Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
calcul cost de achizitie mijl. fix - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

calcul cost de achizitie mijl. fix

8 replies to this topic

#1 S.Ioana.F.A.

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 7 Postari:

Postat 18 August 2015 - 12:56 PM

Buna ziua!
La un leasing in luna iunie am inregsitrat pe ct.2133 50% din valoarea auto, avand factura cu rata 0 cu data de 30.06.15. Pe aceasta factura am platit comision firmei de leasing si taxa inmatriculare. Aceste cheltuieli le-am inregistrat pe ct.628 respectiv 635 pt. ca am considerat ca sunt cheltuieli ale perioadei si nu maresc valoarea de piata a auto, nici nu maresc valoarea de utilizare. Am procedat gresit ? De asemenea taxa de poluare platita in luna iulie se va cere restituirea ei la terminarea leasing-ului, adica peste 2 ani si la fel e inregistrata pe 635.
Am citit in OMFP 1802/2014 si spune asa:.¨ - Cheltuielile efectuate în legătură cu imobilizările corporale utilizate în baza unui contract de închiriere, locație de gestiune, administrare sau alte contracte similare se evidențiază în contabilitatea entității care le-a efectuat, la imobilizări corporale sau drept cheltuieli în perioada în care au fost efectuate, în funcție de beneficiile economice aferente, similar cheltuielilor efectuate în legătură cu imobilizările corporale proprii.¨
Va multumesc!

#2 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 18 August 2015 - 01:36 PM

dupa parerea mea, toate chelt. ocazionate de achizitia unui auto - de vreme ce vb de un mijl. fix inreg. 2133 (nu inchiriere sau locatie de gestiune sau ce mai zice citatul dat de tine) se includ in val. acestuia fiindca au directa legatura cu el si pt. ca vizeaza beneficii viitoare.

eu am folosit pana acum var. includerii costurilor conexe bazandu-ma pe OMFP 3055, care spunea ca :
Evaluarea la data intrării în entitate
51
(1) Costul de achiziţie al bunurilor cuprinde preţul de cumpărare, taxele de import şi alte taxe (cu excepţia acelora pe care persoana juridică le poate recupera de la autorităţile fiscale), cheltuielile de transport, manipulare şi alte cheltuieli care pot fi atribuibile direct achiziţiei bunurilor respective.În costul de achiziţie se includ, de asemenea, comisioanele, taxele notariale, cheltuielile cu obţinerea de autorizaţii şi alte cheltuieli nerecuperabile, atribuibile direct bunurilor respective.
(2) Cheltuielile de transport sunt incluse în costul de achiziţie şi atunci când funcţia de aprovizionare este externalizată.

DAAAR aceste randuri nu mai figureaza tot acolo si in OMFP 1802/2014, ci la
Sectiunea 1.2
Definitii :
...............
6. cost de achiziție înseamnă prețul datorat şi eventualele cheltuieli conexe minus eventualele reduceri ale costului de achiziție.

În acest sens, costul de achiziție al bunurilor cuprinde prețul de cumpărare, taxele de import şi alte taxe (cu excepția acelora pe care persoana juridică le poate recupera de la autoritățile fiscale), cheltuielile de transport, manipulare şi alte cheltuieli care pot fi atribuibile direct achiziției bunurilor respective.

În costul de achiziție se includ, de asemenea, comisioanele, taxele notariale, cheltuielile cu obținerea de autorizații şi alte cheltuieli nerecuperabile, atribuibile direct bunurilor respective.

Cheltuielile de transport sunt incluse în costul de achiziție şi atunci când funcția de aprovizionare este externalizată;

#3 S.Ioana.F.A.

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 7 Postari:

Postat 18 August 2015 - 02:12 PM

In regula si acum cum fac : pot face stornari in luna iulie sau trebuie sa modific pe iunie (am depus si raportare semestriala)?
Auto se va amortiza incepand cu luna august. Ar trebui sa depun si D710, cu toate ca am declarat 0 pe trim.II si cred ca si fara aceste cheltuieli tot 0 va iesi...
Multumesc!

#4 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 18 August 2015 - 03:47 PM

e ok sa stornezi in luna iulie, mai ales ca nu a inceput amortizarea si ca impozitul ar fi tot zero. :smile:

#5 S.Ioana.F.A.

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 7 Postari:

Postat 18 August 2015 - 04:20 PM

Va multumesc mult!

#6 S.Ioana.F.A.

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 7 Postari:

Postat 18 August 2015 - 04:31 PM

Am facut simularea si imi da totusi impozit de platit 154lei, insa daca as exclude doar comisionul de analiza platit firmei de leasing de la cheltuieli, care are valoare mai mare (de 537Eur) si as lasa taxa de inmatriculare de 200e pe ct.635, ar rezulta 8lei de platit. Taxa de inmatriculare nu a fost inclusa nici in cealalta autoutilitara pe care a detinut-o firma in trecut. E in regula atunci daca fac storno la iulie doar pt. valoarea comisionului de 537Euro? Sa includ la luna iulie si taxa de mediu, care e de 2200lei?
Multumesc!

#7 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 19 August 2015 - 10:18 AM

ca sa nu ai discutii cu fiscul, fa rectificativa la D100 cu cei 154 lei, plateste-i cat mai repede cu penalizari autocalculate si apoi poti face corectiile in iulie ca sa nu mai modifici luna iunie la care e si bilantul (nu ca n-ar fi posibil), dar sa zicem ca e un compromis rezonabil asa).
eu as atasa la rectificativa si o nota explicativa - ca sa stie ce s-a intamplat oricine este interesat si peste 5 ani.

faptul ca taxa de inmatriculare nu a fost inclusa nici in autoutilitara precedenta nu face ca lucrurile sa fie corecte daca n-o inreg. nici acum. logica asta nu fct . ....

#8 S.Ioana.F.A.

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 7 Postari:

Postat 19 August 2015 - 01:41 PM

Nu am mai avut asemenea caz, sunt la inceput si vroiam sa va intreb daca penalizarile nu mi le calculeaza fiscul dupa ce platesc cei 154lei?
Va multumesc mult de tot pt. sprijinul acordat!

#9 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 19 August 2015 - 03:17 PM

ba da, le calc. si fiscul si-or sa apara in fisa pe platitor.

Similar Topics Collapse

8 useri citesc topicul

0 membri, 8 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL