cu drag !
imi pare rau ca nu exista solutia pe care ti-o doresti ! nu se poate institui un ctr. cu plata in rate, dupa parerea... ca sa te ajute cu veniturile, sa le poti trece in 472.
termenul de plata la 90 zile este f mare, dar sunt sigura ca firma stie mai bine de ce l-a fixat in acest fel.
oricum, cand se accepta asa ceva, trebuie sa fie constienta ca, daca nu este platitoare de tva la trimestru ci lunara, atunci sigur va avea probleme de lichiditati. ca sa nu mai vb de chelt. obligatorii cu altele lunare (salarii, consumabile, chirii, etc ... ).
prin urmare, macar plata partii care reprezinta tva-ul ( si inca ceva in plus fata de asta) ar trebui sa se faca pana la data scadenta impusa de legiuitorul fiscal.
in locul vostru puneam plata in 3 transe lunare, in loc de plata integrala la 90. la asta mai adaugam si penalitati in cotele pe care mi le ia mie fiscul daca nu platesc darile si i le facturam distribuitorului fara discutie in caz ca imi intarzia plata; astfel imi acopeream cheltuielile mele lunare macar privind taxele si impozitele la stat + cava din celelalte chelt. curente.
o alta solutie e sa ai si ctr. cu ceilalti furnizori tot la 90 de zile, adica per. tale de incasare sa coincida cu per. de plata ca sa reduci la maxim posibil pbl. de cash-flow.
m-am facut inteleasa per total, sau am bramburit explicatia ??