Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
monografie editura reviste lunare - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

- - - - -

monografie editura reviste lunare

monografie editura reviste lunare
3 replies to this topic

#1 sim32

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 17 Postari:

Postat 14 September 2012 - 04:55 PM

Am preluat o firma ce se ocupa cu editarea de reviste lunare.
Problema mea este ca factureaza lunar vanzarea revistelor catre firme de distributie, problema mea cea mare este ca banii sunt incasati la 90 de zile, dupa ce revista sta o luna pe piata se face returul si abia pe urma ( la 90 de zile ) incepe sa incaseze.
Se poate lucra cu contul 472?
Eu deja lucrez cu el pentru abonamente, dar ma gandeam sa bag toate facturile in 472 si abia dupa ce imi vin avizele de retur sa le bag in 701.
Sa lucrez cu conturile 345, 711, 301,601, si
4111 cu 472
si cand imi vine returul 472 la 701 sau 707

#2 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 18 September 2012 - 06:54 PM

vezi aici : http://www.conta.ro/...__fromsearch__1

http://www.conta.ro/...__fromsearch__1

http://www.conta.ro/...__fromsearch__1

http://www.conta.ro/...istrib-gratuit/

si poate or mai fi ... folos. fct de cautare, du-te pe pag. de start si scrie in casuta de la "search" cuvantul revista

daca, dupa lectura de la acele link-uri, mai ai nevoie de lamuriri, poti sa revii cu intrebari.

:smile:

#3 sim32

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 17 Postari:

Postat 20 September 2012 - 04:22 PM

Monografie contabila o stiam, eu zic ca este productie. Problema mea mare este ca se factureaza catre distributie foarte mult si de incasat la...90 de zile, daca se incaseaza, iar darile catre stat eu le platesc. Vroiam sa nu folosesc conturi de venituri.
Stiu ca nu se poate .... dar incercam si eu marea cu degetul.
Oricum multumesc de raspuns.

#4 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 21 September 2012 - 01:18 PM

cu drag ! :smile:

imi pare rau ca nu exista solutia pe care ti-o doresti ! nu se poate institui un ctr. cu plata in rate, dupa parerea... ca sa te ajute cu veniturile, sa le poti trece in 472.

termenul de plata la 90 zile este f mare, dar sunt sigura ca firma stie mai bine de ce l-a fixat in acest fel.
oricum, cand se accepta asa ceva, trebuie sa fie constienta ca, daca nu este platitoare de tva la trimestru ci lunara, atunci sigur va avea probleme de lichiditati. ca sa nu mai vb de chelt. obligatorii cu altele lunare (salarii, consumabile, chirii, etc ... ).
prin urmare, macar plata partii care reprezinta tva-ul ( si inca ceva in plus fata de asta) ar trebui sa se faca pana la data scadenta impusa de legiuitorul fiscal.
in locul vostru puneam plata in 3 transe lunare, in loc de plata integrala la 90. la asta mai adaugam si penalitati in cotele pe care mi le ia mie fiscul daca nu platesc darile si i le facturam distribuitorului fara discutie in caz ca imi intarzia plata; astfel imi acopeream cheltuielile mele lunare macar privind taxele si impozitele la stat + cava din celelalte chelt. curente.

o alta solutie e sa ai si ctr. cu ceilalti furnizori tot la 90 de zile, adica per. tale de incasare sa coincida cu per. de plata ca sa reduci la maxim posibil pbl. de cash-flow.

m-am facut inteleasa per total, sau am bramburit explicatia ?? :blush:

Similar Topics Collapse

3 useri citesc topicul

0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL