Am trimis furnizorului solicitare de emitere factura de avans, solicitare de expediere marfa, toate cu confirmare de primire... au primit scrisorile, dar nu au facut nimic pentru stingerea cazului. Am apelat la firma de recuperare creante cu care lucram si au incercat si ei sa rezolve cazul, dar nu s-a reusit nimic si ni s-a propus darea in judecata. Avand in vedere ca suma de litigiu este mica, 1100 lei, nu are niciun sens sa ma plimb prin tribunale, asadar firma de recuperare a inchis dosarul.
De la Reg. Com. am aflat ca furnizorul inca functioneaza, dar s-a mutat in alta localitate, adica este rea vointa din partea furnizorului. Vreau sa scot din evidentele contabile aceasta suma pe baza documentelor de instiintare trimise catre furnizor.
Am citit (Cod Fiscal art.155, art.1) ca ar fi trebuit sa fac autofacturare in cel mult 15 zile din luna urmatoare platii avansului, iar prin autofactura sa deduc TVA-ul aferent platii avansului, dar nu am facut pentru ca furnizorul a tot zis ca ne trimite marfa, ca inchide si nu am rezolvat nimic. De asemeni, furnizorul trebuia ca cel tarziu pe data de 15 a lunii urmatoare primirii avansului, sa ne intocmeasca factura de avans sau factura finala si nu a facut asta. Cum sa procedez?
Multumesc.