Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Acces stagiu expert - 2014 - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 9

Salt la continut

- - - - -

Acces stagiu expert - 2014

294 replies to this topic

#161 irina_helena

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 47 Postari:

Postat 19 September 2014 - 07:03 PM

Mersi. Dupa examen, pe care sper sa-l iau :smile:, o sa ma ocup si de partea asta.

#162 paul606

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 20 September 2014 - 11:32 PM

Salut,

Am primit ieri un mail de la CECCAR in care ne-au anuntat cu doua saptamani inainte ca au editat o noua carte pentru acces la Exp Contabili....WTF?

Este o tampenie sa scoti o carte noua asa tarziu, cand sunt neesare cateva luni bune ca sa inveti.

Are cineva idee care-i treaba cu cartea asta? Eu am sunat vineri dar suna ocupat...

#163 mihaelaecaterina

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 63 Postari:

Postat 21 September 2014 - 01:08 AM

Vezi postareapaul606, la 20 September 2014 - 11:32 PM, a spus:

Salut,

Am primit ieri un mail de la CECCAR in care ne-au anuntat cu doua saptamani inainte ca au editat o noua carte pentru acces la Exp Contabili....WTF?

Este o tampenie sa scoti o carte noua asa tarziu, cand sunt neesare cateva luni bune ca sa inveti.

Are cineva idee care-i treaba cu cartea asta? Eu am sunat vineri dar suna ocupat...

Colegu..este acelasi ghid de anul trecut,cu cateva modificari la fiscalitate;citeste mesajele de pe forum si ai sa gasesti si modificarile postate de mine.

#164 paul606

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 21 September 2014 - 08:52 AM

este vorba despre o editie revizuita a cartii din 2014.

#165 emx

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 21 September 2014 - 07:59 PM

Buna seara.
Ar putea cineva care a fost la cursuri sa ne spuna daca a precizat Domnul Profesor ceva in legatura cu subiectele la fiscalitate care se vor da la examen?
Va multumesc.

#166 irina_helena

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 47 Postari:

Postat 22 September 2014 - 07:41 PM

Mai confirma cineva ceea ce spune paul606 (aparitia unei noi carti pentru acces elaborata de CECCAR, alta decat cea aparuta cam acum 2 luni?)

#167 mihaelaecaterina

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 63 Postari:

Postat 22 September 2014 - 09:22 PM

Mai eu n-am auzit,dar nu e greu de dat un telefon si de intrebat,insa nu cred sa fie vb de cartea de acces la stagiu,poate o fi ghidul pt examenul de aptitudini.

#168 kinguci

Nou

• Members
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 24 September 2014 - 08:26 AM

In mail-ul primit sapt trecuta referitor la aparitia unei noi carti care ne ajuta la invatat pt examen stagiu, apare titlul urmator "Contabilitate financiara si de gestiune, Studii de caz si sinteze de reglementari”

#169 chirvasuta

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 8 Postari:

Postat 25 September 2014 - 07:59 PM

Cartea aparuta saptamana trecuta ( ghidul) este pt examenul de aptitudini. Cititi cu atentie.
Pentru echivalarea stagiului situatia sta cam asa : trebuie sa ai 3 ani vechime pentru a echivala 2 ani si 2 ani vechime pentru a echivala 1 an. Vechimea trebuie sa fie la o firma (SRL) membra ceccar cu avizele la zi pe post de contabil. Se va depune si un CV cu atributiile pe care le aveti in cadrul societatii.

#170 chirvasuta

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 8 Postari:

Postat 25 September 2014 - 08:05 PM

Am vazut ca cineva a scris ca pt echivalare trebuie sa ai functie de conducere. Nu se cere dacat sa ai functie de contabil si atributii de contabil. Nu se poate echivala vechimea la o societate nemembra ceccar. Se platesc doar anii de stagiu pe care ii faci, nu si pe cei echivalati ( de ex eu platesc doar un an). Astea sunt conditiile pentru Bucuresti. Imi vine cam greu sa crezut ca in alte orase sunt alte reguli, avand in vedere ca sunt aceleasi conditii, iar cererile de echivalare se aproba de Aparatul Central care e tot in Bucuresti.

#171 mihaelaecaterina

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 63 Postari:

Postat 26 September 2014 - 08:55 AM

Vezi postareachirvasuta, la 25 September 2014 - 08:05 PM, a spus:

Am vazut ca cineva a scris ca pt echivalare trebuie sa ai functie de conducere. Nu se cere dacat sa ai functie de contabil si atributii de contabil. Nu se poate echivala vechimea la o societate nemembra ceccar. Se platesc doar anii de stagiu pe care ii faci, nu si pe cei echivalati ( de ex eu platesc doar un an). Astea sunt conditiile pentru Bucuresti. Imi vine cam greu sa crezut ca in alte orase sunt alte reguli, avand in vedere ca sunt aceleasi conditii, iar cererile de echivalare se aproba de Aparatul Central care e tot in Bucuresti.

Eu personal am sunat la CECCAR Bucuresti si asta mi s-a spus..daca o persoana a lucrat intr-o firma de contabilitate pe un post de conducere (insemnand contabil sef,economist sef,director economic etc) poate fi exceptat de la stagiu 1,2 sau 3 ani,in functie de cat a lucrat; de asemenea daca a lucrat la departamentul de conta,tot pe o functie de conducere (cele mentionate anterior),dar intr-o firma nemembra CECCAR,i se poate reduce per de stagiu dar foarte putin - in acest caz,pers respectiva cu care am vb de la CECCAR, mi-a zis ca experienta intr-o firma nemembra pe o functie de conducere la departamentul de conta de vreo 20 de ani,ar reduce 1 an de stagiu.
Eu cand am vb la ceccar,mi s-a pus clar accentul pe "functie de conducere".
Multa bafta tuturor!

#172 irina_helena

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 47 Postari:

Postat 26 September 2014 - 12:55 PM

Tocmai de interpretari de acest gen imi este teama. Am gasit hotararea in care se specifica conditiile de reducere a stagiului. NU se face nici o mentiune privind exercitarea activitatii in firme membre CECCAR, ci doar desfasurarea de activitati financiar-economice.
Daca ai avut functie de conducere vehimea necesara este mai mica, intradevar. Daca cei de la CECCAR isi permit sa interpreteze in fel si chip hotararea, este destul de grav.

Incerc sa postez hotararea de care vorbeam dar nu merge... O gasiti pe site-ul CECCAR Bucuresti.

Aceasta postare a fost editata de irina_helena: 26 September 2014 - 12:52 PM

#173 irina_helena

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 47 Postari:

Postat 29 September 2014 - 03:05 PM

Pentru constanteni: locatie examen acces: lic Ovidius (langa Kaufland), ora 8-8:30.

#174 crissz

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 11 Postari:

Postat 30 September 2014 - 08:07 PM

La DREPT exemplul 22 este partial gresit:
1. Capitalul social nu poate fi mai mic de 90.000 lei la o SA; In problema scrie 10.000 lei.
2. Numarul actiunilor cu dividend prioritar NU reprezinta jumatate din capitalul social: 50 actiuni x 50 lei/actiune = 2.500 lei, adica 1/4 din 10.000 lei (desi valoarea de 10.000 lei nu este corecta)
Am gandit corect?

#175 irina_helena

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 47 Postari:

Postat 01 October 2014 - 08:15 AM

Vezi postareacrissz, la 30 September 2014 - 08:07 PM, a spus:

La DREPT exemplul 22 este partial gresit:
1. Capitalul social nu poate fi mai mic de 90.000 lei la o SA; In problema scrie 10.000 lei.
2. Numarul actiunilor cu dividend prioritar NU reprezinta jumatate din capitalul social: 50 actiuni x 50 lei/actiune = 2.500 lei, adica 1/4 din 10.000 lei (desi valoarea de 10.000 lei nu este corecta)
Am gandit corect?

Sar peste primul punct care, desi corect, nu face subiectul problemei.La pct.2: Daca societatea are emise actiuni care confera titularilor drepturi diferite, ele trebuie sa aiba aceeasi valoare. Asta inseamna prevederea din actul constitutiv privind actiunile emise nu este valabila. Trebuia ca cele 100 de actiuni sa fie emise la 100lei/act si numarul actiunilor cu dividend prioritar sa fie maxim 25 de bucati.

#176 crissz

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 11 Postari:

Postat 01 October 2014 - 09:38 AM

Asa e...m-am grabit cu interpretarea.
Aveti informatii daca in alti ani s-a dat la examen din consolidari, contabilitatea institutiilor publice si bancare?

#177 mihaelaecaterina

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 63 Postari:

Postat 01 October 2014 - 10:04 AM

Nu s-a dat

#178 Inna Miruna

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 44 Postari:

Postat 01 October 2014 - 09:30 PM

Am trecut de trei ori prin conta si tot sunt lucruri care abia acum le gasesc. La exercitiul 380 din carte, mi se pare ciudat cum restituie mijlocul de transport, adica calculeaza amortizarea ca fiind 1475 ron (11807 / 8 ani) si returnand masina dupa cinci ani anuleaza amortizare in val tot de 11807, nu trbuia sa fie 1475 x 5= 7375 ron si restul pana la 11807 sa inreg pe alte cheltuielii?

#179 Inna Miruna

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 44 Postari:

Postat 01 October 2014 - 09:44 PM

La exercitiul 383 locatorul recunoaste ca si incasare in primul an de contract doar principalul de 869 de ron, iar dobanda este recunoscuta doar din trecerea de contul de avans la venituri, adica nu trebuia recunoscut si CONT LA BANCI = Creante din contracte 1500 ron si abia apoi dobanda sa intre la venituri?Si in acest caz la recunoasterea initiala a contractului de leasing suma totala ar fi trebuit sa fie 14500ron ?

#180 mihaelaecaterina

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 63 Postari:

Postat 01 October 2014 - 09:50 PM

Greseala apare deoarece au ales gresit perioada de amortizare;alfa nu devine proprietar pt ca inapoiaza masina si in cazul asta trebuia retinuta perioada cea mai scurta (vzi la explicatia din IAS de la pg 679 sus - de la pb 379)

Nu,daca aduni doar principalul ai sa vezi ca da totalul care il ai pe creante ;)
PS: citeste explicatiile din ias care le dau la inceputul rezolvarilor

Similar Topics Collapse

Topic Forum Deschis de Statistici Ultima postare

3 useri citesc topicul

0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL