Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
monografie clienti - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

- - - - -

monografie clienti

2 replies to this topic

#1 nicodor

Nou

• Members
  • Pip
  • 3 Postari:
  • Interests:contabilitate,legislatie

Postat 28 March 2011 - 02:42 PM

inreg contabila este 5121(analitic pt.cont pos)=411(analitic)
apoi 5121(cont curent)=5121(analitic pos);
Atentie,trebuie verificat daca toate incasarile pos (pe zile) se transfera integral in 5121 cont curent.
La emiterea facturii 411=% 704;4427;
Alte probleme nu sunt.Nu trebuie emisa chitanta la sumele incasate prin pos.Ele se regasesc in extrasul de cont (pos).
Ar mai fi o problema,de ex daca clientul este persoana juridica ( si factura este emisa pe persoana juridica) si se trezeste administratorul,care este persoana fizica sa plateasca din cardul personal,atunci nu vor mai coincide clientii,si trebuie cautat dupa suma,nr,fact,etc).
Sper ca am fost destul de explicita.O zi buna.
nicodor

#2 aurelutza

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 06 April 2011 - 02:13 PM

Vezi postareanicodor, la Mar 28 2011, 04:42 PM, a spus:

inreg contabila este 5121(analitic pt.cont pos)=411(analitic)
apoi 5121(cont curent)=5121(analitic pos);
Atentie,trebuie verificat daca toate incasarile pos (pe zile) se transfera integral in 5121 cont curent.
La emiterea facturii 411=% 704;4427;
Alte probleme nu sunt.Nu trebuie emisa chitanta la sumele incasate prin pos.Ele se regasesc in extrasul de cont (pos).
Ar mai fi o problema,de ex daca clientul este persoana juridica ( si factura este emisa pe persoana juridica) si se trezeste administratorul,care este persoana fizica sa plateasca din cardul personal,atunci nu vor mai coincide clientii,si trebuie cautat dupa suma,nr,fact,etc).
Sper ca am fost destul de explicita.O zi buna.
As vrea si eu sa pun o intrebare legata de operatiuni cu cardul, si anume:vreau sa stiu daca ceea ce fac eu este corect din punct de vedere contabil.
In cadrul unui restaurant ,sunt incasari care se fac cu cardul de la diferiti clienti persoane fizice,carora eu le emit o factura pe numele lor si in locul CUI-lui trec CNP-ul, facand:
411 %
707
44270
in clipa cind imi intra banii in cont
5121 -411
Intrebare:exista si o alta posibilitate de a contabiliza acesta vinzare? o parte dintre clienti se simt "deranjati"ca le cerem CNP-ul sa le facem factura ca lor nu le trebuie

#3 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
  • Interests:gradinarit..de apartament, deocamdata
    calatorii

Postat 06 April 2011 - 09:53 PM

nu lucrez in domeniu, dar nu inteleg de ce iti trebuie cnp? sincer si pe mine m-ar deranja sa mananc la restaurant si cand achit sa fiu intrebata de cnp...
Gandeste la fel ca la magazine, daca achiti cu cardul la casa, iti cere cineva cnp??!
Tu trebuie sa ai casa de marcat fiscala, eliberezi bon fiscal, achita omul cu card-ul si numai daca ii trebuie iti solicita factura pe care esti obligata sa i-o dai, abia atunci ai nevoie de cnp.
Inreg contabile 461=704, 707, 4427 pt bonurile de casa, 5121=461 pt incasare

Aceasta postare a fost editata de mihaela_cva: 06 April 2011 - 09:54 PM

Similar Topics Collapse

1 useri citesc topicul

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL