Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Contabilitate primara - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

Contabilitate primara

2 replies to this topic

#1 codrina.ama

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 5 Postari:

Postat 09 September 2011 - 05:37 AM

Buna dimineata,
Am nevoie de cateva indrumari si nu am gasit un topic adecvvat, astfel incat am creat unul nou. Deci : lucrez intr-o firma cu obiect de activitate comercializare plante; din data de 16 ale acestei luni, voi prelua contabilitatea primara. Nu stiu nimic din ce s-a facut pana acum. Va rog sa-mi povestiti cum ar trebui sa fac preluarea: sa preiau pe balanta lunii iulie (ca august se inchide abia pe 25), sau , pur si simplu, ma asez la masa si lucrez mai departe ? Mentionez ca eu nu preiau nici o gestiune, ci pur si simplu voi efectua operatiunile de evidenta primara. Mai trebuie sa va spun ca nu sunt de profesie contabil, am facut curs de contabilitate, dar nu am practica in domeniu. Va multumesc si va rog sa fiti ingaduitori cu mine - viata te pune in diferite situatii si trebuie sa te straduiesti sa faci fata onorabil.

#2 nopris

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1575 Postari:
  • Interests:A invata mai mult unii de la altii si a deveni mai priceputi si mai buni.

Postat 09 September 2011 - 03:35 PM

Contabilitatea primara presupune introducerea in calculator a documentelor primare ale lunii curente (neinchise).
Dar nu trebuie sa fiti rupt de cel ce face balanta si inchiderile lunare, de responsabilul cu contabilitatea.
Vedeti cine raspunde de contabilitate (dupa functie sau contract sau fisa-postului sau adresa de numire).
Vedeti ce zice ca ar trebui sa faceti, cum cand, unde.
In nici un caz nu va asumati raspunderi cu privire la inchideri de luna, balanta de verificare, bilant, declaratii fiscale.
Daca va impune seful sa faceti asa ceva, atunci faceti pe raspunderea lui (in caz ca stiti ce aveti de facut).

Drumul catre fericire nu se afla in a face ceea ce iti place, ci in a-ti place ceea ce trebuie sa faci! (Sai Baba)

#3 codrina.ama

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 5 Postari:

Postat 10 September 2011 - 05:48 AM

Vezi postareanopris, la 09 September 2011 - 03:35 PM, a spus:

Contabilitatea primara presupune introducerea in calculator a documentelor primare ale lunii curente (neinchise).
Dar nu trebuie sa fiti rupt de cel ce face balanta si inchiderile lunare, de responsabilul cu contabilitatea.
Vedeti cine raspunde de contabilitate (dupa functie sau contract sau fisa-postului sau adresa de numire).
Vedeti ce zice ca ar trebui sa faceti, cum cand, unde.
In nici un caz nu va asumati raspunderi cu privire la inchideri de luna, balanta de verificare, bilant, declaratii fiscale.
Daca va impune seful sa faceti asa ceva, atunci faceti pe raspunderea lui (in caz ca stiti ce aveti de facut).
Va multumesc mult pentru raspuns. Intre timp mi s-au spus cam aceleasi lucruri pe care si Dvs mi le-ati spus. Am aflat ca voi lucra sub indrumarea directa a celui care tine evidenta contabila a firmei. Dar, inca o data, va multumesc pentru promptitudine si amabilitate.

Similar Topics Collapse

1 useri citesc topicul

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL