Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
INCADRARE VENITURI - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

INCADRARE VENITURI

4 replies to this topic

#1 nicoroxx

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 18 Postari:

Postat 22 August 2011 - 04:39 PM

Buna ziua,

Va rog am o problema poate ma ajutati sa o rezolv.

O firma care nu are in obiectul de activitate comert a achizitionat bunuri, unele cu valoare mai mica si altele mai mare de 1800 lei, pe care le-a vandut in aceeasi luna. Acele bunuri corespund obiectului de activitate.
Va rog sa imi spuneti daca pot sa incadrez la vanzari mijloace fixe si obiecte de inventar sau la vanzari marfuri.

Multumesc foarte mult pentru raspunsuri.

#2 Dana42

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:

Postat 22 August 2011 - 09:16 PM

Vorbim despre toate obiectele de activitate ale firmei, nu? Inteleg ca nu te referi doar la obiectul principal de activitate.
Daca nu are comert deloc, le achizitionati ca si imobilizari corporale sau obiecte de inventar, in functie de incadrarea legala si le vindeti tot asa.
Cum au fost receptionate si in ce scop? Banuiesc ca nu au fost vandute populatiei...

Aceasta postare a fost editata de Dana42: 22 August 2011 - 09:18 PM

Dana

#3 nicoroxx

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 18 Postari:

Postat 22 August 2011 - 09:27 PM

Nu are deloc comert. Au fost cumparate pentru a fi vandute imediat altei firme. A fost o intermediere.
Are voie sa fie o diferenta de la cursul valutar intre pretul de achizitie si cel de vanzare?

Multumesc foarte mult pentru raspuns

#4 mirela 0702

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 920 Postari:

Postat 23 August 2011 - 09:07 AM

Daca firma nu are ca obiect de activitate comert, deloc, atunci nu avea voie sa faca aceasta intermediere. Daca a facut-o, asa cum zicea si d-na Dana, bunurile trebuie tratate ca imobilizari si obiecte de inventar.

In ceea ce priveste diferenta de curs, acum nu mai stiu cum e cu facturarea in valuta, in sensul ca inainte nu se putea factura in valuta decat daca un asociat era strain sau daca se factura unui strain...dar probabil ca eu as factura in lei.

#5 nicoroxx

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 18 Postari:

Postat 23 August 2011 - 10:02 AM

Factura este facuta in lei, numai ca s-a facturat mai departe la cursul din ziua respectiva. Din aceasta cauza este o diferenta nu prea mare intre pretul de achizitie si cel de vanzare. Cred ca nu este vreo problema.

Multumesc foarte mult

Similar Topics Collapse

4 useri citesc topicul

0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL