Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
D100 - topic 2014 - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

D100 - topic 2014

6 replies to this topic

#1 CA_6D

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 07 February 2014 - 04:10 PM

Buna ziua,

Imi cer scuze daca s-a mai discutat aceasta problema, am cautat in forum, dar n-am reusit sa-i dau de cap.

Poate cineva sa ma lamureasca de ce nu pot alege din sectiunea "Denumire creanta fiscala" 11. (616) Impozit pe venituri din activitati desfasurate in baza contractelor/conventiilor civile incheiate potrivit Codului Civil, precum si a contractelor de agent", in modelul nou de declaratie 100, cel din ianuarie 2014?
Imi spune ca aceasta obligatie se declara in D112, incepand cu 01.07.2012, dar mama a depus D100 (inclusiv pe cd), chiar si dupa aceasta data, adica 2012. Nu a avut niciodata probleme la administratia financiara. De ce mai exista listata obligatia asta, daca n-ar face obiectul D100?
E vorba de salarii platite in baza conventiilor civile, pentru cei care fac parte din administratia asociatiei de proprietari (presedinte, contabil, ingrijitori, etc). Lor li se retine doar impozit, nu si celelalte contributii (CAS, CASS), n-au concedii si altele care se regasesc in D112.
Cum trebuie sa procedez ca sa reusesc sa completez declaratia, ca se apropie termenul scadent de depunere?
Multumesc. Precizez ca nu am pregatire contabila, doar o ajut pe mama cu hartiile astea, avand in vedere ca sunt destul de usor de completat.

#2 util

Nou

• Members
  • Pip
  • 4 Postari:

Postat 08 September 2014 - 11:18 AM

Cum se declara in declaratia 100 impozitul retinut la sursa in cazul inchirierii unui spatiu comercial de la o persoana juridica nerezidenta

#3 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 09 September 2014 - 11:06 AM

Prin OPANAF nr. 123/2014 au fost aduse modificari OPANAF nr. 1950/2012 privind aprobarea modelului si continutului formularelor utilizate pentru declararea impozitelor si taxelor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau retinere la sursa. Prin acest act normativ au fost modificate continutul si instructiunile de completare pentru formularul 100 “ Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat “. Aceasta actualizare a fost necesara ca urmare a modificarilor legislative aduse Codului fiscal prin Ordonanta de urgenta a Guvernului 102/2013.

Printre aceste modificari se numara si cea legata de pozitiile referitoare la impozitul pe veniturile realizate de nerezidenti persoane fizice si persoane juridice - acestea au fost inlocuite cu alte noi pozitii structurate pe tipurile de venituri realizate de catre nerezidenti respectiv venituri din dividende, dobanzi, redevente, comisioane, premii, remuneratii etc. (rd. 28-37)

http://static.anaf.r...sa201402182.pdf

......................................................................................

Astfel, impozitul pe veniturile din chirii (redeventa) se declara la poz. 30. :smile:

REDEVÉNȚĂ, redevențe, s. f. Orice sumă ce trebuie plătită în bani sau în natură pentru folosirea sau dreptul de folosință a unor active corporale sau necorporale. – Din fr. redevance.

REDEVÉNȚĂ (‹ fr.) s. f. (EC.) Orice sumă ce trebuie plătită în bani sau în natură pentru folosirea sau dreptul de folosință a unor active corporale sau necorporale. R. se plătește pentru folosirea sau dreptul de folosință a oricăreia din următoarele: dreptul de autor, orice brevet de invenție, marcă de comerț sau de fabrică, franciza, proiect, desen, plan, formulă secretă, procedeu de fabricație, software, know-how, numele sau imaginea oricărei persoane fizice, orice transmisiuni directe sau indirecte prin cablu, satelit, fibre optice, orice drept de a înregistra sau transmite spectacole, emisiuni, evenimente sportive, ca și orice echipament industria, comercial sau științific și mijloc de transport. R. se plătește prin cedarea dreptului de folosință, printr-un contract de concesiune, a bunurilor din proprietatea publică sau privată a statului, județului, orașului sau comunei, ca și a activităților și serviciilor publice de interes național sau local.

#4 util

Nou

• Members
  • Pip
  • 4 Postari:

Postat 09 September 2014 - 12:31 PM

Inițial așa am făcut, dar mi-au trimis înstiințare că va trebui să declar impozitul conform Titlu II, cap. III, art. 30 (2) lit. a ( impozit pe profit ). In acest caz mai trebuie sa retin si sa declar eu impozitul sau PJ straină nerezidentă va trebui să obțină CIF și să-și declare veniturile? De la Administratia financiara mi se spune doar conform articol, dar fără să mi se explice concret.
Multumesc!

#5 cristian nastase

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 72 Postari:

Postat 24 October 2014 - 08:21 AM

In luna septembrie am depasit plafonul de 65.000 Euro, asa ca am depus 010 pentru modificarea vectorului fiscal, prin luarea in evidenta ca platitor de impozit pe profit incepand cu 1 iulie 2014.
Cum completez declaratia 100, avand in vedere ca am platit deja un impozit de 3% pe veniturile microintreprinderilor mult mai mare decat impozitul pe profit pe care ar trebui sa-l platesc?

#6 Lexiroxi

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2080 Postari:

Postat 24 October 2014 - 06:20 PM

Daca diferenta dintre impozitul pe profit calculat de la inceputul anului pana la sfarsitul perioadei de raportare si impozitul pe veniturile microintreprinderilor datorat in cursul anului este negativa- impozitul pe profit datorat si declarat va fi zero

ART. 112^6 Impunerea microintreprinderilor care realizeaza venituri mai mari de 65.000 euro sau venituri din consultanta si management
Daca in cursul unui an fiscal o microintreprindere realizeaza venituri mai mari de 65.000 euro sau ponderea veniturilor realizate din consultanta si management in veniturile totale este de peste 20% inclusiv, aceasta va plati impozit pe profit. Calculul si plata impozitului pe profit se efectueaza incepand cu trimestrul in care s-a depasit oricare dintre limitele prevzute In prezentul articol, luand in considerare veniturile si cheltuielile realizate de la inceputul anului fiscal. Impozitul pe profit datorat reprezinta diferenta dintre impozitul pe profit calculat de la inceputul anului fiscal pana la sfarsitul perioadei de raportare si impozitul pe veniturile microintreprinderilor datorat in cursul anului respectiv.

#7 cristian nastase

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 72 Postari:

Postat 24 October 2014 - 07:00 PM

Multumesc pentru raspuns, am aflat intre timp cum se completeaza si am si depus-o azi.

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL