Postat 30 March 2012 - 01:23 PM
Postat 06 August 2012 - 11:13 AM
1) Un computer in valoare de 800 RON se considera a fi obiect de inventar sau mijloc fix?
2) Switch-ul si Placa Server sunt obiecte de inventar sau pot fi trecute la consumabile?
Multumesc!
Postat 06 August 2012 - 02:42 PM
- swich-ul si placa de server
* pot fi trecute direct pe chelt. ca piese de schimb / mat. nestocate / chelt de reparatii (daca inlocuiesc acele elemente)
* pot fi chelt. de modernizari ale unui computer si pot fi adaugate la val. lui de 800 lei (daca sunt piese adaugate la el, nu doar inlocuite )
Postat 07 August 2012 - 01:44 PM
va rog sa ma sfatuiti cum sa contez factura ce am primit-o astazi:(sunt mai noua in ale contabilitatii si nu vreau sa gresesc, as aca cer ajutorul, pt ca nu sunt sigura cum sa o inregistrez)
Am asa:
achizitie de:
-scaun raphael: 6 buc X 1199,17 lei (pretul include tva)
-scaun obran: 6 buc X 1199,17 lei (pretul include TVA)
-masuta cleopatra : 1 buc X 2050 lei (pretul include tva)
-masuta elysee : 1 buc X 1108,79 (pretul include tva)
-avans mobilier: -1 X 5000 lei
Si as mai avea o intrebare: s-a achizitionat pentru protocol apa, suc... cafea.. etc, dar am si o factura cu 2 pozitii: bere cu alcool-24 de doze, si bere fara alcool-24 de doze. Le pot inregistra pe protocol, macar berea fara alcool?
Aceasta postare a fost editata de nana_g: 07 August 2012 - 01:49 PM
Postat 07 August 2012 - 02:31 PM
1. esti platitoare de tva :
% = 401.analitic ............cu toata val facturii
303 ..................................cu val. fara tva
4426 ...............................cu val. tva
2. NU esti platitoare de tva :
303 = 401.analitic ........... cu toata val. facturii (FARA masuta Cleo care cu tva iti depaseste 1800 lei la val de intrare.)
214 - 404.analitic ............cu toata val. masutei Cleo (2050 lei)
b) inreg. uzurii
603 = 303 .............. cu ce ai inreg. in contul 303 , mai sus (cazul 1 sau 2)
c) inreg. amortizarii (daca e cazul) :
6811 = 2814 .......... cu amortizarea lunara calc. cf. catalogului priv. clasificarea şi duratele normale de funcţionare a mijl. fixe.
..................................................................................................
poti sa inreg. totul pe protocol, numai ca alcoolul (si tutunul) nu sunt chelt. deductibile nicicum, de asemenea si tva-ul lor este complet neded..
restul protocolului are deductibilitate limitata, cf. art. 21 cod fiscal.
Postat 07 August 2012 - 02:58 PM
Da, sunt platitoare de tva.
intrebare: amortizarea o fac pe total valoare sau pe fiecare obiect in parte, si chiar daca masuta cleo depaseste valoarea de 1800 lei?
....................................................................................
2) berea fara alcool tot nedeductibila e? eu normal le-am inregistrat pe nedeductibile, dar nu stiu sigur cum sa fac.
Postat 07 August 2012 - 03:34 PM
amortizarea o faceai numai pt masuta Cleo, insa daca esti platitoare de tva NU mai este cazul fiindca val. ei de intrare este sub pragul de 1.800 lei (adica fara tva)
amortizarea = recuperarea treptata a val. MIJL. FIXE, este o notiune specifica acestora si NU pt. ob. de inventar.
prin urmare, la ob. de inventar NU vb de amortizare ci de UZURA, iar marea diferenta fata de amortiz. este ca uzura se poate recupera intr-o singura transa, la darea in folosinta a ob. de inventar, adica poti trece pe chelt. toata val. ob. de inventar cand le-ai dat in fol.
nu uita sa faci (sau sa listezi din prg. de conta) si sa indosariezi NIR-ul aferent intrarii ob. de inventar + bonul de consum la darea fiecaruia in folosinta.
daca le dai pe toate odata, atunci poti face bon de consum colectiv si le scoti pe toate din gestiune, dar le inreg. in ct. extrabilantier 8035.
e totul clar acum ??
...............................................
berea fara alcool e deductibila fiindca n-are alcool (deci nu-i bautura alcoolica) ! doar ce are in compozitie alcool nu e deduct. deloc - nici tva-ul, nici chelt. (la fel si tutunul),
restul prod. de protocol au chelt + tva-ul deductibile, dar LIMITAT - asa cum ti-am zis.
vezi cod fiscal, art. 21, pct. 3 - chelt. cu deductibilitata limitata.
http://static.anaf.r...m#_Toc304299669
Postat 14 August 2012 - 01:29 AM
Exista posibilitatea de a inregistra unitatea centrala a unui calculator cu valoare de achizitie > 2000 ron in alta categorie decat M Fixe? Am achizitionat doar unitatea + memorie + licenta noua deoarece vechea unitate a decedat si am avut nevoie urgenta de una noua, dar am atasat la ea monitor, tastatura, mouse de la vechea unitate. Va multumesc pt. ajutor.
Postat 14 August 2012 - 10:29 AM
depinde cum ai inreg. componentele computerului, dar in general, monitorul si unitatea au cam aceeasi durata de fct., deci eu cred ca poti casa totul cu aceasta ocazie fiindca oricum banuiesc ca si-au depasit durata normala de fct.
tastatura si mouse-ul se schimba mai des decat unitatea centrala si/sau monitorul, insa aceste componente pot fi trecute direct pe chelt. nestocate atunci cand se inlocuiesc.
daca vrei sa intram mai in detaliu cu solutia pt tine, trebuie sa ne dai niste amanunte priv. modul in care ai inreg. initial acest calculator (pet total sau pe componente).
Postat 18 October 2012 - 09:48 AM
S-a achizitionat un hard disk in valoare de 1290 lei (fara TVA), care se va introduce intr-un rack de server. Fac precizarea ca nu inlocuieste o alta componenta, deci nu poate fi considerat piesa de schimb. Practic acesta creste valoarea serverului.
M-ar putea lamuri cineva cum il incadrez, ca mijloc fix sau ca obiect de inventar?
Va multumesc anticipat!
Postat 19 October 2012 - 05:32 PM
http://www.conta.ro/...izare-mijl-fix/
Similar Topics
| Topic | Forum | Deschis de | Statistici | Ultima postare | |
|---|---|---|---|---|---|
Societate care are ca obiect de activitate comercializarea lubrifiantilor auto, iar aditional cumpara obiecte de imbracaminte (geci/salopete) care sunt distribuite gratuit catre parteneri in scopuri promotionale si/sau echipament de lucru |
RO e-Tranport si RO e-Factura | Otilia Alupei |
|
|
|
Ce NU se înregistrează în contabilitate în cazul folosirii metodei inventarului intermitent pentru stocurile de materii prime și materiale |
CONTABILITATE STOCURI | Stefan55 |
|
|
|
Freelancing & PFA - Registrul Inventar |
COMERT ONLINE, FREELANCING, PAYPAL | juliafree |
|
|
|
Inventariere PFA si RJIP |
Contabilitate PFA | mihaci |
|