Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Acces stagiu expert - 2014 - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 11

Salt la continut

- - - - -

Acces stagiu expert - 2014

294 replies to this topic

#201 crissz

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 11 Postari:

Postat 03 October 2014 - 08:16 PM

Vezi postareairina_helena, la 03 October 2014 - 07:33 PM, a spus:

Legat de drept: lectorul pe care l-am avut la cursul de conta, care participa si la corectarea lucrarior, ne-a zis ca cei mai multi pica la conta si drept. La drept se pica pentru ca exprimarea candidatilor nu e la fel ca in lege si cei care sunt corectori, fiind profesori de specialitate (adica de drept) sunt obisnuiti cu o exprimare mai scortoasa.
Chiar daca stiam precizarea asta, nici eu nu am reusit sa memorez ad literam. Asa ca tot cu cuvintele mele o sa redau textul legii. Nici macar nu m-am stresat sa retin articolul de lege. Asta e! Un contabil trebuie sa stie unde sa caute nu sa redea texele de lege care oricum se modifica mai tot timpul!
Asa e. Ai dreptate!

La conta ex281 in contul de profit si pierdere nu apare niciunde venitul din productia de imob.corporale...este ok?

#202 mihaelaecaterina

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 63 Postari:

Postat 03 October 2014 - 08:50 PM

Vezi postareacrissz, la 03 October 2014 - 08:16 PM, a spus:

Vezi postareairina_helena, la 03 October 2014 - 07:33 PM, a spus:

Legat de drept: lectorul pe care l-am avut la cursul de conta, care participa si la corectarea lucrarior, ne-a zis ca cei mai multi pica la conta si drept. La drept se pica pentru ca exprimarea candidatilor nu e la fel ca in lege si cei care sunt corectori, fiind profesori de specialitate (adica de drept) sunt obisnuiti cu o exprimare mai scortoasa.
Chiar daca stiam precizarea asta, nici eu nu am reusit sa memorez ad literam. Asa ca tot cu cuvintele mele o sa redau textul legii. Nici macar nu m-am stresat sa retin articolul de lege. Asta e! Un contabil trebuie sa stie unde sa caute nu sa redea texele de lege care oricum se modifica mai tot timpul!
Asa e. Ai dreptate!

La conta ex281 in contul de profit si pierdere nu apare niciunde venitul din productia de imob.corporale...este ok?

pt ca e prezentarea pe functii

#203 irina_helena

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 47 Postari:

Postat 04 October 2014 - 06:50 AM

pt p281:da, e ok sa nu fie luat in considerare 711

#204 andreeamihai

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 7 Postari:

Postat 04 October 2014 - 08:34 AM

Neata! Referitor la probl 371 cu incasarea dobanzii aferente obligat cumparate. Spune ca la 01.08.N incasam dobanda aferente perioadei 01.08.N-1, 30.05.N care este inainte de achizitia oblig la 01.06. De ce se mai calculeaza perioada de la 01.06 la 01.08 si nu se inregistreaza direct pe obligat? Doar scrie clar ca e perioada anteachizitie...

#205 Inna Miruna

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 44 Postari:

Postat 04 October 2014 - 08:51 AM

Vezi postareaandreeamihai, la 04 October 2014 - 08:34 AM, a spus:

Neata! Referitor la probl 371 cu incasarea dobanzii aferente obligat cumparate. Spune ca la 01.08.N incasam dobanda aferente perioadei 01.08.N-1, 30.05.N care este inainte de achizitia oblig la 01.06. De ce se mai calculeaza perioada de la 01.06 la 01.08 si nu se inregistreaza direct pe obligat? Doar scrie clar ca e perioada anteachizitie...
. Societatea a achizionat obligatiunile la data de 01.06.n, iar dobanda se achita anual la data de 01.08 ceea ce inseamna ca venitul aferent dobanzii din perioada ante achizitie a fost contabilizata de catre societatea de la care s-a cumparat obligatiunile adica 10000 ron si inclusa in costul achizitiei. In concluzie din toata durata de 01.08.n-1- 01.08.n societatea X poate recunoaste ca si venit din dobanzi doar 01.06.N-01.08.N, care este perioada post achizitie si deci neinclusa in costul obligatiunilor. Ei au simplifcat nota si nu au mai facut cele doua note adica : dobanda aferenta oblig=venit din dobanZi si cont la banci = dobanzi aferente oblig.

#206 andreeamihai

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 7 Postari:

Postat 04 October 2014 - 09:08 AM

Vezi postareaInna Miruna, la 04 October 2014 - 08:51 AM, a spus:

Vezi postareaandreeamihai, la 04 October 2014 - 08:34 AM, a spus:

. Societatea a achizionat obligatiunile la data de 01.06.n, iar dobanda se achita anual la data de 01.08 ceea ce inseamna ca venitul aferent dobanzii din perioada ante achizitie a fost contabilizata de catre societatea de la care s-a cumparat obligatiunile adica 10000 ron si inclusa in costul achizitiei. In concluzie din toata durata de 01.08.n-1- 01.08.n societatea X poate recunoaste ca si venit din dobanzi doar 01.06.N-01.08.N, care este perioada post achizitie si deci neinclusa in costul obligatiunilor. Ei au simplifcat nota si nu au mai facut cele doua note adica : dobanda aferenta oblig=venit din dobanZi si cont la banci = dobanzi aferente oblig.
Multumesc. Asa e. Nu m-am gandit ca se incaseaza toata perioada 01.08.n-1, 01.08.n ..
Apropo, si eu dau exam la Ploiesti. Ne vedem maine!

#207 Arekusandora

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 25 Postari:

Postat 04 October 2014 - 10:01 AM

Aplicatiile de la fiscalitate cum vi s-au parut?

Aceasta postare a fost editata de Arekusandora: 04 October 2014 - 10:02 AM

#208 Inna Miruna

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 44 Postari:

Postat 04 October 2014 - 11:02 AM

Vezi postareaArekusandora, la 04 October 2014 - 10:01 AM, a spus:

Aplicatiile de la fiscalitate cum vi s-au parut?
eu cred ca sunt destul de accesibile, singura problema este ca sunt foarte multe formule de tinut minte, mai ales la impozitul pe cladire la care trebuie tii cont de vreo 9 detalii numai la valoarea impozabila, adica vechime, suprafata, camere locuite nelocuite si s.am.d :(((( nu de alta, dar imi este frica ca o sa imi scape vreun detaliu!?!?

Aceasta postare a fost editata de Inna Miruna: 04 October 2014 - 11:04 AM

#209 Arekusandora

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 25 Postari:

Postat 04 October 2014 - 11:32 AM

Eu abia astazi am reusit sa ajung la fiscalitate. M- am bazat pe faptul ca am facut si in facultate si baza o am destul de solida. Formulele trebuie sa le tocesc putin. Sper sa reusesc sa finalizez pana maine :). Plus ca mai am si pe la drept cateva intrebari de studia. Sper sa am noroc maine:D

#210 crissz

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 11 Postari:

Postat 04 October 2014 - 12:18 PM

Vezi postareaArekusandora, la 04 October 2014 - 11:32 AM, a spus:

Eu abia astazi am reusit sa ajung la fiscalitate. M- am bazat pe faptul ca am facut si in facultate si baza o am destul de solida. Formulele trebuie sa le tocesc putin. Sper sa reusesc sa finalizez pana maine :). Plus ca mai am si pe la drept cateva intrebari de studia. Sper sa am noroc maine:D
Abia azi citesti la fiscalitate??? Eu, desi am inceput sa invat din timp, am impresia ca nu mai stiu nimic. Sper sa ma adun maine la examen si sa il iau. Ar fi pacat de atat timp acordat si sa il pic. Si nu doar pentru mine. Mi-au mai spus sa nu ma stresez, ca nu e asa greu, dar poate pers respective au avut noroc de variante mai usoare.

#211 Arekusandora

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 25 Postari:

Postat 04 October 2014 - 12:35 PM

Eu am un program destul de incarcat. Mai devreme de ora 22 nu ajung acasa de la birou. In consecinta, nu prea aveam cum sa ma apuc din timp nici daca as fi dorit. Am avut concediu sapt aceasta si m- am mobilizat. Sa merg la facultate si la serviciu, sa imi fac disertatia si sa invat pentru CECCAR, deja prea mult. Sper sa trec totusi:D

#212 crissz

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 11 Postari:

Postat 04 October 2014 - 12:41 PM

La fiscalitate probl.4 am o mare nelamurire: la barul de noapte se calculeaza impozit 16% si impozit pe venit 5%? in rezolvare sunt calculate cele doua,dar la total impozit pe profit nu. E ok? Societatea nu le plateste pe ambele?

