Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
monografie novatie credit bancar t.lung - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

* * * * * 1 Voturi

monografie novatie credit bancar t.lung

credite bancare
4 replies to this topic

#1 verrona

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 77 Postari:

Postat 08 August 2012 - 12:50 PM

Buna ziua,
am marea rugaminte sa ma ajutati cu o monografie pentru un contract de novatie credit bancar pe termen lung, respectiv:
societatea A detine un credit bancar in suma de 60.000 euro pe 10 ani la banca X , credit din care mai are de plata 40.000 eur aflandu-se in al 4-lea an de rambursare. Banca incheie un contract de novatie pentru soldul de 40.000 euro cu societatea B . As dori sa-mi spuneti care sunt inregistrarile pt.societatea A si cele pt.societatea B.
mii de multumiri.

#2 verrona

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 77 Postari:

Postat 16 August 2012 - 11:00 AM

chiar nimeni-nimeni nu se-ncumeta ???? :wacko:

#3 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 16 August 2012 - 12:21 PM

Vezi postareaverrona, la 08 August 2012 - 12:50 PM, a spus:

am marea rugaminte sa ma ajutati cu o monografie pentru un contract de novatie credit bancar pe termen lung,

VAR. I : folosim ct. 167 "Imprumuturi pe termen lung"

1) la societatea cesionara inreg. este : 167.analitic credit initial) = 167.analitic noul creditor

2) pt. societatea care preia datoria, in situatia in care se achita datoria initiala catre primul creditor, inregistrarea este : 267 "Alte creante imobilizate" = 5121 "Conturi la banci in lei".
...................................................................................................

VAR II : folosim ct. 1622 "Credite bancare pe termen lung nerambursate la scadenta"

1) la societatea care cedeaza creditul
581 = 1622.analitic banca cesionara .................... cu - (minus) suma totala credit
581 = 1622.analitic. societate care preia creditul ... cu + (plus) suma preluata / neachitata la scadenta.

2) la societatea care preia creditul se naste o creanta (prin achitarea sumei cedate) :

267 = 5121

..................................................................................

observatii :

* folosind stornarea si inreg. pe alt analitic al ct. 1622 (sau al ct. 167 ) NU se denatureaza rulajele ct. respective, mai ales ca prin cesiune nu se schimba decat persoana juridica ce are dreptul sa solicite rambursarea; prin urmare, nu este nevoie nici o alta inregistrare contabila in plus.

* daca valorile de decontare nu sunt egale cu valorile nominale, dif. sunt considerate venituri sau cheltuieli si vor fi inregistrate in conturile 658 "Alte cheltuieli din exploatare" sau 758 "Alte venituri din exploatare".

:smile:

#4 verrona

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 77 Postari:

Postat 20 August 2012 - 10:32 AM

multumesc mult, Otilia, am tot mestecat problema si varianta II expusa de tine imi surade mai tare ... inca odata multumesc.
o zi cat mai usoara !
Verrona

#5 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 20 August 2012 - 12:38 PM

cu drag !

O zi usoara si tie ! :smile:

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul