- punct de lucru al srl cu 2 angajati, ambii full time
angajatorul si angajatul: in stilul romanesc arhicunoscut ne-a propus trecerea de la full time la part time (4h/zi), iar ca masura complementara marirea salariului (+25%). am acceptat :)
Alternativele nu sunau deloc roz: ramanarea la 8h si scaderea salariului (-25%) sau din 2 angajati ramanea 1 si ala nu eram eu...
presupun ca va trece in acte salarul minim pe economie, si de acum vin intrebarile mele...
- ma afecteaza cumva in relatia cu sistemul sanitar de stat? (oricum plateam din buzunarul propriu orice investigatie sau tratament... gratuite erau doar consultatiile la medicul de familie... insa ma gandesc doamne fereste de chestii grave cu spitalizari etc)
- fondul de pensii: oricum nu se stie ce vremuri or sa mai vina, nu ma bazez pe el... insa... am inteles ca 2 ani vechime vor insemna 1 sau ceva de genul asta; de ceva timp voiam sa imi fac si o pensie facultativa si sa platesc lunar 50-100 de lei in contul ala iar acum am si imboldul necesar sa trec de la intentii la fapte.
- fondul de somaj: hahaha in 7 ani n-am beneficiat nici 1 leu si oricum nu sunt genul sa astept pomana de la stat 300 de lei, deci e in afara discutiei.
Ideea e ca nu voi iesi la pensie de aici :) Insa pe termen scurt/mediu exista alte pericole? Trebuie sa fiu atent la alte lucruri?
Multumesc!