#213 denisatermure

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 7 Postari:

Postat 04 October 2014 - 12:47 PM

Buna,
Ati mai parcurs problemele de la contab inst de credit si cele publice?

Vezi postareacrissz, la 04 October 2014 - 12:41 PM, a spus:

La fiscalitate probl.4 am o mare nelamurire: la barul de noapte se calculeaza impozit 16% si impozit pe venit 5%? in rezolvare sunt calculate cele doua,dar la total impozit pe profit nu. E ok? Societatea nu le plateste pe ambele?
Nu le plateste pe amandoua. In cazul in care imp pe profit de 16% este mai mic de 5% din venituri, societatea este obligata sa plateasca cei 5%. In exemplu 4, imp de 16% este mai mare, prin urmare acela se plateste

#214 crissz

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 11 Postari:

Postat 04 October 2014 - 01:46 PM

Vezi postareadenisatermure, la 04 October 2014 - 12:47 PM, a spus:

Buna,
Ati mai parcurs problemele de la contab inst de credit si cele publice?

Vezi postareacrissz, la 04 October 2014 - 12:41 PM, a spus:

Nu le plateste pe amandoua. In cazul in care imp pe profit de 16% este mai mic de 5% din venituri, societatea este obligata sa plateasca cei 5%. In exemplu 4, imp de 16% este mai mare, prin urmare acela se plateste
Am citit o singura data consolidarile, institutiile publice si cele bancare. Sper sa nu fie subiecte la examen din ele. (oricum nu mi se pare ok sistemul acesta de admitere...daca invatam noi toata materia de ce trebuie sa mai dam 2 examene ca sa fim experti: unul acum si altul peste 1 sau 3 ani...teoretic stim tot inainte de efectuarea stagiului)

#215 Inna Miruna

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 44 Postari:

Postat 04 October 2014 - 02:26 PM

Conta inst publice si bancare le-am citit si eu o singura data, insa nu mai stiu nimic. Consolidarile le-am repetat destul de mult si le inteleg in mare parte, frica mare a mea este sa ne dea vreun exercitiu cu prezentarea situatiilor financiare din IAS. Eu am lucrat numai cu omfp cand lucram, si IAS-urile mi se par ciudate. Notele le stiu in mare parte, dar la situatii ma uit si park nu inteleg nimic.

#216 denisatermure

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 7 Postari:

Postat 04 October 2014 - 02:39 PM

Eu le-am facut in facultate, dar nu mai stiu nimic si ma gandeam ca nu mai are rost sa le citesc ca oricum nu o sa stiu daca imi da din ele. Plus ca nu imi duc plan de conturi pt inst publice si bancare.
SI eu am lucrat cu omfp, dar se pare ca anul trecut s-a dat numai din IAS-uri si IFRS... nu stiu ce sa zic, anul acesta ce o sa ne dea...

#217 Arekusandora

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 25 Postari:

Postat 04 October 2014 - 03:26 PM

Eu regret ca nu am facut un master de conta de la ASE, care echivala acest examen. Se pare, ca cel facut de mine, nu ajuta cu nimic:(

#218 Inna Miruna

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 44 Postari:

Postat 04 October 2014 - 04:58 PM

Va doresc in aceasta seara si mai mult spor la invatat caci am impresia k la mine se cam duce sporul.

Aceasta postare a fost editata de Inna Miruna: 04 October 2014 - 04:58 PM

#219 mihaelaecaterina

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 63 Postari:

Postat 04 October 2014 - 05:56 PM

Am si eu o intrebare legat de pb 385,banuiesc ca ultima operatie ar treb sa fie alte imprumuturi=venituri,si nu alte imprum=ct la banci,nu?

#220 denisatermure

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 7 Postari:

Postat 04 October 2014 - 06:16 PM

Asa mi s-ar parea normal si mie ca nu mai platesti niciunde 20 lei si in IAS scrie ca se amana si se amortizeaza diferenta.

Similar Topics Collapse

Topic Forum Deschis de Statistici Ultima postare

1 useri citesc topicul

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL