Imi cer scuze daca s-a mai discutat aceasta problema, am cautat in forum, dar n-am reusit sa-i dau de cap.
Poate cineva sa ma lamureasca de ce nu pot alege din sectiunea "Denumire creanta fiscala" 11. (616) Impozit pe venituri din activitati desfasurate in baza contractelor/conventiilor civile incheiate potrivit Codului Civil, precum si a contractelor de agent", in modelul nou de declaratie 100, cel din ianuarie 2014?
Imi spune ca aceasta obligatie se declara in D112, incepand cu 01.07.2012, dar mama a depus D100 (inclusiv pe cd), chiar si dupa aceasta data, adica 2012. Nu a avut niciodata probleme la administratia financiara. De ce mai exista listata obligatia asta, daca n-ar face obiectul D100?
E vorba de salarii platite in baza conventiilor civile, pentru cei care fac parte din administratia asociatiei de proprietari (presedinte, contabil, ingrijitori, etc). Lor li se retine doar impozit, nu si celelalte contributii (CAS, CASS), n-au concedii si altele care se regasesc in D112.
Cum trebuie sa procedez ca sa reusesc sa completez declaratia, ca se apropie termenul scadent de depunere?
Multumesc. Precizez ca nu am pregatire contabila, doar o ajut pe mama cu hartiile astea, avand in vedere ca sunt destul de usor de completat.