Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
CIM cu timp partial - contributii sociale si deduceri - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

CIM cu timp partial - contributii sociale si deduceri

4 replies to this topic

#1 alexhh

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 03 January 2012 - 10:19 PM

Salut si un an nou mai bun decat precedentul!

- punct de lucru al srl cu 2 angajati, ambii full time
angajatorul si angajatul: in stilul romanesc arhicunoscut ne-a propus trecerea de la full time la part time (4h/zi), iar ca masura complementara marirea salariului (+25%). am acceptat :)
Alternativele nu sunau deloc roz: ramanarea la 8h si scaderea salariului (-25%) sau din 2 angajati ramanea 1 si ala nu eram eu...

presupun ca va trece in acte salarul minim pe economie, si de acum vin intrebarile mele...
- ma afecteaza cumva in relatia cu sistemul sanitar de stat? (oricum plateam din buzunarul propriu orice investigatie sau tratament... gratuite erau doar consultatiile la medicul de familie... insa ma gandesc doamne fereste de chestii grave cu spitalizari etc)
- fondul de pensii: oricum nu se stie ce vremuri or sa mai vina, nu ma bazez pe el... insa... am inteles ca 2 ani vechime vor insemna 1 sau ceva de genul asta; de ceva timp voiam sa imi fac si o pensie facultativa si sa platesc lunar 50-100 de lei in contul ala iar acum am si imboldul necesar sa trec de la intentii la fapte.
- fondul de somaj: hahaha in 7 ani n-am beneficiat nici 1 leu si oricum nu sunt genul sa astept pomana de la stat 300 de lei, deci e in afara discutiei.

Ideea e ca nu voi iesi la pensie de aici :) Insa pe termen scurt/mediu exista alte pericole? Trebuie sa fiu atent la alte lucruri?

Multumesc!

#2 Dana42

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:

Postat 07 January 2012 - 12:39 AM

"alexhh: Salut si un an nou mai bun decat precedentul!"

Multumim!!! La fel si tie ...si sa speram ca vom avea cu totii avea un an mai bunnnnnnn, poate se intampla un miracol :smile: .

1. Cu sist. sanitar se prefigureaza anumite schimbari, eu nu m-am informat inca, totusi bine ar fi sa ai asigurata contributia la sal. min. de 700 lei.
2. La somaj trebuie sa ai stagiu de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni, daca ai 4 ore/zi faci un an in 2 ani de lucru.
3. La pensie conteaza doar contributia ta din salar, nu te afecteaza ct. cu timp partial, salariatii angajati cu timp partial au aceleasi drepturi cu cei angajati cu norma intreaga (Codul Muncii-art.106-sper ca nu am gresit nr. articolului).
Oare cine mai poate spera la o pensie decenta de la statul roman :huh: ? Si nu stiu daca in RO putem avea incredere si in soc. private de asigurare...

Aceasta postare a fost editata de Dana42: 07 January 2012 - 12:39 AM

Dana

#3 valliada

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 19 January 2012 - 11:01 AM

am si eu o nelamurire. sunt angajat ca sofer de taxi,stiu ca nu e un job cu care sa ma mandresc ,am un CMI de 8ore,dar de doua luni cei din conducerea firmei au schimbat putin lucrurile au venit cu un pontaj sa -l semnez in care nu mai regaseam cele 8 ore si ceva mai putin, adica zile cu 3 ore,5-6ore...i-am intrebat de ce asa ,raspunsul lor nu prea m-au lamurit..din raportul scos din casa de marcat reiese si timpul efectiv muncit si pe acesta il ia de bun ,deci si salariu se calculeaza dupa orele calculate din raport sau in functie de bani incasati(scazand si incasarile cel putin 35%)

#4 pitigusa

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 5 Postari:

Postat 02 August 2012 - 02:48 PM

buna ziua,
as dori o lamurire
la al doilea CIM, care este cu timp partial, se platesc toate contributiile mai putin deducerea personala si impozit pe salar?
multumesc

#5 Dana42

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:

Postat 02 August 2012 - 07:13 PM

1. Deducerea personala se acorda doar la functia de baza, daca functia de baza este declarata la primul loc de munca, la cel de-al doilea NU se mai acorda.
2. Se calculeaza si platesc toate contributiile la buget INCLUSIV impozitul pe salar.

Dana

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL