Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
vanzare masina de pe pfa pe pf - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

vanzare masina de pe pfa pe pf

5 replies to this topic

#1 kissily

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 20 Postari:

Postat 02 August 2012 - 02:27 PM

buna,

la ce valoare se face vanzarea unui autoturism amortizat cam jumatate din perioada de viata: la valoarea ramasa sau la valoarea de piata? Am intrebat la Adm Finantelor si mi-au zis ca la val de piata - care e mai mare decat valoarea ramasa si nu vreau sa platesc impozit mai mult decat trebuie....

Si cine stabileste valoarea de piata? rebuie sa apelez la o comisie de evaluare?

multumesc!

#2 Dana42

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:

Postat 02 August 2012 - 07:16 PM

La valoarea de piata. Cel mai sigur este sa ai la baza un raport de evaluare facut de un evaluator autorizat, nu te costa prea mult si "dormi" linistit/a.

Dana

#3 kissily

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 20 Postari:

Postat 06 August 2012 - 10:29 AM

multumesc de raspuns...

vroiam sa inchid pfa-ul si sa vand masina de pe pfa pe pf dar mai bine o suspend si mai astept sa scada valoarea masinii..

#4 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 06 August 2012 - 03:52 PM

vezi ca daca suspenzi activitatea nu mai poti utiliza amortizarea pt. scaderea valorii ramase fiindca de vreme ce nu mai folosesti auto pt a obtine venituri pe PFA nu mai poti inreg. nici amortizarea lunara a acestuia.

prin urmare, scaderea poate fi doar la val. de piata.

:smile:

#5 kissily

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 20 Postari:

Postat 06 August 2012 - 09:40 PM

da, am uitat sa mentionez ca activitate nu mai am de 3 ani, deci nici venituri si prin urmare nici amortizare n-am mai inregistrat. Astept sa-i scada valoarea de piata...

#6 mihaci

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 493 Postari:

Postat 12 November 2012 - 10:53 AM

Buna ziua, in situatia in care un autoturism este complet amortizat din martie 2011, la ce valoare trebuie vandut de PFA unei persoane fizice? Tot la valoarea de piata sau se poate si la o valoare mai mica? Multumesc.

Similar Topics Collapse

6 useri citesc topicul

0 membri, 6 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL