • Interests:contabilitate

Postat 08 February 2011 - 02:51 PM

Vezi postareacarolina3, la Feb 8 2011, 01:51 PM, a spus:

Vezi postareagramaco, la Feb 8 2011, 01:50 PM, a spus:

Ordonanta 117/2010
Art. IX
Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 158/2005 ….. se modifica:
La articolul 38, alineatul (2) se modifică și va avea următorul cuprins:
"(2) Sumele reprezentând indemnizații plătite de către angajatori asiguraților, care depășesc suma contribuțiilor datorate de aceștia în luna respectivă, se recuperează din bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate din creditele bugetare prevăzute cu această destinație, în condițiile reglementate prin normele de aplicare a prezentei ordonanțe de urgență. Aceste sume nu pot fi recuperate din sumele constituite reprezentând contribuții de asigurări sociale de sănătate."

inseamna ca sumele ramase de recuperat raman pierdute? pentru ca la Casa de sanatate nu se primesc cereri de restituire decat pentru ultimele 90 zile. ...
ec_alin

#142 Dana42

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:

Postat 08 February 2011 - 03:58 PM

Citeaza

gramaco : Dana , era cu ochii in doua topicuri si in ala cu ciocolata si in ala cu imp pe profit? asa se explica deruta mirelei
:smile: iar te-ai "scos" , lasa, lasa ca o sa vrei tu timbrele mele , ajunge "criza " si la ele :thumbup: .

Aceasta postare a fost editata de Dana42: 08 February 2011 - 03:58 PM

Dana

#143 gasil

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 133 Postari:

Postat 08 February 2011 - 08:40 PM

Vezi postarearemus2009, la Feb 8 2011, 01:26 PM, a spus:

Eu am introdus datele pe PDF din 07.02 si iata ce am obtinut:
La o firma am introdus 2 angajati,am completat toate datele si am primit raspunsul "fisier sau pdf validat cu succes. s-a creat fisierul dec.unica.xml" dar nu stiu unde s-o fi creat ca la mine in calculator nu exista!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
La o alta firma am introdus unicul angajat si toate celelalte date si la validare imi apare "vizualitati fisierul de erori atasat" dar nici asta nu e atasat nicaieri deci nu pot vedea ce greseli am.
Legat de aceasta a doua firma vreau sa va intreb: este salariat cu 1/2 ore zilnic, adica nr de ore lucrate in ianuarie 10, 5 h. Cum introduc tip contract si nr de ore lucrate? Ca posibil aici sa am erorile pe care PDF-ul asta inteligent nu mi le arata.
Daca activati agrafa din stanga jos a pdf.ului o sa gasiti si erorile si documentul salvat .Ulterior trebuie sa redenumiti pdf.ul de forma D112_cod fiscal_anul_luna.pdf si sa-l salvati intr-un director de unde sa-l puteti activa luna urmatoare .

#144 remus2009

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 40 Postari:

Postat 08 February 2011 - 09:22 PM

Vezi postareagasil, la Feb 8 2011, 10:40 PM, a spus:

Vezi postarearemus2009, la Feb 8 2011, 01:26 PM, a spus:

Eu am introdus datele pe PDF din 07.02 si iata ce am obtinut:
La o firma am introdus 2 angajati,am completat toate datele si am primit raspunsul "fisier sau pdf validat cu succes. s-a creat fisierul dec.unica.xml" dar nu stiu unde s-o fi creat ca la mine in calculator nu exista!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
La o alta firma am introdus unicul angajat si toate celelalte date si la validare imi apare "vizualitati fisierul de erori atasat" dar nici asta nu e atasat nicaieri deci nu pot vedea ce greseli am.
Legat de aceasta a doua firma vreau sa va intreb: este salariat cu 1/2 ore zilnic, adica nr de ore lucrate in ianuarie 10, 5 h. Cum introduc tip contract si nr de ore lucrate? Ca posibil aici sa am erorile pe care PDF-ul asta inteligent nu mi le arata.
Daca activati agrafa din stanga jos a pdf.ului o sa gasiti si erorile si documentul salvat .Ulterior trebuie sa redenumiti pdf.ul de forma D112_cod fiscal_anul_luna.pdf si sa-l salvati intr-un director de unde sa-l puteti activa luna urmatoare .

Sa ai sanatate c-ai avut mila de un chior ca mine. Daca vreti sa va destindeti,va povestesc ce am patit: am citit de dimineata povestea cu agrafa si m-am uitat dupa ea pana cand m-am enervat si am scris pe topic, dar eu m-am uitat doar pe documentul in sine si nu la bara din stanga. Frate, parca ce era daca imi mutam ochii cativa milimetri (bine ca nici nu am avut situatii pana acum). Nuuuu, eu am pipernicit toate paginile si culmea cu insistenta pe partea dreapta si nu stanga. :thumbup:

#145 Vitezistu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 74 Postari:

Postat 08 February 2011 - 09:24 PM

Pe siteul ANAF a aparut documentul cu Erori Frecvente -> http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/declu...i_frecvente.pdf

#146 remus2009

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 40 Postari:

Postat 08 February 2011 - 09:29 PM

Cat despre povestea cu angajatul cu 1/2 ora zilnic, nu ma lamureste raspunsul de la Anaf "procedati asa cum ati facut-o pana acum" pentru ca nu se potriveste. Din raspunsul lor inteleg ca ar trebui sa vad cate ore a lucrat in luna si sa impart la 8ore (ca si cum ar avea norma intreaga) si sa obtin un anumit numar de zile cu norma de 8 ore, ori asta nu se intampla pana acum. De ex, la pensii bifam casuta numita "mai putin de 1 ora". La sanatate nu precizam nimic, iar la somaj imi cerea numar ore norma pe luna si numar ore lucrate si suspendate. Deci nu e ca "pana acum"

#147 michi dtru

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 276 Postari:

Postat 08 February 2011 - 09:49 PM

Vezi postareamlc, la Feb 7 2011, 03:55 PM, a spus:

Exista posibilitatea preluarii datelor D112 intr-o versiune mai noua... :thumbup:

Am si eu aceeasi problema!
Am terminat D112_07022011, validata, cu xml.... si am constatat ca deja exista D112_08022011!!!!!

Exista posibilitatea preluarii datelor in versiunile ulterioare? Eu nu mi-am dat seama cum :smile: ...
mdtru

#148 gramaco

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 266 Postari:

Postat 08 February 2011 - 09:51 PM

stai linistit ...ca maine o sa ai D_112_09022011 :thumbup:

#149 JustJohnDoe

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 42 Postari:

Postat 08 February 2011 - 10:10 PM

Vezi postareamichi dtru, la Feb 8 2011, 09:49 PM, a spus:

Vezi postareamlc, la Feb 7 2011, 03:55 PM, a spus:

Exista posibilitatea preluarii datelor D112 intr-o versiune mai noua... :thumbup:

Am si eu aceeasi problema!
Am terminat D112_07022011, validata, cu xml.... si am constatat ca deja exista D112_08022011!!!!!

Exista posibilitatea preluarii datelor in versiunile ulterioare? Eu nu mi-am dat seama cum :smile: ...

Din pdf-ul vechi tool export data si in pdf-ul nou tool import data.

#150 fboji

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1114 Postari:

Postat 08 February 2011 - 11:28 PM

Vezi postareaJustJohnDoe, la Feb 8 2011, 08:10 PM, a spus:

Oof... si acu spui? Am intrebat chestia asta inca din prima pagina :thumbup:
Daca ti se pare simplu ce ai de facut... inseamna ca nu cunosti toate amanuntele Imagine postata

#151 michi dtru

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 276 Postari:

Postat 09 February 2011 - 08:55 AM

Vezi postareafboji, la Feb 8 2011, 11:28 PM, a spus:

Vezi postareaJustJohnDoe, la Feb 8 2011, 08:10 PM, a spus:

Oof... si acu spui? Am intrebat chestia asta inca din prima pagina :thumbup:

Mii de multumiri!!
mdtru

#152 Brigante

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 270 Postari:

Postat 09 February 2011 - 09:50 AM

Eu l-am gasit in:
Document-->Forms-->Export Data

E, oricum, o mare usurare.

Aceasta postare a fost editata de Brigante: 09 February 2011 - 09:52 AM

#153 aNgelica pop

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 716 Postari:
  • Interests:temei legal

Postat 09 February 2011 - 10:12 AM

Am innebunit eu????Folosesc metoda de Generare Automata" prin programe proprii a fisierului XML, validarea si semnarea declarației folosind Soft-ul J (tehnologie JAVA) deoarece dispun de sisteme informatice pentru gestiunea resurselor umane și salarizare.PDF -ul creat preia doar informatiile de plata,(aceea ce se vede si in listare.)
Nu consider ca eu economistul trebuie sa semnez de conformitate si corectitudine pentru date pe care nu le vad.,si aici ma refer la listele cu salariatii.In alta ordine de idei ,nu consider ca eu economistul trebuie sa am cunostinte de programare !Sau cum vad datele cu salariatii?? banuiesc ca e necesar sa deschid acel XML si sa imi caut datele acolo.Cum comentati ?Voi ce parere aveti dragilor?
"o vorba BUNA ,nu costa!
un zambet ,nici atat!"

#154 radu_o

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 267 Postari:

Postat 09 February 2011 - 10:50 AM

Vezi postareaaNgelica pop, la Feb 9 2011, 10:12 AM, a spus:

Am innebunit eu????Folosesc metoda de Generare Automata" prin programe proprii a fisierului XML, validarea si semnarea declarației folosind Soft-ul J (tehnologie JAVA) deoarece dispun de sisteme informatice pentru gestiunea resurselor umane și salarizare.PDF -ul creat preia doar informatiile de plata,(aceea ce se vede si in listare.)
Nu consider ca eu economistul trebuie sa semnez de conformitate si corectitudine pentru date pe care nu le vad.,si aici ma refer la listele cu salariatii.In alta ordine de idei ,nu consider ca eu economistul trebuie sa am cunostinte de programare !Sau cum vad datele cu salariatii?? banuiesc ca e necesar sa deschid acel XML si sa imi caut datele acolo.Cum comentati ?Voi ce parere aveti dragilor?
Aveti toate procedurile si aplicatiile necesare aici: http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/declu...aratiaunica.htm
Sau importati fisierul *.xml in D112.pdf.
radu_o

#155 aNgelica pop

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 716 Postari:
  • Interests:temei legal

Postat 09 February 2011 - 11:20 AM

Vezi postarearadu_o, la Feb 9 2011, 08:50 AM, a spus:

Aveti toate procedurile si aplicatiile necesare aici: http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/declu...aratiaunica.htm
Sau importati fisierul *.xml in D112.pdf.

chiar crezi ca nu le-am citit?deci cum listez anexele toate?
"o vorba BUNA ,nu costa!
un zambet ,nici atat!"

#156 radu_o

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 267 Postari:

Postat 09 February 2011 - 12:14 PM

...!Sau cum vad datele cu salariatii?? banuiesc ca e necesar sa deschid acel XML si sa imi caut datele acolo.Cum comentati ?Voi ce parere aveti dragilor?
1.Deschideti fisierul D112 tip pdf
2.Deschideti din bara de sus Document/Forms/Import
3.Alegeti fisierul xml generat de programul de salarii
4.Verificati anexele cu statul
5.Listati anexele.
Succes.
radu_o

#157 fboji

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1114 Postari:

Postat 09 February 2011 - 12:15 PM

Pai pdf-u' creat nu poate prelua toate informatiile, de ce le preia numai cele de plata? Asta ar fi treaba softistului...
Daca ti se pare simplu ce ai de facut... inseamna ca nu cunosti toate amanuntele Imagine postata

#158 DENISA GRIGORITA

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 641 Postari:
  • Interests:INFORMARE

Postat 09 February 2011 - 12:16 PM

Raspuns: Declaratia depusa in format electronic la organul fiscal este insotita de Anexa1 in format hartie , smnat si stampilat .
http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/declu...i_frecvente.pdf

Aceasta postare a fost editata de DENISA GRIGORITA: 09 February 2011 - 12:18 PM

%%%

#159 fboji

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1114 Postari:

Postat 09 February 2011 - 12:27 PM

Vezi postareaDENISA GRIGORITA, la Feb 9 2011, 11:16 AM, a spus:

Raspuns: Declaratia depusa in format electronic la organul fiscal este insotita de Anexa1 in format hartie , smnat si stampilat .
http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/declu...i_frecvente.pdf
Apropo de ce? Cred ca aNngelica se referea la faptul ca semneaza digital un xml pe care nu il vede explicit, nu ca semneaza o hartie.

#160 Elena Pana

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 279 Postari:

Postat 09 February 2011 - 12:32 PM

:thumbup: :smile:
Of, doamne! Am inebunit cu totii zilele astea.
Parca suntem personajele din "Fara cap si fara coada" a lui Mihai Gainusa. Apropo, va recomand cu caldura sa o cititi. Doamne...cat adevar descrie baiatul asta acolo!
elenacca

Similar Topics Collapse

42 useri citesc topicul

0 membri, 42 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL